Torstai 27.6.2019

Konkaripoliitikon ulostulo: ”Sohaisen luultavasti muurahaispesään, mutta sen kyllä kestän”

Luotu: 
15.9.2018 11:47
  • Kuva: Alma Media arkisto / John Palmen
    Kuva
    Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila sanoo Suomen tarvitsevan moniarvoista keskustelua.
|

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila sanoo Suomen tarvitsevan moniarvoista keskustelua, jossa edes yritetään ymmärtää muitakin kuin omassa sosiaalisen median kuplassa eläviä saman mielisiä.

”Toivomukseni on, että leimakirveiden heittely jäisi vähemmälle ja oppisimme aidosti kuuntelemaan toisiamme. Uskon, että maamme ihmisten hiljainen, asia- ja arvojärkevä enemmistö jakaa tämän toiveen. Onko se mahdollista”, Anttila kysyy tiedotteessaan. 

Hänen mielestään ”Amerikan kahtiajako” on varoittava esimerkki myös Suomelle siitä, miten käy, kun hajottava ”identiteettipolitiikka” saa vallan.

”Sen tunnusmerkkejä on, että lähes jokainen kokee olevansa jotain sorrettua vähemmistöä. Mistään ei voida enää keskustella ilman, että joku loukkaantuu.  Poliittista korrektiutta vaaditaan järjettömyyksiin asti jokaisessa asiassa - taidetta myöten.”

Hajottava identiteettipolitiikka kumpuaa Anttilan arvion mukaan punavihreän vasemmiston piiristä ja on saanut jalansijaa ennen muuta yliopistoilla, ja isossa osassa valtakunnan mediaa.

”Sohaisen luultavasti muurahaispesään tällä kirjoituksella, mutta sen kyllä kestän. On nimittäin aika tuoda myös politiikan puolelta meneillään olevaan keskusteluun järjen ääni. Jokainen sydämensivistynyt ja hyvän kotikasvatuksen saanut ymmärtää, että kaikkia ihmisiä on kunnioitettava ja kohdeltava tasaveroisesti. Sydämensivistykseen ja hyvään kotikasvatukseen kuuluu myös erilaisten näkemysten aito suvaitseminen”, Anttila sanoo.

Hän nostaa esimerkiksi sukupuolineutraaliuden. 

”Järjettömimmillään hajottava identiteettipolitiikka näkyy tätä nykyä kaikkialle tunkevan sukupuolineutraaliuden vaatimuksessa. Se ulottuu jopa päiväkoteihin ja peruskoulun opetussuunnitelmiin. Itse en kerta kaikkiaan ymmärrä, enkä kyllä usko suomalaisten enemmistönkään ymmärtävän, miksi lasta ei saisi sanoa tytöksi tai pojaksi”, hän kirjoittaa.

Anttila korostaa, että sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi on tehtävä jatkuvasti työtä. Tasa-arvo ei hänen mielestään kuitenkaan lisäänny esimerkiksi sukupuolineutraaleilla ammattinimikkeillä.

”Aitoa tasa-arvoa on se, että naisten ja miesten väliset palkkaerot saadaan vihdoin kurottua kokonaan umpeen ja kummallakin sukupuolella on yhtäläiset mahdollisuudet päästä kaikista vastuullisimpiinkin tehtäviin politiikassa, yrityselämässä ja laajemmin yhteiskunnassa”, Anttila linjaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jani Tuononen

Puolustaako Sirkka-Liisa Anttila tässä samalla puolueensa Riikka Moilasen "ihmisroska"-kommenttia?

"Sirkka-Liisa Anttila sanoo Suomen tarvitsevan moniarvoista keskustelua, jossa edes yritetään ymmärtää muitakin kuin omassa sosiaalisen median kuplassa eläviä saman mielisiä."

"Poliittista korrektiutta vaaditaan järjettömyyksiin asti jokaisessa asiassa - taidetta myöten."

Jani Tuononen

Riikka Moilasen tapaus tuli ensimmäisenä mieleen Anttilan kommenteista.

Sukupuolineutraaliudenkin hän nosti vain esimerkiksi.

