Torstai 27.6.2019

Älä missään tapauksessa klikkaa: Facebookissa leviävä PZRT500PTF on kallis tilausansa

Luotu: 
16.9.2018 12:43
  • Kuva: Facebook, kuvakaappaus
    Kuva
    Facebookissa leviää perinteinen tilausansa.
|

Facebookissa on viime päivinä levinnyt jälleen uusi huijaus, jossa luvataan 500 euron lahjakortteja Prisma-myymälöihin, Tivi kertoo.

Tekstissä kehotetaan tekemään Google-haku termillä PZRT500PTF ja avaamaan ensimmäinen hakutulos sekä täyttämään sen takana olevalta sivulta löytyvä rekisteröintilomake.

Kyseessä on kuitenkin perinteinen tilausansa, jossa käyttäjä luulee antavansa tietonsa muuhun tarkoitukseen, mutta tulee samalla hyväksyneeksi kalliin kuukausimaksullisen palvelun tilauksen.

Jos törmäät PZRT500PTF -huijaukseen Facebookissa, älä missään tapauksessa vieraile sivustolla. Tivin mukaan huijaus leviää todennäköisesti asentamalla käyttäjän Facebook-tilille uuden sovelluksen, joka voi levittää viestiä eteenpäin automaattisesti jakamalla sitä kaikkiin mahdollisiin ryhmiin.

Omat Facebook-sovelluksesi voit tarkistaa klikkaamalla alaspäin osoittavaa nuolta ruudun yläreunassa ja valitsemalla Asetukset. Etsi vasemman reunan sivupalkista kohta Sovellukset. Poista listalta kaikki sovellukset, joita et ole itse tietoisesti sallinut.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Angervuori

TTaitaa olla pahemmasta kysymys, kuin jostain facebooksovelluksesta, joka lähettää viestejä facebookista!
Facebook:issa on vakava tietosuoja-aukko.
Näyttää siltä, että nämä hakkerit pystyvät kaappaamaan ihmisten tilejä:
- Olen poistanut kaikki mahdolliset sovellukset.
- Olen ottanut käyttöön kaksoisalasanat.
- Olen muuttanut salasanan moneen kertaan.
- Noita viestejä lähtee, vaikka läppäri ja kännykkä kummatkin ovat yhtäaikaisesti pois päältä.
- Minulla on käytössä FSecure niin kännykässä kuin läppärissäkin! Se ei löydä mitään.

Kaikesta huolimatta nämä tyypit oat päässeet kaappaamaan fecebook -tilini. En pääse tililleni takaisin, koska ko. firmassa ei varmaan ole online -helppiä ollenkaan. Facebook on ilmeisesti vain iso robotti, joka ei osaa päätellä onko tili hakkeroitu vai ei. Tili vain yksinkertasesti blokataan kysymättä käyttäjältä, mikä on tilanne!

Tapio Angervuori

P.S. Vaikka en ole kirjautunut, enkä myöskään pääse tililleni poistamaan noita haamujulkaisuja, tietääkseni niitä yhä edelleen lähtee tililtäni.
Maistakoon facebook sitten vain omaa lääkettään! En tee mitään toistaiseksi.