Sunnuntai 26.5.2019

Nyt vastaa Timo Soini: ”Mikä on muuttunut? – Vakaumukseni oli tiedossa”

Luotu: 
7.9.2018 15:14
Päivitetty: 
7.9.2018 15:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi ensi kertaa blogissaan tilannetta, jossa häntä vastaan esitetään epäluottamuslauseäänestystä.

”Opposition  syytökset ovat politiikkaa, joka kertoo enemmän heistä kuin minusta”, Soini kirjoittaa.

Lue myös: Nyt se on päätetty: Ulkoministeri Timo Soinille halutaan potkut

”En ole toiminut väärin.”

Soinin mukaan epäluottamuslauseäänestyksessä on kyse ”sanan-, mielipiteen ja uskonnonvapaudesta”.

”Olen toiminut ulkoministerinä runsaat kolme vuotta ja kolme kuukautta. Sitä ennen toimin neljä vuotta eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana. Vakaumukseni on ollut yleisesti tiedossa, kun minut on näihin molempiin tehtäviin valittu”, Soini kirjoittaa.

”Mikä on siis muuttunut? Osan oppositiota mielipide minusta ja toiminnastani. Minä olen edelleen sama”, Soini toteaa.

Sdp, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp esittävät epäluottamuslausetta Soinia kohtaan. Oppositiopuolueista perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit eivät osallistu vastalauseeseen.

”Oppositio esittää ulkoministeri Soinille epäluottamusta toistuvasta toiminnasta naisten oikeuksia ja Suomen ulkopoliittista linjaa vastaan. Hallituspuolueiden edustajilla on mahdollisuus äänestää naisten oikeuksien puolesta ilman, että äänestäisivät hallituksen luottamuksesta”, sdp:n puheenjohtajan mediavastaava Dimitri Qvintus totesi tänään.

Lue myös: Timo Soini -äänestys: ”Kyse on koko hallituksen luottamuksesta”, sanoo keskustalaiskonkari

Lue lisää:

Aborttikohu: Timo Soini jätti selvityksen Kanadan tapahtumasta

Ulkoministeri osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?”

Timo Soinia ryöpytettiin aborttimarssista, jonka hän kiisti – Juha Sipilä: ”Näissä tilaisuuksissa ei olla ministerinä”

IL: Hallitus käsitteli Timo Soinin aborttiprotestia – ”Haluan tehdä täysin selväksi, että se ei ole Suomen virallinen kanta”

Juha Sipilän Soini-kommentti tyrmistyttää - ”Olisi tapa pakottaa kantamaan edes jotain vastuuta”

Näkökulma: Timo Soinista tuli rasite Suomelle

Timo Soini: ”Tarpeen tullen on uskallettava olla yhden miehen enemmistö”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouko Kauppinen

Käytännössä joudutaan elävä ihmisen alku tappamaan, joka jo liikkuu ja on elävä ihmisen alku, niin onko se sitten naisille tasa-arvoa tuova oikeus. On hummattava että näin tapettavissa lapsissa on todennäköisesti enemmän tyttöjä kuin poikia. On hyvin paljon lääkäreitä jotka eivät tähän suostu, sen takia tarvitaan laki lääkäreille, että jos eivät suostu sikiötä tappamaan niin sillä seuraamukset. Nykyisen voimassa olevan lain mukaan on mahdollista keskeyttää raskaus jos se on äidille hengenvaarallinen, raiskauksen seuraus tai jos lääkäri näkee keskeytyksen tarpeelliseksi.

Tero Sivula

Mikä on muuttunut, ei mikään rakas Timo Soini. Et edelleenkään ymmärrä suomen ulkopoliittisen ja oman kantasi eroa. Olet sellaisessa tehtävässä että julkisesti sinulla on vain suomen virallinen yhdessä sovittu kanta, omia kantoja voit sitten esittää ainoastaan ihan kavereiden kesken, mikä siinä on niin vaikea ymmärtää? Joka kerta kun olet tanssinut ripaskaa suomen ja oman kantasi välillä, olet saanut noottia. Joten kysymys on joko välinpitämättömyydestä tai täydellisestä osaamattomuudesta. Joten tee ihme ja kanna vastuusi ja sipaise itsesi vasemalle.

Pertti Ikonen

Viimeaikoina on alkanut tuntumaan siltä, että julkisuuden poliittiista keskustelua käyvät takakonttimiehet ja puoluetoimiston markkinointimiehet + tilastohenkilöt. Nuo kirjataan ministerien henkilökohtaisiksi puheiksi ja mielipiteiksi paperilehdissä ja verkkosivuilla. Sanalla sanoen politiikka näkyy kansalaisille turhana turinana ja julkisivuna.