Moilasen tapaus on ollut pinnalla ja muuta yhtä vakavaa esim. irtisanomiseen johtanutta somekiehuntaa ei ole näkynyt.

Hannu Kauppinen

Sirkka-Liisa Anttilalla on näkemyksiä laaja-alaisesti ja yli 40 vuoden ajalta kokemuksia, jotka perustuvat kaikki poliitiikan. Anttila ei itse tajua sitä, että hän on koko ikänsä ollut heimottunut joko keskustassa tai maataloudessa. Lisäksi hänellä on ollut yhteiskunnallisesti sosioekonomistinen ja sosiaalinen asema ja pyrky pysyä eliitissä. Antamissaan haastatteluissa hän on tuonut esille, että kaikki riippuu hänen asemastaan ja mitä on tarjolla.
Kauniita ja kannatettavia asioitahan hän itsestään selvyyksinä on nyt esittämässä ja tuomassa vihdoin järjen ääntä. Ei jatkoon.

Sirkka-Liisa Anttila ei vieläkään tajua, että some on vapaa ja avoin alusta koko väestön heimottumiseen eri arvoketjuihin ja eriarvoistuneisiin joukkoihin tai ryhmiin, jotka elävät täysin omaan tahtiinsa ja niitä ei voi poliittisesti hallita eikä ohjata. Hyvää tahtoa kaikille ja erityisesti työiloa.

Merja Luukkanen

Kyllä rouva itse syyllistyy samaan kuin mistä oppositiota syyttää. Demari ja vasemmiston Vikahan kaikki on. keskusta tekee kaikki oikein?
Aiemmin keskusta pyrki pitämään huolta myös heikommista. Enne keskusta oli keskellä nyt Sipilän aikana on siirrytty niin oikealle että eduskunnassa tuolit loppuu. Keskelle on tullut ammottava aukko.maaseutu petetty totaalisesti.

Anna Sillanpää

Naisten ja miesten väliset palkkaerot on Suomessa vaan kasvaneet. Ero on yli 17% ja olemme EU:n pohjakvartaalissa. Miksi tätä ei ole uutisoitu? Tämä perustuu 2016 lukuihin ja esim tämä hallitus on vaan kasvattanut eroja, nykyinen luku lienee 20% ja EU:n huonoimpia tai huonoin. Suomi on myös montaa EU-maata - Pohjois-Amerikasta puhumattakaan - jäljessä naisjohtajien ja toimitusjohtajien määrässä erityisesti yritysten ydintoiminta-alueella. Naisvaltaisten alojen palkat tuntuvat vaan vähenevän. Meidän tasa-arvolait ja toimenpiteet on kovin näennäisiä. Media ei edes uskalla kertoa palkkaeroista eikä kertoa kuinka suuri osa suurten eläkkeiden saajista on miehiä, 99%?

Meillä on lisäksi erittäin vanhanaikainen seksuaalilainsäädäntö. Se vie käytännössä naisilta perustuslain suojan ja on Ihmisoikeustuomioistuinten päätösten ja kansainvälisten sopimusten vastainen. Lähes 10 Euroopan maata on jo muuttanut lainsäädäntöään. Englanti jo vuonna 2003 ja Saksa 2016 oliko yksimielisesti ja koko Bundeslag nousi osoittamaan suosiotaan seisten. Seksuaalisen väkivallan seuraukset ovat vakavat se aiheuttaa vuosittain esim 100 (tai 200) itsemurhaa ja alkoholikuolemia, paljon syrjäytymistä, pitkiä sairaslomia, keskeytyneitä opintoja, vakavan trauman jonka vaativan kalliin terapian uhri joutuu usein itse maksaa eikä ole varaa. Raiskaus on muista rikoksista poikkeava niin että uhri joutuu käytännössä maksaa kaikki kulut ja uhrille tulee kymmenien, jopa satojen tuhansien tai miljoonien menetykset. Kuitenkin rangaistukset on harvoja ja lieviä, meillä ei ole asiasta median, koulujen, oppilaitosten kautta tiedotusta. Kun raiskauksia on vuosittain 5000-10 000 ja vaikutukset ovat usein näin isot niin tämä köyhdyttää naisia runsaasti. Tämäkin lainsäädäntö pitäisi saada kuntoon.

