Perjantai 22.2.2019

Touko Aalto kuittaa Juha Sipilälle: ”Vastuunpakoilua puhua vapaaehtoisesta puiden istutuksesta autoa tankattaessa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.9.2018 11:16
Päivitetty: 
8.9.2018 11:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Touko Aallon mukaan tarvitaan todellisia poliittisia ratkaisuja, joilla Suomesta tehdään hiilineutraali nopeasti.
|

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto syyttää pääministeri Juha Sipilää (kesk) vastuunpakoilusta tämän esitettyä vapaaehtoista maksua metsän istuttamiseen auton tankkaamisen yhteydessä.

”On vastuunpakoilua puhua vapaaehtoisesta puiden istutuksesta autoa tankattaessa. Tarvitaan todellisia poliittisia ratkaisuja, joilla Suomesta tehdään hiilineutraali nopeasti”, Aalto sanoi lauantaina puheessaan vihreiden puoluevaltuuskunnalle.

Juha Sipilä totesi viime viikolla Turun Eurooppa-foorumissa, että hiilinielun kasvattaminen on tuotava myös kuluttajan arkisten päätösten tasolle. 

”Kun maksat tankkauksen autoosi, samalla pitäisi pystyä osallistumaan vapaaehtoisesti tai tuotteen hinnassa myös metsän istuttamiseen”, pääministeri ehdotti.

Lue lisää: Juha Sipilä: Autoilija voisi maksaa hyvitystä tankatessaan – ”Suomesta ilmastotaistelun suurvalta”

Touko Aallon mukaan vihreät haluaa turvata metsien hiilinielut muun muassa lopettamalla turpeen energiakäytön.

”Onko Juha Sipilän keskusta siihen valmis?”

Aalto arvostelee hallitusta siitä, että se ei budjettiriihessä panostanut ilmastonmuutoksen torjuntaan.

”Budjettiriihessään hallitus ei taaskaan puuttunut edes suoranaiseen saastuttamisen tukemiseen. Fossiilisiin polttoaineisiin kaadetaan myös ensi vuonna yli miljardi euroa verotukia. Se on kolme kertaa enemmän rahaa, kuin millä uusiutuvaa energiaa tuetaan. Tänä päivänä pitäisi olla jo selvää, että saastuttaja pitää laittaa maksamaan. Keskustan ja kokoomuksen politiikassa periaate on kuitenkin se, että saastuttajalle maksetaan.”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Juha Sipilän loistava idea vapaehtoisesta metsän istuttamis kolehdista tankatessa autoansa. Kun menen pankkiautomaatille rahaa nostamaan se kysyy haluatko lahjoittaa johonkin hyvään toimintaan niin aivan samoin voisi toimia että olisi vaihtoehtona puunistutus bensaa. Sahara oli ennen puustoinen ja pitäsi saada jälleen puustoiseksi.
On todella outoa että Touko Aalto vastustaa ideaa ja US toimittaja Katja Incoronato otsikoi Juha Sipilää vastaan kielteiseen sävyyn.

Jaakko Aalto

Tuoko Aallolla on paineita, kun puolueen kannatus putoaa ja omat syyttävät häntä näkymättömyydestä. Ratkaisuksi hän on valinnut sammakoiden päästelyn suustaan. Saahan niillä ainakin huomoita, jos sen laadusta ei ole väliä.

Ensio Jauhiainen

lisää monikulttuuria ei vaan minun naapuriin
Humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa pitäisi alkaa verottamaan erikseen, kuten kirkollisveroa.
Eli ainoastaan he, jotka kannattavat humanitaarisen maahanmuuton jatkamista, maksaisivat siitä, ja humanitaariseen maahanmuuttoon käytettäisiin vain sen verran rahaa kuin tuolla erillisellä verotuksella tienattaisiin, joten humanitaaristen syiden vuoksi maahan tulleiden määrä olisi verrannollinen siihen, paljonko resursseja on heitä kotouttaa ja elättää täällä. Humanitaarinen maahanmuutto vähenisi jo sillä, että iso osa suomalaisista ei olisi valmis maksamaan erikseen siitä, että tänne tulee muslimimiehiä hillumaan, mutta uskoakseni tämä systeemi lopulta johtaisi siihen, että humanitaarinen maahanmuutto loppuisi kokonaan, jos tähän toisi vielä yhden aspektin lisää.

Verotuksen lisäksi tulisi pitää kirjaa siitä, millä paikkakunnilla on eniten tämän erillisen veron maksajia, ja kaikki humanitaarisin syin maahan tulleet sijoitettaisiin näihin paikkakuntiin ilman mahdollisuutta muuttaa yhteiskunnan tuella näiltä alueilta pois. (Omalla rahalla, kuten palkalla toki voisi muuttaa minne haluavat.)

Eli tästä eteenpäin ns. suvaitsevaiset ihmiset sekä maksaisi humanitaarisen maahanmuuton kustannukset, että kärsisivät itse humanitaarisen maahanmuuton sosiaaliset ongelmat. Tätä he eivät jaksaisi kauaa tehdä.

