Maanantai 17.6.2019

Sdp:stä tyly sote-kuitti ministerille: ”Paniikki pahenee päivä päivältä”

Luotu: 
16.9.2018 09:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sirpa Paateron mukaan hallituksella on "sote-paniikki".
|

Sdp:n kansanedustaja Sirpa Paatero vastaa suorin sanoin oikeusministeri Antti Häkkäselle (kok), joka lauantaina arvosteli sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen sote-ulostuloja. 

Häkkäsen mukaan sdp:n linjassa on tapahtunut täyskäännös.

”Sdp:n sote-linjassa on tapahtunut täyskäännös tällä viikolla, mitä olen ihmetellyt. Yhtäkkiä on hylätty Rinteen sote-malli ja todettu, että pitäisi jatkaa hallituksen pohjalta. Rinteen kannattaisi tehdä nyt päätöksiä ja muodostaa joku selkeä linja, eikä haparaoida viikon välein”, Häkkänen kommentoi Verkkouutisille.

Hän kiistää myös sen, että hallitus varautuisi soten kaatumiseen.

Paatero vastaa, että ainoa, joka on tehnyt sotessa täyskäännöksen, on Juha Sipilän (kesk) hallitus. 

”Sipilän hallituksen sote-malli on törmännyt jo kaksi kertaa perustuslakiin. Nyt kolmas ja viimeinen kerta häämöttää. Paniikki pahenee päivä päivältä. Sen näkee kokoomuslaisen oikeusministeri Häkkäsen puheista”, Paatero sanoo. 

Hallituksen ministereiden puheet Paatero laittaa ”sote-paniikin” piikkiin.

”Sote-sekoilu jatkuu ja nyt yritetään syytellä muita.”

Antti Häkkäsen mukaan Antti Rinne pyrkii luomaan mielikuvaa siitä, että hallitus varautuisi aktiivisesti soten kaatumiseen ja että nykyistä valmistelua voitaisiin jatkaa, vaikka sote-malli vaihtuisi täysin toiseksi. 

”Uudistusta viedään eteenpäin hallituspuolueiden toimesta. Mitään tällaisia kaatumissunnitelmia ei ole. Tämä on höpöjuttua, mitä sdp haluaa levittää”, hän tyrmäsi lauantaina.

Hallitus tähtää siihen, että eduskunta tekisi lopulliset päätökset sotesta ennen vuodenvaihdetta. Luottoluokittaja Standard & Poor’s varoitti perjantai-iltana soten viivästymisestä.

Lue myös: 

Antti Rinteen puheet ihmetyttävät hallituksessa: ”Hörppäsin aamukahvini väärään kurkkuun”

Luottoluokittajalta kylmä suihku Suomelle – Ekonomisti: ”Löytyykö vielä ässiä hihasta?”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Huomasin saman. AY liikettä on syytetty eduskunnan poliittisesta ohjailusta mutta entäs nämä kansainväliset luottoluokittajat?

Ajavatko nämä "isänmaan" asiaa vain edustavatko suurta rahaa, kansainvälisiä terveysalan jättiläisiä, eliittiä?

Kalevi Salonen

Luottoluokittajat ovat ilmiselvästi Sipilän ohjauksessa. Mistään muusta syystä ne eivät olisi keksineet sote-uudistukseen puuttua. Tämähän ei ole edes ensimmäinen kerta. EU:n suunnasta on tullut samanlaisia suosituksia, joiden alkulähde on pystytty jäljittämään kotimaiseksi. Hallitus käyttää kaikki mahdolliset keinot muokata mielipiteitä.

