Torstai 21.2.2019

Kova arvio Timo Soinille vaadituista potkuista: ”Tällainen temppu on vailla vertaansa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.9.2018 10:57
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Timo Soini.
|

Keskustan Kymenlaakson piirin hallituksen jäsen ja Kotkan keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Vesa Levonen pitää opposition ulkoministeri Timo Soinille (sin) vaatimia potkuja kovana poliittisena pelinä. 

”Vaatimukset Soinin erottamiseksi ulkoministerin pallilta hänen abortista antamiensa lausuntojen perusteella on nyt kovinta mahdollista poliittista peliä eduskuntavaalien alla. Kyse ei ole vain Soinin ahtaalle ajamisesta, vaan siitä, että nykyiset siniset, jotka kituvat 1-2 prosentin kannatusgalluppien varassa, halutaan todennäköisesti samalla kokonaan pois poliittiselta kartalta. Soinia ja koko puoluetta uhkaa meno ajasta ikuisuuteen, vaikka sitä ei haluttaisikaan sanoa oppositiosta ääneen. Tällainen temppu on oppositiosta vailla vertaansa, Levonen kommentoi Puheenvuoron blogissaan.

Levonen ei kuitenkaan usko eduskunnan enemmistön äänestävän Soinin potkujen puolesta. 

Sdp, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp kertoivat perjantaina esittävänsä Soinille epäluottamuslausetta tämän ”toistuvasta toiminnasta naisten oikeuksia ja Suomen ulkopoliittista linjaa vastaan”. Oppositiopuolueista perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit eivät osallistu vastalauseeseen.

Epäluottamuslausetta esittävät puolueet totesivat, että koska epäluottamuslause koskisi vain ministeri Soinia, myös hallituspuolueiden edustajilla olisi mahdollisuus äänestää Soinia vastaan ilman, että koko hallitus kaatuisi.

Yleensä epäluottamuslausetta esitetään koko hallitukselle, ja hallitus joutuu eroamaan, jos se ei saa eduskunnan enemmistöä taakseen äänestyksessä.

Keskustalainen konkarikansanedustaja Timo Kalli arvioi perjantaina Uudelle Suomelle, että kyse on joka tapauksessa koko hallituksen luottamuksesta.

Lue tarkemmin: Timo Soini -äänestys: ”Kyse on koko hallituksen luottamuksesta”, sanoo keskustalaiskonkari

Soinin itsensä mukaan epäluottamuslauseäänestyksessä on kyse ”sanan-, mielipiteen ja uskonnonvapaudesta”.

”Olen toiminut ulkoministerinä runsaat kolme vuotta ja kolme kuukautta. Sitä ennen toimin neljä vuotta eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana. Vakaumukseni on ollut yleisesti tiedossa, kun minut on näihin molempiin tehtäviin valittu”, hän kirjoitti blogissaan.

Lue myös: 

Nyt vastaa Timo Soini: ”Mikä on muuttunut? – Vakaumukseni oli tiedossa”

Nyt se on päätetty: Ulkoministeri Timo Soinille halutaan potkut

Timo Soinista tuli rasite Suomelle

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Vihervasemmisolla ei ole inhimmilisyyttä ymmärrystä kunnioittaa uskonnollista vakaamusta. On suorastaan iljettävää ja oksettavaa tälläinen hanke, no vihervasemmistolta voi odottaa mitä härskeimpiä toimenpiteitä näin vaaleja vartoesa mutta kun tähän kööriin on ilmoittautunut myös RKP se on tosi outoa.
Timo Soinilla on puhdas tinkimätön ja arvomaailma uskontonsa puitteissa.

