Lauantai 25.5.2019

Hjallis Harkimon avustaja eroaa kokoomuksesta – vaihtoehto ”jättäytyä työttömäksi ja painaa valtuustossa mitä käsketään”

Luotu: 
14.9.2018 09:22
  • Kuva: Kimmo Haapala / Alma Talent
    Kuva
    ”Kokoomuslainen tie on ristiriidassa arvojeni kanssa: jättäytyisin työttömäksi ja painaisin valtuustossa sitä nappia, jota käsketään”, Mirita Saxberg kommentoi kokoomuksen valtuustoryhmän erovaatimusta.
|

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon eduskunta-avustaja Mirita Saxberg, Helsingin kaupunginvaltuutettu, kertoo eroavansa kokoomuksesta.

Kansanedustaja Harkimo erosi keväällä kokoomuksesta ja perusti oman Liike Nyt -eduskuntaryhmänsä. Kokoomuksen jäsenenä tähän asti pysynyt Saxberg jatkoi Harkimon avustajana eduskunnassa, mutta on toiminut kaupunginvaltuustossa kokoomuksen valtuustoryhmässä.

”Avustamani kansanedustaja Hjallis Harkimo erosi kokoomuksesta ja perustimme Liike Nyt -eduskuntaryhmän. Tästä syystä kokoomuksen valtuustoryhmä teki ennen kesää päätöksen, että minun on vuoden loppuun mennessä irtisanottava itseni päivätyöstäni Liike Nytin eduskuntaryhmän pääsihteerinä”, Saxberg kertoo Puheenvuoron blogissaan.

”Kokoomuslainen tie on ristiriidassa arvojeni kanssa: jättäytyisin työttömäksi ja painaisin valtuustossa sitä nappia, jota käsketään.”

Saxberg kertoo jatkavansa työtään Liike Nytin eduskuntaryhmän pääsihteerinä.

”Minun on erottava kokoomuksesta, jotta voin jatkaa luottamustehtäväni hoitamista lain määräämällä tavalla. Valtuustoon äänestetyt henkilöt ovat kaupungin luottamushenkilöitä – eivät puolueiden”, hän perustelee.

”Jos jäisin kokoomukseen, en kykenisi täyttämään velvollisuuksiani. En nauti ryhmän luottamusta, eikä ryhmä minun. Keskusteltuani eropäätöksestäni joidenkin valtuustokollegoiden ja useiden minulle äänensä antaneiden kaupunkilaisten kanssa, olen kiitollinen, että niin moni tukee päätöstäni.”

Lue myös: Liike Nyt kaappaa pian uusia valtuustoryhmiä? – Hjallis Harkimo: ”Noin kymmenen kanssa neuvotellaan”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo-Juha Pietikäinen

Yhdistyksen jäsen tai jäseneksi pyrkivä ei saa kuulua muuhun puolueeseen eikä varsinaisena jäsenenä muuhun Kansallinen Kokoomus r.p:n jäsenyhdistykseen.

---------
Mainittu henkilö on ollut varmasti tietoinen tästä puolueen säännöstä. Nyt haetaan omaa julkisuutta.
Pitkin vuotta on keskusteltu Keskustan samasta säännöstä case Väyrysen kohdalla.

--
Mitä sitten tulee kunkin jäsenen kuulumiseen, niin se on itsestä kiinni.

Vierastan perin juurtn sellaista tapaa, jossa huuto- tai nettiäänestyksellä haetaan puolueen/liikkeen kanta asiaan kuin asiaan, vaikka se olisi täysin päinvastoinen kuin oma näkemys.

Perustuslain 29 §:
Kansanedustajan riippumattomuus
Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.

Seppo-Juha Pietikäinen

Onko arvoisa kommentoijja Helsingistä vai laukooko puskista, miten päätöksenteko
on hajautettu. - Ei yksin Kokoomuksessa, vaan muissakin puolueissa kuntapolitiikassa eri hallinnontasoille -valtuusto-kaupuginhallitus- lautakunnat-johtokunnan ym. kunnan omistamat yksiköt.
Ei kai arvoisa kommentoijja pidä hyvänä, että sama henkilö voi olla monessa puolueessa yhtä aikaa jäsen.