Ympäri Eurooppaa on havaittu, että juuri ns. suvaitsevaiset ovat ensimmäisiä, jotka muuttavat maahanmuuton pilaamilta alueilta pois. On ylipäänsä tutkittu, että kun vasta 3% asuinalueen asukkaista on maahanmuuttajia, alkaa monet muuttamaan alueelta pois. Näistä muuttajista iso osa on ns. suvaitsevaisia. Ympäri Eurooppaa kaikkein valkoisimmilla alueilla asuu eniten humanitaarisen maahanmuuton lujimmat kannattajat. Ruotsissa on esimerkiksi alueita, joissa valtaosa asukkaista on maahanmuuttajia, ja ainoat kantaruotsalaiset lähinnä vanhuksia, joilla ei ole resursseja muuttaa pois. Miksi suvaitsevaiset eivät muuta Ruotsissa noille alueille, kun kuitenkin kannatavat tuollaisten alueiden syntymistä? No eivät tietenkään muuta, koska he haluavat monikulttuuria kaikkialle muualle paitsi omaan naapuriinsa.

Tästä on olemassa myös suomalainen esimerkki: Kauniainen. On tutkittu, että kaikkein avointa ja löysintä maahanmuuttopolitiikkaa kannatetaan juuri Kauniaisissa. Siellä asuu koko Suomen ns. suvaitsevaisin väki. Sitten kun sinne meinattiin sijoittaa muutama turvapaikanhakija. (Kyse alle kymmenestä turviksesta.) Niin Kauniaisista lähti hirveä vastarinta ja älämölö, että heidän kaunis kaupunkinsa pilataan. Että niin. Tyypit siis henkeen ja vereen kannattaa löysää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta vain niin kauan, kun maahanmuuttajia ei näy naapurissa.

Tästä syystä tämä uusi verotusmalli ja maahanmuuttajien sijoitustapa muutaman vuoden tähtäimellä lopettaisi humanitaarisen maahanmuuton kokonaan. Toki porukka ensin maksaisi sitä erillistä veroa ja kiillottaisi sädekehäänsä, mutta sitten kun naapuristoon alkaisi tulemaan sosiaalisia ongelmia, monet muuttaisi toiselle alueelle, ja koska eivät haluaisi samojen ongelmien pilaavan uuden kodin naapuristoa, he lopettaisivat tämän erillisen veron maksamisen. Voisi sanoa, että joku 10 vuotta menisi ja tuolla erillisellä verotuksella saadut tulot putoaisi lähes nollaan. Sitten humanitaarinen maahanmuutto olisi pakko lopettaa kokonaan, kun siitä ei olisi kukaan valmis maksamaan.

Ja mikä parasta: Suvaitsevaiset eivät voisi syyttää tästä halllitusta, rasismia tai mitään muutakaan instituutiota, ilmiötä tai politiikkoa, vaan pelkästään sitä kaveria, joka näkyy, kun aamulla katsoo peiliin.

Rauno Ruusunen

Taitaisi kaupunki kuva muuttua paljon,jos ihmiset istuttelisi puita.Ilmaston muutos usko on,vienyt joiltakin kyvyn tunnustaa tosiasiat.Energiaa voimme säästää.Mutta emme vaikuttaa ilmaston käyttäytymiseen.Käyttäkäämme varamme sopeutumiseen muutoksissa.

Sami Finnilä

Mitä vikaa vapaaehtoisessa lisämaksussa? Silloin ne jotka kokevat asian tarpeelliseksi ja joilla on varaa voivat ottaa isomman siivun valtion haluamistaan maksuista hoidettavakseen kun me joiden hilut kuluvat pakollisiin hyödykkeisiin, saamme välttämättömät ajot hoidettua jos hintoja pikemminkin laskettaisiin kuin nostettaisiin. Tuohan on hyvä tapa korvamerkitä valtion tulot ja kun kertymä on julkista maksajat näkevät että eurot menevät sinne minne ne on haluttukin. Vihreitäkö surettaa jos puu istutetaan väärällä tavalla kerätyn varoin?

Risto Nikander

Ympäristöä pitää suojella, mutta Touko Aaloi kuvittelee, että Suomi on maailman suurin saastuttaja ja kun asia hoidetaan täällä kuntoon, maailma on pelastettu. Näin tyhmä ja suhteellisuudentajuton voi vain vihervasukki olla.
JA Aalto luulee, että kun Suomi pitää 20000 vuorta Irakilaista, somali, afganilasita, afrikkalaista nuorta miestä SUomessa 130 kertaisella KUSTANNUKSELLA VERRATTUNA NAISIIN JA LAPSIIN PAKOLAISLEIREILLÄ, NIIN SE ON HÄNEN MORAALINSA MUKAAN OIKEIN. Ja pelastaa maailman pakolaistulvalta. JA sodan tuhomat maat voidaan rakentaa sitten uudelleen suomalaisten varoilla ja avustustyöntekijöillä. Suomalisista vähvaraisista ei väliä. Näin epäisänmaallinen vain vihervasukki voi olla.

Kari Aaltonen

Jos vielä autoilijat istutuksen lisäksi kaataisivat jo kasvaneet puut ja samalla kun ajelevat veisivät ne sellutehtaalle, kyntäisivät pellot ja niin edelleen, voisivat maalaiset keskittyä politikointtiin ja tietenkin rahojen siirtoon ruskeissa kuorissa ulkomaille, ettei tarvitse maksaa niin hurjasti veroja, mitä eivät kyllä ole tehneet tähänkään asti.