Mikko Toivonen

Olen myös sitä mieltä, että kyllä ministerin eroa voi vaatia jos on olemassa asiasyitä työn huonosta hoitamisesta tai vaikka rikoksista tuomittuna tai syytteessö.
Tämä vakaumusilmaisu ei kuitenkaan ole millään kriteerillä sellainen syy mistä järkevä tai suhteellinen ihminen erottamista lähtisi esittämään

Pentti Westerholm

Jotkut suomalaiset elää aivan omien mielikuvien maailmassa.Totuus on juossut heiltä karkuun.Suomen talous on nousemassa kaikkien aikojen parhaaksi.Työttömyys on vähentynyt siinä määrin,että työhaluttomatkin pelkäävät joutuvansa töihin.Niin saataahan tämäkin tilanne ärsyttää joitakin.Sitten tuntuu siltä,että annetaan Timo Soinille potkut!

Jarmo Makkonen

"Suomen talous on nousemassa kaikkien aikojen parhaaksi.Työttömyys on vähentynyt siinä määrin,että työhaluttomatkin pelkäävät joutuvansa töihin."

Tässä nyt oli pelkkiä mielikuvia ja kova usko tilastoilla kaunistelemiseen.

Tapio Tuomisto

..ei uskovaishörhöjen kaikkia mielipiteitä tarvitse..eikä saa kunnioittaa..ei tarvitse kunnioittaa islamilaista sharialakia, eikä katolilaisten aborttikieltoa..eikä ole mitenkään suotavaa että Suomen ulkopoliittisen linjan vastaista politiikkaa vetää ulkoministeri Soini..kenkää olisi tullut Kekkoselta.

Pertti Yritys

Tekopyhyyden huippu,ei tovereita kiinnosta Isänmaan asiat haluavat kaikki yhden totuuden taakse niin kuin totalitäärisessä uskonnossa halutaan,vain eliitin uskontunnustus on ainut oikea.Soini pitää oman arvomaailmansa niin kuin mies,siitä hänelle hatunnosto.Koirat haukkuu ja repii pultusta mutta karavaani kulkee!

Risto Nikander

Hyviä kommentteja paitsi Tuomistolta. Akkasen oli paras ja meni nappiin. Pelkkää otsikoihin pyrkya kun luulevat sen tuovan ääniä.
Eduskunnan työn halveksuntaa ihan niinkuin se ei jo olisi tarpeeksi inhottavaa kansan mielestä muutenkin. Soini itsessään on jo inhokki takin kaantonss vuoksi. Ainoa hinku on istua ministerinä niin kauan kuin mahdollista. Ehkä raha ei ole ykkösasia, vaan luksus elämä. Onkohan täytynyt joudun ympärysmittaa korottaa.

Jouko Kauppinen

Tämä temppu saattaa kääntyä itseään vastaa, Soinin tavoin ajattelevia ihmisiä varsinkin vanhemmassa väestössä on paljon. Voi tulla seuraavissa vaaleissa yllätys, mikä olisikin toivottavaa. Vihreillä tuntuu olevan ongelmia puolueensa sisällä, joten tämä olisi hyvä keino kääntää niistä huomio muualle. Saa nähdä vieläkö Aalto uskaltaa käydä homobaareissa taputtelemassa paljaille takapuolille, jos ei niin silloin hän peittää oikean minänsä.

Pekka J. Mäkinen

Juuri näin Jouko. Koko veto osoittaa huonoa poliittista silmää. Tämän pelin aloitteen tekijät häviävät, eivät ainoastaan äänestyksessä, vaan myös kansan silmissä. Tämä tietää vihervasemmistolle äänien menetystä. Ei kansan konservatiivinen enemmistö - joka ei ole muodin vietävissä - hyväksy aborttia lehkäisykeinona, kuten lähes sellainen siitä on nyt tullut. Soinin pisteet tässä nousee ja KD:n kannatus.

Lauri Nederström

Kummallista yksisilmäistä vainoa ei-sateenkaarilaisia kohtaan. Miksi ei vastaavaa haloota nosteta Touko Aallon esiintymisestä homoklubilla Tukholmassa? Myös Teuvo Hakkaraisen toilailuista on pidetty meteliä, mutta Paavo Arhinmäki selvisi aika vähällä "kisahuumastaan". Epäilyttävää poliittista tarkoituksenmukaisuutta!