Tapio Pento

Soinin ns. vakaumus vetää hänet jatkuvasti julkisiin abortin vastaisiin mielenosoituksiin. Jos tällä miehellä olisi minkäänlaista selkärankaa, niin voisimme odottaa häneltä jatkuvia protesteja katolisen kirkon pappien kymmeniätuhansia lapsenraiskauksia vastaan, tai ehkäpä myös Irlannin nunnien kuristamien vajaan tuhannen vastasyntyneen puolesta.
Mies on perässäjuoksija, jolla on kanttia vain oman uskonsa valtavirran tukemiseen, mikä on sääli, ottaen huomioon mitä mahdollisuuksia hänellä olisi ulkoministerinä vaikuttaa oman kirkkonsa hirvittäviin rikoksiin.

Erkki Martikainen

Kommenttisi nimenomaan korostaa sitä että sinä kuten monet muutkin ovat juuri niitä mainitsemiasi perässäjuoksijoita joita media ja vasemmisto vetää nenästä oikein tukevasti. Surullistahan se on kun ihmisillä ei ole omia ajatteluvälineitä.

Jouko Kauppinen

Käytännössä joudutaan elävä ihmisen alku tappamaan, joka jo liikkuu ja on elävä ihmisen alku, niin onko se sitten naisille tasa-arvoa tuova oikeus. On hummattava että näin tapettavissa lapsissa on todennäköisesti enemmän tyttöjä kuin poikia. On hyvin paljon lääkäreitä jotka eivät tähän suostu, sen takia tarvitaan laki lääkäreille, että jos eivät suostu sikiötä tappamaan niin sillä seuraamukset. Nykyisen voimassa olevan lain mukaan on mahdollista keskeyttää raskaus jos se on äidille hengenvaarallinen, raiskauksen seuraus tai jos lääkäri näkee keskeytyksen tarpeelliseksi.

Nita Hillner

Soini on toiminut Suomen edun mukaisesti, eli on ollut hyvä ulkoministeri. Kyllä ministerillä saa olla henkilökohtaisia mielipiteitä moraaliasioista. Pääasia että hän hoitaa työnsä kunnolla!

Suomessa ja globaalisti koko maailmassa on paljon tähdellisempiä ongelmia kuin Soinin mielipiteet abortista.

Jouko Kauppinen

Soinia ei voi panna syylliseksi katolisen kirkon rikoksiin, hän ei tiettävästi ole tehnyt mitään rikosta, joten kaukaa haettua syyttelyä. Ne jotka syyllistyvät lasten hyväksi käyttöön, niin heidät tulee vastata ja tuomita tuomioistuimessa. Ei meillä kenelläkään ole omaa kirkkoa, ei ole Soinilla eikä kenelläkään muilla. Perässä juoksijaksi ei voi Soinia sanoa, jos hän esiintyisi omaa vakaumustaan vastaan niin silloin hän olisi perässä juoksija, samaa ei voi kaikista politiikoista sanoa.

Anssi Pajala

"Soinia ei voi panna syylliseksi katolisen kirkon rikoksiin, hän ei tiettävästi ole tehnyt mitään rikosta, joten kaukaa haettua syyttelyä. Ne jotka syyllistyvät lasten hyväksi käyttöön, niin heidät tulee vastata ja tuomita tuomioistuimessa."

Kyllä jokaisella on moraalinen (ja poliitikon tapauksessa poliittinen) vastuu kannattamistaan ideologioista ja niiden käytännön aikaansaannoksista. Juridinen vastuu on sitten asia erikseen.

Panu Saarela

Siinä Soini on oikeassa, että hänen vakaumuksensa on ollut kaikkien tiedossa.

Mutta tämän Soini sanoo vain hämätäkseen. Eihän kukaan syytä häntä vakaumuksesta, vaan ulkoministerinä Suomen virallisen ulkopolitiikan vastaisesta toiminnasta.

Monelle kommentoijalle näyttää olevan vaikeaa pitää nämä puurot ja vellit erillään. Soini sekoittaa ne tahallaan.

Erkki Martikainen

Kun olet noin varma asiastasi niin löydät varmaan helposti ne tekstit ja puheet jotka ovat Suomen virallisen ulkopolitiikan vastaisia. Kopioi ne meille tietämättömille näkyviin ihan sanasta sanaan eikä vain vertauksin ja kompasanoin kuin mediassa on ollut tapana.

Joni Rikkola

Soini ei tajua että pois ministerin paikalta niin saa ihan rauhassa olla Soini ja toteuttaa itseään, mutta ulkoministerinä ei voi olla Soini vaan Suomen edustaja. Jos ei ole valmis henkilökohtaisuuksia muuttamaan maan edun nimissä on parempi vaihtaa maata. Vaikkapa sinne Turkkiin, jonka kanssa Soini tuntee niin paljon samankaltaisuutta,