Keskiviikko 22.5.2019

Touko Aalto jää lääkärin määräämälle sairauslomalle: ”Jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan”

Luotu: 
13.9.2018 17:15
Päivitetty: 
13.9.2018 17:29
  • Kuva: Lauri Olander
    Kuva
    Touko Aalto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi kesällä 2017. Arkistokuva.
|

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto jää lääkärin määräämälle sairauslomalle uupumuksesta johtuvien syiden vuoksi. Aalto ilmoittaa myöhemmin paluusta töihin syysistuntokauden aikana.

Aalto on ollut viime aikoina kovan ryöpytyksen kohteena vihreiden laskeneen kannatuksen ja toisaalta kohujen takia. Julkisuudessa on kohuttu hänen esiintymisestään tukholmalaisella homoklubilla samoihin aikoihin heinä-elokuun vaihteessa, kun kohuttiin vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen pakkopalautusprotestista, jota Aalto puolusti.

Aalto kiittää lämpimästi tärkeästä tuesta, jota hän on saanut.

”Olen tänään ilmoittanut jääväni lääkärin määräyksestä sairauslomalle. Olen uupunut ja nyt ymmärtänyt, että jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan. Minusta on tärkeää, että työssä jaksamisesta ja vaativaa työtä tekevien uupumisesta puhutaan avoimesti. Kukaan meistä ei veny loputtomiin, vaikka kuinka yrittäisi. Kenenkään, ei myöskään poliitikon, pidä vaarantaa terveyttään työn takia”, Aalto kertoo Facebookissa.

”Omalla kohdallani puhumisen aika ei kuitenkaan ole vielä. Siksi laitan nyt somen kiinni, enkä anna tässä vaiheessa haastatteluja medialle. Haluan keskittyä lepäämään, jotta voin luotsata joukkuettani kohti vaaleja täysillä akuilla. Nyt on aika opetella olemaan armollinen itseä kohtaan ja pitämään huolta omasta jaksamisesta. Vain siten voin olla hyödyksi muille. Ilmoitan myöhemmin töihin paluuni aikataulusta.”

Vihreiden päivänpoliittista toimintaa ohjaa normaaliin tapaan Vihreä eduskuntaryhmä ja sen puheenjohtaja. Aallon sairausloman aikana puolueen puheenjohtajan tehtäviä hoitavat puolueen varapuheenjohtajat.

LUE MYÖS:

Vihreiden riveistä rankka palaute Touko Aallolle: ”Läpsyttely homoklubilla ylitti jonkin rajan jopa itselläni”

Näkökulma: Mikä Touko Aaltoa vaivaa?

Ylen gallup: Kärjessä kiristyy – Vihreille ”huolestuttava” luku jonka taustalla kummittelee virkavallan vastustaminen

Touko Aalto julkaisi kuvan: ”Ei enää lisättävää tähän aiheeseen – Nyt eteenpäin”

Kuvat Touko Aallosta tukholmalaisklubilla leviävät – STT: ”Ei siinä sen kummempaa, en tiedä mikä kohun aiheutti”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Kleemola

Niin. Tyhmäkin tajuaa, että Aalto voi kantaa raskasta ministerin salkkua reilun puolen vuoden päästä. Luulisi kaiken maailman ritaloidenkin ymmärtävän, että nyt pitää vakavasti keskustella voidaanko näin heikolla pällillä varustettua poikaa asettaa ministeriksi.

Siellä Ritala jo ensimmäiset poliittiset toimittajat ovat kirjoittaneet kolumneja tästä kysymyksestä. Mene niille kitisemään, kun haluat sensuroida asiaan liittyvän debatin.

Tapio Pento

Nähtävästi Touko Aalto on hyvä rivimies, mutta ei näin väsyvästä ole puolueen johtoasemiin. Loma on todellakin ollut pidempi kuin kenelläkään muulla työssäkäyvällä. Vai onko sittenkin kysymys Tukholman typeryyksien aiheuttamasta stressistä ja omien iskuista?