Ensio Jauhiainen

Timpe Ahonen on paikassa Töölö.
26. marraskuu 2016 · Helsinki

Tässä meillä on "mies" joka järjesti liikenneministeriksi sveitsiläisen huijarin ja kansallisomaisuutemme myyjän. Mies, joka kutsui Irakin Suomeen. Ja kun tajusi munanneensa, sysäsi syyt VAIMONSA niskaan.
Juha pakkomyi haja-asutusalueille jäteveden puhdistuslaitteet ja rikastui sillä. Sipilän perhe rahastaa tällä paskalaki-huijauksella edelleen. Ja lain pääarkkitehti, Paula Lehtomäki (eduskunnasta pudottuaan) järjestettiin Juhan toimesta sikapalkkaiseen veronmaksajien kustantamaan suojatyöpaikkaan. Eli demokratialle keskitetty "finger".
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Juha hehkutti päivää ennen Trumpin voittoa julkisesti toivovansa Hillary Clintonin voittavan, vaikka kuka tahansa kahdella harmaalla aivosolulla varustettu idioottikin olisi tajunnut pitää pääministerin asemassa tuollaisessa tilanteessa turpansa tukossa. Seuraavana päivänä selkärangattoman näädän rotsi olikin sitten jo kääntynyt.
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Mies, joka lupasi että veroaste ei nouse. Ja joka on ollut keksimässä kaikkia mahdollisia kateusveroja huviveneistä moottoripyöriin. Ja tuplaamassa-triplaamassa sakkoja. Piiperöintiä tulee ovista ja ikkunoista, mm. kivihiilen polttokiellolla ja uhkauksilla bensaveron nostosta. Suomi pystyy kaikella tällä sairaalla maailmanparantamisella ja mallioppilas-perseilyllä tuhoamaan lopunkin teollisuutensa. Ja pienentämään päästöjään vuodessa sen verran, kuin Kiina lisää niitä puolessa tunnissa.
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Nyt vielä sukulaisten omistama konepajayritys Katera Steel sai noin puolen miljoonan arvoisen tilauksen valtion omistamalta Terrafamen kaivokselta. Onko kenellekään muka enää epäselvää, että tämä mies on selkärangaton vässykkä ja huijari? Ja vaarallinen mies kansantalouden kannalta kaikin puolin.
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Ainoa, mistä Mahmud Sipilä tässä tilanteessa välittää, on se että kunnat ovat kiltisti ja tottelevaisesti mukana juonessa. Tuhoamassa isänmaan taloutta ja turvallisuutta "monikulttuurisella unelmalla".
‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Eipä tässä voi enää muuta sanoa, kuin sen että suomalaiset ovat helvetin kilttiä ja tyhmää kansaa. Iloista "Maailma Kylässä"-konkurssia vaan kaikille

Mikko Toivonen

Onhan se kaikille kansalaisille selvää, että sie hommia pitää parantaa, mutta ei lainkaan hallituksen tai edes opposition kaavailujen mukaisesti vaan palauttamalla julkisen kanssa yhteistyötä tekevät oikeat ammatinharjoittajalääkärit ja muiden terveys-ja vanhustenhuoltotoiminnan ammatinharjoittajat.

Terveyskeskus tai vastaavalle julkisen ammatinharjoittajalääkärille pääsyä on nopeutettava saman päivän pääsyyn suuren osan maailmaa lailla.

Vapaavalintahan on jo nyt 100%, jos haluaa ja kompakko tai vakuutus kestää.
Maakuntahallinto ei kuulu soteen millään lailla eikä sitä pitäisi missään versiossa toteuttaa nykysuunnitelmilla. Jos toteutettaisiin niin se olisi enimmillään 5 suurta sairaanhoitopiiriä Yliopistosairaaloiden ympärille.

Vanhustenhuoltoa pitäisi järeästi palauttaa vanhaan julkiseen suuntaan ja yksityiseen pienkoti alihankintaan.
Kotihoitoa pitäisi kovasti rajoittaa sen kalleuden ja eriarvoistavuuden vuoksi

Tarvittavat muutokset ja oikea kustannusten lasku saataisiin haluttaessa helposti ja tuloksellisesti aikaan, mutta kähmintä on joillekin tärkeää ja erityisesti pörssiyhtiöille joiden lakisääteinen tarkoituskin on rahastaa maksimaalisesti. Se ei taas tasa-arvoiseen terveydenhuoltoon lainkaan sovi