Torstai 27.6.2019

Ville Niinistö vihreiden syöksystä Ylellä: Puolue menetti julkisuuden hallinnan

Luotu: 
19.9.2018 09:06
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Ville Niinistö johti vihreitä kesään 2017 asti.
|

Vihreiden edellinen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö arvioi tänään Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa, että vihreiden suurin ongelma tällä hetkellä on julkisuuden hallinta.

”Se julkisuuden menettämisen hallinta kun tulee vastuullisessa tehtävässä – lähtee se sitten yksityiselämän uutisoinnista tai työhön liittyvistä asioista – niin se tietysti kuormittaa sen päälle riippumatta siitä, miten puoluetta johtaa”, Niinistö sanoi.

”Jos puolue ajautuu haastavaan julkiseen tilanteeseen, että se ei itse pidä palloa hallussaan eikä haasta muita puolueita, eikä pääse asioilla haastamaan, niin muut määrittelee, miten siitä puolueesta puhutaan. Tätä olemme yrittäneet yhdessä kääntää.”

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on ollut useiden kohujen keskellä puheenjohtajuutensa aikana. Aalto ilmoitti hiljattain jäävänsä sairauslomalle uupumuksen takia. Eilen kerrottiin, että varapuheenjohtaja Maria Ohisalo johtaa puoluetta Aallon sairausloman ajan.

Lue lisää:

Hän on Touko Aallon sijainen: Vihreitä johtaa nyt Maria Ohisalo

Vihreiden riveistä rankka palaute Touko Aallolle: ”Läpsyttely homoklubilla ylitti jonkin rajan jopa itselläni”

Niinistö myönsi Ykkösaamussa, että vihreiden puolueorganisaatio ei ole tukenut Aaltoa tarpeeksi. Vielä vuosi sitten vihreät kilpaili gallupeissa jopa suurimman puolueen paikasta, mutta nyt kannatus on sulanut alle 13 prosenttiin. Tänään HS-gallupissa vihreät sai 12,9 prosentin kannatuksen.

”Kun puolue nousee kilpailemaan pääministerin asemasta, siihen tarvitaan vähän systemaattisempaa johtamista. Mutta meillä on pieni organisaatio --- ja sen organisaation tuki puolueen johdolle tai puolueen kenttäväelle on pienempi, koska siellä on vähemmän väkeä”, Niinistö sanoi.

Suomen Kuvalehden politiikan toimittaja Heikki Vento totesi keskustelussa, että Aalto on joutunut yksin kommentoimaan julkisuudessa eri asioita eikä hän ole saanut puolueeltaan tukea. Vento kritisoi esimerkiksi sitä, että vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Krista Mikkosta ei näkynyt julkisuudessa esimerkiksi Aino Pennasen tapauksen yhteydessä. Venton mielestä vihreissä on liian kapea kärki.

Julkisuudessa on pohdittu myös sitä, onko ex-puheenjohtaja Niinistö vienyt happea Aallolta. Niinistö toteaa, että ”jos toimittajat haluavat tulkita inhottavasti”, Aallon ja Niinistön välinen dynamiikka voidaan aina nähdä negatiivisesti.

Niinistön mukaan hän tarkoituksella vetäytyi julkisuudesta Aallon puheenjohtajuuskauden alussa. Niinistön mukaan hän alkoi sen jälkeen Touko Aallon pyynnöstä ottaa enemmän kantaa asioihin.

”Teet kummin päin vaan, se on väärin”, Niinistö sanoi.

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Pekonen

Ville Niinistö voisi ottaa julkisuuden hallintaansa ja kommentoida Dalai Laman Ruotsissa viikko sitten pitämää ansiokasta puhetta pakolaisten paluusta omia kotimaitaan rakentamaan. Eikö Suomen valtamedian haudanhiljaisuus tästä puheesta ole juuri sitä punavihreää julkisuuden hallintaa (sensuuria)?

Jaakko Karki

Juuri niin. The Dalai Lama told a conference in Sweden that Europe must “receive refugees, help them, educate them … but ultimately they should develop their own country.” “I think Europe belongs to the Europeans,” he said, “they ultimately should rebuild their own country.”
Read more at: https://inews.co.uk/news/world/dalai-lama-europe-belongs-to-europeans/
Jopa Putin puhuua asiaa asiasta.
https://www.albawaba.com/news/putin-blames-migration-crisis-eu-social-be...

Mikko Toivonen

Normaalissa teollisessa ja demokraattisessa maassa kuten Ruotsissa vihreiden osuus olisi enimmillään 5% ja maanviljelijöiden etujärjestöä, kuten Kepu, ei olisi politiikassa lainkaan.
Siitä kaikki julkisuuden hallintaongelmat johtuvat. On keinotekoisesti haalittu kannatusta erityisryhmiltä jotka muualla demokratioissa ovat muiden puolueiden sisällä ja kohtuullisesti huolehdittuna

Ilkka Paananen

Nyt kyllä Toivosen rationaalinen maailmoja nähnyt ajatuksenjuoksu pykii pahasti. Eikö demokratiaan kuulukaan se että ihmisille annetaan vaihtoehtoja, joista valita? En minäkään vihreitä rakasta ja kepuakin vain silloin tällöin, mutta kovasti tuntuu vieraalta tuo kommenttisi joskin olet siihen oikeutettu.

Tapani Tuominen

Vähän vaikuttaa siltä, että Ville Niinistö kuuluu niihin eduskunnan "setämiehiin", jotka ovat lehtitietojen mukaan kiusanneet sen kahvilassa Toukoa...siitä(kin) on nyt Toukolla paha mieli.

Lyhyen kesäloman jälkeen palkallinen masennusloma on jo Jani Toivolan luoma traditio. Siitä saa puolueessa ja puoluekentän vasemmalla laidalla vain ymmärrystä ja kiitosta.

Kyösti Tomperi

Eikö tuo julkisuuden hallinta kadonnut jo Ville Niinistön kaudella? Ylinopeus ökymaasturilla Turun tiellä, verottomalla autolla ajo, ulkopuolisen omistaman auton säilyttäminen eduskunnan parkkihallissa, hiljainen hyväksyntä Hautalan käteisille jne.

Annetaan kuva, että ollaan puhtaita pulmusia, mutta kun pintaa raaputtaa silkkoa löytyy.

Kari Fury

Omien antipatioiden jatkuva purkaminen ei ole kunniaksi kenellekään, eikä vie mitään asiaa oikeasti eteenpäin. Esim. maanviljelijöitä on Suomessa jo niin vähän ja moneen puolueeseen hajaantuneena, ettei sillä ole mitään merkitystä yhden puolueen kannatukselle.