Heikki Paananen

Veikkaan jälkimmäistä, eli omien iskua, "puolueettoman" valtamedian avustamana.

Kenties PJ Aalto on liian maskuliininen puolueen hörhösiiven mielestä.

Pikaista toipumista PJ Aallolle.
Puolueen vaihto voi nopeuttaa prosessia.
Oma terveys on tärkeämpää, kuin vihreä valhe.

Hannu Rautomäki

Tukholmassa tuli läpsyteltyä miehen pakaraa. Mitä sitten, kun ei ollut mistään vakavasta edes kyse?
Poliitikolla pitää olla riittävä paksunahkaisuus ja taito laskea läpi korvien, tai muuten ei kestä todellisia poliittisia vastoinkäymisiä.

Tarja Laakso

Eipä tosiaan näytä kirjoittajille olevan tuttua työuupumus. Silloin on helppo heitellä kaikenlaisia kommentteja työuupumuksesta.

Mutta sehän johtuu ihmisestä itsestä, että uupuu. Yleensä taitavat uupua ne, jotka haluavat toimia oikein ja tehdä työnsä hyvin. Jotka ottavat vastuuta tekemisistään. Jos ei ota vastuuta työstään, ei tietenkään tule paineitakaan.

Mutta uupuminenhan on tosiaan ihmisen oma vika - sitähän on viime vuosina toitotettu joka tuutista. Eihän se edes ole sairausloman arvoinen asia. Pitää vain osata sanoa ei - paitsi ettei tulevaisuudessa voi edes sanoa ei, koska siitähän seuraa potkut entistä helpommin, pitää vain tehdä kaikki konemaisen nopeasti ja samanaikaisesti montaa eri asiaa (aivojen kestokyvyn rajat ylittäen) ja tietysti myös lopputuloksen laatua miettimättä, kunhan tekee vain sen välttämättömimmän mikä juuri ja juuri riittää - ja kestää ne asiakkaiden haukkumiset myös, vaikkei itse ole voinut vaikuttaa lopputulokseen tai on estetty tekemään asiat riittävät hyvin - mutta eihän siitä saa stressata, huono työntekijähän sellainen on, joka ei kestä tätä kaikkea uupumatta. Eikä siitä saa stressata, ettei pysty tekemään työtään niin hyvin kuin haluaisi ja saa pelätä jatkuvasti potkuja ja elämäntilanteiden muuttumista. Eikä tietenkään saa ajatella liian syvästi mitä tekee, vaan tehdä vain päätöksiä - päätösten laadusta tai siihen vaikuttavista tekijöistä välittämättä.

Toivotan paranemista Touko Aallolle. Politiikka ei taida sopia ajatteleville ihmisille.

Petri Hämäläinen

Vihreät oli yleispuolue ja paistatteli alle vuosi sitten lähes 17% kannatuksella.

Maailma ympärillä radikalisoitui ja ilmaisen menestyksen huumassa puolueen johdon valtasivat militantit hihhulit.

Viestikapula annettiin radikaalin ex-kommunistin kouraan loppusuoran avautuessa. Ankkurin matka vei kuitenkin suoraan vesiesteeseen.

Puheenjohtaja uupumuksesta sitten sairauslomalle suoraan kolmen kuukauden kesälomalta. Ei hyvä.

Kannatus on 12 prosentissa ja suunta takuuvarmasti alaspäin.

Milloin tulee korjausliike? Milloin suunta käännetään takaisin yleispuolueeksi? Milloin stalinismit ja feministit pistetään puoluejohdosta sivuun? Milloin ilmastonmuutosmania vaihtuu ympäristön suojeluksi?

Arto Savolainen

Kansanedustajilla on joulun seudulla lomaa noin puolitoista kuukautta ja kesällä noin 2,5 kuukautta.
Lisäksi istunnoissa on viikon tauko sekä keväällä että syksyllä ja siihen kun lisätään vielä vapaat maanantait, niin aletaan olla viidessä kuukaudessa. On aikaa läpsytellä homoklubeilla täydellä palkiolla.. On siinä jaksamista kun lomailee 5kk vuodesta.