Mario Basic

En seurannut onko hyvä tai huono ulkoasiainministeri, mutta kuulostaa lapselliselta jos saisi potkun mainitusta syystä. Katsotaanpa tilastoja: uusia avioliitoja n. 30 000, avioeroja n. 15 000 eli joka toinen eroa, abortteja 10 000, synnyttävyys jyrkässä laskussa (alempi kuin Ruotsissa ja Norjassa) eli 2010: n. 60 000 ja 2015: 50 000 lasta. Tässä ei ole enää kysymys ainoastaan hedonismin korostamisesta, perheen hajoamisesta ja tunteiden vääristämisestä vaan myös suurikäluokan eläkkeiden maksamisesta. Kaikki nämä ilmiöt kulkevat käsi kädessä. Mutta ei hätä, me ulkomaalaiset hoidamme homman.

Juha Lapveteläinen

En usko että kaikki sdp, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp:n kannattajat ovat sitä mieltä, että yhden ministerin mielipide, jota suojaa Suomen perustuslaki, on väärin tehty ja sanottu sekä erottamiseen johtava peruste. Kyseessä on roomalaiskatolilaista uskontoa edustava ministeri, jolla on oikeus sanoa sanottavansa kansalaiselle suomin oikeuksin ja näin puolustaa perustuslaillista uskonvapautta lain suojalla. Vai oletteko äänestäjinä sitä mieltä, että poliitikkojen suunnitelmallisesti kirjoittama ja laatima Suomen Laki (yksilönoikeuksia rajoittavat tekijät) pitäisi ottaa ehdottomasti uskonvapauden osalta uudestaan käyttöön, ja laatia tällä poliittisella vallankäytöllä 30- lukulaiseen saksalaiseen tyyliin rautahansikkain yksilönoikeuksien vastaisesti parempi poliittinen laki pelkästään naisten oikeuksia "kunnioittamaan?". Niin naisella kuin miehelläkin on vastuu raskaaksi tulemisesta ennen raskaaksi tulemista, tämä on tosiasia. Olisiko syytä ajatella tätä erittäin vakavaa asiaa enemmän järjellä perustuslaillisten yksilönoikeuksien mukaisesti, kuin laatia tämä poliittinen lakimuutos naiselle tehdä mitä huvittaa, jopa huorin ilman mitään vastuuta ja täysin laillisesti tämän vallassa olevan Helsingin herrojen ja rouvien sekä neitien poliittisen kahvan, laittoman perustuslakivaliokunnan mukaisesti? Suomen Perustuslain mukaan jokaisella Suomen kansalaisella on yhtälaiset, tismalleen samat yksilönoikeudet kuin jokaisella meillä muillakin suomalaisella on. Näin tämän asian täytyy, ja kuuluukin mielestäni olla. Suomen Perustuslain tulee taata samat yksilönoikeudet miehelle ja naiselle, näin se myös perustuslain mukaisesti tekee. Onko tässä perustuslaillisessa yksilönoikeudessa, johon myös uskonvapaus kuuluu ja joka on laadittu vuonna 1917 itsenäiselle isänmaallemme, jotain ongelmia puoluepoliittisesti eduskunta?

Jani Tuononen

Jos eduskunnalla olisi ollut mitään järkeä aikaisemminkaan, olisi sinisten loikkauksen jälkeen järjestetty vaalit tai muodostettu hallitus uudestaan muiden puolueiden kanssa.

Soinilla on "sanan-, mielipiteen ja uskonnonvapautensa" sekä vastuu edustaa Suomen ulkopoliittista kantaa.

Soini on aivan kujalla, kun ei ole huomannut olevansa ulkoministeri.

Kannatusmittausten mukaan vain 23 % äänestäjistä äänestäisi hallitusta, mikä kertoo kaiken hallituksemme demokraattisuudesta.