Lisäksi meidän naisiin kohdistuvat väkivaltatilastot on EU:n huonoimmat.

Meillä vuosittain syrjäytyy 5000 nuorta miestä. Usein nämä tulevat väkivaltaa kokeneiden naisten perheistä. Joka tapauksessa tähän kokonaisuuteen pitäisi puuttua. Tämä on valtava kansantaloudellinen kustannus valtavien inhimillisten kärsimysten lisäksi.

Ei ole olemassa mitään median kuplaa
Suomessa ei julkaista mitään jos se on ihmisarvon vastaista kirjoittelua .Suomi on sitoutunut noudattamaan monia yhteiseksi hyväksi tarkoitettuja asioita.ihmiarvo on koskematon .olen todella pettynyt kirjoittajan ,että hän ottaa esille vihervasemmiston .koko Suomen valtio on sitoutunut noudattamaan hyväksi todettuja sopimuksia .viimeksi presidentit Halonen ja Niinistö on ojentaneet kansanedustajia .ja valtion hallinto virkamiehiä useasti .

Jukka Horsmanheimo

Anttila on oikeassa siinä, että tarvitsemme moniarvoista keskustelua. Mutta väite keskustelun kärjistymisestä punavihreän vasemmiston aikaansaannoksena on outo. Keskustelua ovat viime vuosina polarisoineet aivan muut tahot.
Minun mielestäni liberaali demokratia on sitä, että enemmistö ottaa huomioon ja kunnioittaa myös vähemmistöjä - vaikka ei olisi pakko. Myös opposition näkökannat on siedettävä.
Anttila ymmärtää tahallaan väärin esim. sukupuolineutraliteetin. Se, että vähemmistöjä kunnioitetaan ja otetaan huomioon, ei ole meiltä "normaaleilta" pois.
Ei kai meillä olisi invavessojakaan, jos joku punavihreässä kuplassa elävä ääriajattelija ei olisi sellaisia joskus käynyt ehdottamaan.

Kai Häppölä

Poliittinen korrektiusko hiipii kommentteihinkin? Harvemmin ainakaan vähemmistödiktatuuri onnistuu niillä vaaleja voittamaan - siis todellisissa demokratioissa, jotka avoimia niin medioiden suhteen ja toisaalta hyväksyvät tarkkailun niin äänestyspaikoilla kuin ääntenlaskennassa.

Tero Sivula

Kyllä Sirkka osaa, hyvä aloitus mustamaalaamiskirjoitukseen, ottaa ensin uhrin aseman, uhraudun koko kansan puolesta ja kerron totuuden :) Kun lukee jutun ajatuksella, niin hän varoittaa mitä tapahtuu jos Kokoomus ja Keskusta jatkaisi toisen kauden hallituksessa.

Raili Sergejeff

Johan pomppas!

Kyllä se hajottava identiteettipolitiikka kumpuaa aivan muualta kuin punavihreästä vasemmistosta!

Joko Keskustan vaalipuheet alkoivat?

"Hajottava identiteettipolitiikka kumpuaa Anttilan arvion mukaan punavihreän vasemmiston piiristä ja on saanut jalansijaa ennen muuta yliopistoilla, ja isossa osassa valtakunnan mediaa."

Ja tämä! Voi herran pieksut!

"Jokainen sydämensivistynyt ja hyvän kotikasvatuksen saanut ymmärtää, että kaikkia ihmisiä on kunnioitettava ja kohdeltava tasaveroisesti. Sydämensivistykseen ja hyvään kotikasvatukseen kuuluu myös erilaisten näkemysten aito suvaitseminen."

Aikamoinen ristiriita näissä kahdessa sitaatissa. Punavihreitähän nimenomaan moititaan liiasta suvaitsevaisuudesta.

Minusta hajottavana tekijänä on ennemminkin ollut se toinen "ääripää" kuin vihervasemmisto.

Petri Hämäläinen

Anttila on täysin oikeassa. Äärivasemmistolainen uusmarxismi on fasistinen ideologia joka perustuu miesvihaan. Sukupuolineutraliteetin tarkoitus on miehisten luonteenpiirteiden tuhoaminen. „Vihapuheen“ käsitteen tarkoitus on kaiken kyseiseen totalitaristiseen ideologiaan kohdistuvan arvostelun kriminalisoiminen.

