Torstai 27.6.2019

Hän on Touko Aallon sijainen: Vihreitä johtaa nyt Maria Ohisalo

Luotu: 
18.9.2018 14:25
Päivitetty: 
18.9.2018 14:30
  • Kuva: Alma Talent / Tiina Somerpuro
    Kuva
    Touko Aalto ja Maria Ohisalo vihreiden puoluekokouksessa kesällä 2017. Ohisalo tuli tuolloin puheenjohtajakisassa kolmanneksi.
|

Uupumuksen vuoksi sairauslomalle jääneen vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon virallisena sijaisena toimii puolueen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, vihreät tiedottaa.

Ohisalo on yksi vihreiden kolmesta varapuheenjohtajasta. Hän johtaa muun muassa vaalivalmisteluja Aallon ollessa sivussa.

”Puolueen sääntöjen mukaisena virallisena puheenjohtajan sijaisena toimii varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo, joka johtaa puoluehallitusta ja puolueen vaalivalmisteluja”, vihreiden tiistaina lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Ohisalo ei ole kansanedustaja, mutta hänet on nimetty eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään vaaleihin. Vihreiden puheenjohtajavaalissa kesällä 2017 hän sijoittui kolmanneksi Touko Aallon ja kansanedustaja Emma Karin jälkeen.

Lue Maria Ohisalosta lisää: Vihreiden suurin yllättäjä tuntee leipäjonot ja haluaa sosiaali- ja terveysministeriksi

Muuten vihreät jakavat vastuuta varapuheenjohtajien ja eduskuntaryhmän kesken puheenjohtajan sairausloman aikana, puolue tiedottaa. Vastuunjaosta päätettiin puoluehallituksen ja asianosaisten kesken maanantain ja tiistain aikana.

”Varapuheenjohtaja, nuorisotutkija Veli Liikanen ottaa vastattavakseen puolueen ilmastopoliittisen työn vetämisen, puolueen kentän tukemisen ja sidosryhmien yhteyshenkilönä toimimisen. Vihreiden päivänpoliittista työtä eduskunnassa vetää vihreä eduskuntaryhmä puheenjohtajansa Krista Mikkosen johdolla”, tiedotteessa todetaan.

Puolueen puheenjohtajan eduskuntatehtävistä vastaa Aallon sairausloman aikana varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Halmeenpää.

Lue myös:

Touko Aalto jää lääkärin määräämälle sairauslomalle: ”Jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan”

Touko Aallolle ”virallinen sijainen” ehkä pikaisella sähköpostiäänestyksellä

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Terttu Peltovuoma

Ennen Vihreitä on Sininen ja Keskusta kulukorvauksen kärjessä. Ensimmäinen paikka 20 joukossa on Keput, toinen
Kooiomus kolmas PS...Senjälkeen SDP. Vasemmisto..Siniset KD ja RKP...Vihreät sun murheeksi pitivät eduskunnan viimeistä sijaa korvattavissa kuluissa .

Mikko Toivonen

Valtaosa johtavista vihreistä ovat entisiä taistolaisia ja kaikki vielä joku vuosi sitten olivat erittäin venäjänkielen taitoisia tai peräti Moskovassa opiskelleita kuten eräs Helsingin johtajista
Itse vihreä ideologiahan johtaa entiseen "lebesraum" liikkeeseen Saksasta. Stalinistien serkkuja hekin.
Näin muistan historiasta lukeneeni ja ymmärtäneeni
Nykyinen liikehän toimii lähinnä seksuaalivähemmistöjen äänillä ja kellona.

Mikko Toivonen

Em ajatellut niinkään Ohisaloa tuolla viitteelläni vaan hiukan vanhempaa takuutaistolaista viherjohtoa mukaanlukien muutama ex puoluejohtaja.
Taistolaisuus kuitenkin ideologiana voi tarttua nuorempiinkin. Niinhän se tattui moneen t5unnettuun poliitikkoon ja talouden johtajaan heidan nuoruusvuosinaan 60 luvun lopuilla 70 luvulla. Joitakin heistä on edelleen poliittisen ohjaajan roolissa.

Nita Hillner
Vastaus kommenttiin #8

Luin äsken demarilehdestä että Ohisalo on enemmän vasemmalla kuin keskimääräinen vasemmistoliittolainen

"Ohisalo puolestaan on arvoiltaan hyvin liberaali, mutta blogikirjoitusta lainaten ”talous- ja sosiaalipoliittisesti vielä enemmän vasemmalla kuin esimerkiksi keskimääräinen vasemmistoliittolainen”."

https://demokraatti.fi/vihreiden-puheenjohtajakisan-konsensus-lumetta-pi...

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #8

Kyllä minusta muistisi kertoi aivan oikeaa jatkumoa, siillä varsinaisia stalinisteja edusti Satu Hassi. Täysin venäjäntaitoisia Sinnemäki, muistaakseni Grönberg tai sinnepäin ja Hautalakin vaikka ei ideologisesti tainnut stalinisti ollakaan. Hassin sukuhan jatkaa vihreissä ainakin tyttären voimin eli perimää on varmistettu.
Toisaalta kai muistatte erään tunnetun pankinjohtajan joka myös taisi nuorena haiskahtaa stalinistille. Eivätkä erräät sittemmin korkealle nousseet demarien edustajatkaan muulle tuoksuneet vuonna 68-70 jolloin itsekin kuuluin erään opiston oppilasjohtoon. Enpä kuitenkaan ollut stalinistivirtauksissa mukana vaan katselin niiden toimia huuli pyöreänä ja päätä pudistellen