Maanantai 17.6.2019

KRP:n päällikkö pidätetty virasta – voimassa välittömästi

Luotu: 
17.9.2018 14:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa keskusrikospoliisin rakennus Vantaalla.
|

Keskusrikospoliisin (KRP) päällikkö Robin Lardot on pidätetty virastaan, kertoo sisäministeriö. Ministeriön mukaan Lardot ei hoida tehtäviään, sillä häntä vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Virasta pidättäminen tulee voimaan välittömästi ja Lardotin sijaisena toimii toistaiseksi apulaispäällikkö Tero Kurenmaa.

” Virasta pidättämisellä halutaan varmistaa kansalaisten luottamus poliisiin myös oikeusprosessin aikana. Syyte ei koske Lardotin nykyistä tehtävää Keskusrikospoliisin päällikkönä. Hänen asemansa Keskusrikospoliisin johdossa on kuitenkin niin merkittävä, että sisäministeriö katsoo syytteen heikentävän Lardotin edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä oikeudenkäynnin aikana”, sisäministeriö kertoo.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti viime kuussa syytteet Lardotia vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta hänen toimiessaan Poliisihallituksen poliisijohtajan ja rikostorjuntayksikön päällikkönä vuosina 2010–2013.

Syytteitä on nostettu myös Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapiota, entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukko Riikosta vastaan. Aapio on niin ikään jo pidätetty virasta, Paatero ja Riikonen ovat jo eläkkeellä.

Syytteet liittyvät Helsigin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikosjuttuun. Kyse on Helsingin poliisin huumausaineyksikön laiminlyöntiä tietolähteiden käytön kirjaamisessa ja lähteiden rekisteröimisessä sekä sitä, etteivät esimiehet ole viipymättä puuttuneet virheisiin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Vinberg

tuo tietolähteiden rekisteröinti poliitikkojenhaluamallatavalla vain haittaa poliisien tiedustelutoimintaa. yksikäänkalviei halua tull rekisteröidyksi poliisinvasikana, vasikkalistat vuotavat ja se käy kalvien hengen päälle, tietysti voidaan panostaa elintiin, miutta totlitaarinen digivalvonta on diktatuurien hommaa, ja vain humintillä saadaan selvile valvottavat kohteet, jotta pääosan intimitettisuoja säilyisi,kalvin ja poliisinsuhde perustuu keskinäiseen luottamukseen, minkä tuo rekisteröintipakko murtaa. käytännön kenttäväkitietää, miten toimitaan, nuo poliitikot, poliittinenpoliisi ja eliitti ovat ulkona kjiun lumiukot

Mikko Toivonen

Minä olen rivikansalaisena suhteellisen tyytyväinen poliisin toimintaan yleisellä tasolla. Etenkin sen nopeaan laadulliseen ja henkiseen paranemiseen Euroopan unioniin liittymisen jälkeen.

Ongelmalliseksi ja vääräksi koen eniten poliisin liikkennevalvonnan rahastushenkisyyden ja peltipoliisien liikakäytön kuvailemassa vain kirjaimellista säännön rahastamista eikä todellista liikenneturvallisuutta. Siinä on siis kosolti parannettavaa. On jalkauduttava valvomaan risteysajoja, pyöräilijöitä, kännykkään puhujia eikä lievää ylinopeutta olosuhteissa täysin vaarattomasti ajajia. Törkeät on tietysti erikseen. (Itse olen toki saanut vain yhden rikelaskun peltipoliisilta yli kolmeen kymmeneen vuoteen ja se ihan tyhjällä aurinkoisella maaseututiellä, missä aivan yllättäen tuli 70 km rajoituspätkä jossa en onnistunut pudottamaan nopeutta nostamalla jalkaa kaasulta tarpeeksi ajoissa. Sillä lailla oma vika, en pysynyt säännön kiejaimessa))

Tietysti lakia rikkoneet poliisit on käytettävä saman oikeuden kautta kuin kansalaisetkin
Itse olen paljon huolestuneemipi oikeuslaitoksen tsaristisesta tilasta ja varsin väärästä rankaisulinjasta. Väkivaltaa "suositaan" mutta nälkäänsä "leivän" varastajaa rangaistaan rajusti.
Juristitkaan eivät ole juurikaan oikeutta ajamassa vaan jonkun etujen maksimointia. Siksi en juristeja missään hommassa juurikaan arvosta elle persoona ole sitä omin toimin ansainnut ja sellaisiakin juristeja on, vaikkakin hyvin harvassa.

Ulvi Oun

Niin joo, onko ne pidättäjät jonkunnäköiset hipparit, ketkä ovat ottaneet mallia jostaki elokuvasta ja esittävät kovia että nyt me näytettään.....Juhani Vinbergin kanssa samaa mieltä ettei poliisitöissä saa olla pilkunviilaaja sis oikeassa poliisitöissä jos halua saada pahoja kiinni.....