Heikki Paananen

Uutisesta poimittua: "Sohaisen luultavasti muurahaispesään tällä kirjoituksella,"

Uutinen viitannee johonkin tiedotteeseen, jonka kansanedustaja Anttila on laatinut. Onko viittaus/linkki tiedotteeseen tarkoituksella jätetty pois uutisesta? Nyt tarjolla on vain toimittajan suodatus ko. tiedotteesta.

Kansanedustaja Anttila on oikeassa (jos uutinen hänen kirjoittamaansa sanatarkasti lainaa).

Poliittinen korrektius on kuollut.
Ironista sikäli, että poliittinen korrektius on ollut vihervasemmiston lyömäase, mutta he onnistuivat itse sössimään ja tuhoamaan sen. Nykyään se on lähinnä
vitsi.

No, oppikirjan mukaanhan sekin taisi mennä. Kaikki pitää tuhota.

Anukatariina Solonen

Ilmaisipa vanha rouva selvästi, että on aika tosiaan siirtyä pirttipöydän ääreen kommentoimaan, niin olennaista tietämättömyyttä hänen kommenttinsa sukupuolisensitiivistä kasvatusmallista osoittaa. Liekö kauankin samanlaisella tietämystasolla päätöksiä tehnyt muissa asioissa...

Seppo Saari

Mitäs kestämistä Anttilalla on kansanedustajavuosien palkalla ja eläkkeellä?
Tasa-arvoasiastahan on puhuttu jo + 50 vuotta.

Sen sijaan mediamme ja poliitikkomme ovat kylläkin olleet po. vähemmistökeskustelun generaattoreita, ei some-maailma: some vain silloin tällöin vahvistaa kaikuna poliittisen korrektiuden ala-arvoisimpia piirteitä.

Päättäjät itse rakentavat näitä yhteisöä hajottavia muurahaispesiä, joita sitten ovat sohivinaan, kukin omalla kepakollaan.

Tero Ahtola

https://demokraatti.fi/keskustan-anttila-jyrahtaa-punavihrealle-vasemmis...

Tiedotteesta löytyi myös demokraatin muokkaama versio.
Kysyin demokraatilta, että olisiko alkuperäinen tiedote jossakin nähtävänä, niin näin vastasivat:
"Uskoisin tuon tiedotteen olevan muokkaamattomana Sirkka-Liisan omilla sivuilla. Lehdet hyvin harvoin julkaisevat tiedotteita sellaisenaan. Niitä mm. lyhennetään uutisiksi, niistä poimitaan osia omiin juttuihin ja niiden kieliasua (poislukien suorat sitaatit) muokataan."

Yrjö Koskinen

On Anttilalla oikeaa asiaakin. Hajoittava identiteettipolitiikka ja leimakirveiden heiluttelu on ollut vihervasemmistolla hyvin hallussa viime vuosina ja hämmästyn suuresti jos he itse eivät sitä huomaa.
Asiallisen keskustelun käynti on ollut ylittämätön kynnys ja loukkaantuminen asian esiinottamisesta tai totuudesta on politiikan nykypäivää.
Osittain myös muurahaispesä vertaus osuu kun katsoo tämänkin vastausketjun kommentteja.
Hyvä esiintulo todellisesta ongelmasta, mikä tullaan näkemään vaalikeskusteluissa varmasti. Alku nähtiin jo Santtila&Ukkola ohjelmassa.
Tosin ohjelmassa kun tähdättiin asialliseen ja rauhalliseen keskusteluun, niin Andersson olikin aika aseeton kun möykkä ja päälle puhuminen jäi keskustelussa pois.

Mika Sainila

Oikeassahan Anttila on ja ihan asiallinen kirjoituskin. Ikävä kyllä, näin vaalien alla tämä ei ole muuta kuin äänten kalastelua. Olisihan hänellä ollut jo lähes neljä vuotta aikaa tuolle ulosannille, mutta vasta nyt aukaisee suunsa.