Torstai 27.6.2019

Juha Sipilä vs. haastajat kello 15 – katso suora lähetys täällä

  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Puoluekannatusmittaukset lupaavat tiukkaa taistelua pääministerin paikasta ensi huhtikuun vaaleissa. SDP ja puheenjohtajansa Antti Rinne ovat paalupaikalla, mutta kokoomus ja Petteri Orpo seuraavat iskuetäisyydellä.
|

Alma Median tämänpäiväisessä tentissä iskevät yhteen kaikki puheenjohtajat politiikan syksyn kuumista aiheista. Istuva pääministeri Juha Sipilä (kesk) kohtaa haastajansa. Katso suora lähetys kello 15 alkaen tästä:

Puoluekannatusmittaukset lupaavat tiukkaa taistelua pääministerin paikasta ensi huhtikuun vaaleissa. SDP ja puheenjohtajansa Antti Rinne ovat paalupaikalla, mutta kokoomus ja Petteri Orpo seuraavat iskuetäisyydellä.

Keskusta ja Juha Sipilä ovat kolmantena, heille ainoastaan Ylen kannatusmittaus on antanut lukuja, joilla voisi vielä nousta mukaan taisteluun pääministerin paikasta. Se vaatisi, että keskustaa sympatiseeraavat suomalaiset intoutuisivat äänestämään kuin Sipilä-hurmoksen aikaan vuonna 2015.

Alma Median tentissä julkaistaan uunituoreen kyselyn tulokset puolueiden ja puheenjohtajien houkuttelevuudesta äänestäjille. Tenttiin ovat tulossa kaikki puheenjohtajat, paitsi sairauslomalle jäänyt vihreiden Touko Aalto. Häntä tuuraa vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen.

Kuka pelkää Halla-ahoa?

Keskusta ja kokoomus heittivät perussuomalaiset, jonka johtoon oli noussut Jussi Halla-aho, ulos hallituksesta kesällä 2017. Mikä on tilanne nyt? Onko Halla-aho persuineen vieläkin paitsiossa? SDP:n Rinne sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että yhteistyö Halla-ahon kanssa olisi vaikeaa, mutta täystyrmäystä ei tullut.

LUE LISÄÄ: Halla-ahon perussuomalaisten kanssa hallitukseen? – Lue miten puolueet vastasivat US:lle

Perussuomalaiset pyrkii kaikin tavoin nostamaan vaaliteemaksi maahanmuuttoa ja sellainen se väistämättä onkin. Myös Alma Median tentissä kammataan läpi, millaisilla maahanmuuttopoliittisilla linjauksia puolueet ovat matkassa.

Laskukausi ovella

Hallitus on päässyt kehuskelemaan saavutuksillaan talouden ja työllisyyden saroilla. 72 prosentin työllisyystavoite onkin käytännössä saavutettu.

Samaan hengenvetoon pitää todeta, että taloustaivaalla näkyy jo synkkiä pilviä. Suomen talouskasvu on hidastumassa selvästi, tänä vuonna ollaan suhdanteen huipulla. Myöskään euroalueen talous ei vakuuta.

Vaalien alla puolueilla ja puheenjohtajilla on tietysti haluja luvata äänestäjille kaikenlaista hyvää. Mutta kuka uskaltaa kertoa, mistä pitäisi leikata, kun talous taas jäähtyy? Talous ja työllisyys ovat Alma Median tentissä keskeisessä roolissa.

Liveä ja juttuja

Näiden aiheiden lisäksi reilun kahden tunnin tenttiin mahtuu monenlaista kiinnostavaa. Suoran lähetyksen lisäksi tenttiä voi seurata nauhoitettuna, lisäksi parhaat palat uutisoidaan Iltalehden ja Alman muiden medioiden verkkosivuilla ja paperilehdissä.

Suora lähetys alkaa ensi keskiviikkona 19. syyskuuta klo 15.00. Se on nähtävissä Iltalehden, Aamulehden, Satakunnan Kansan ja Uuden Suomen verkkosivuilla.

Tentin juontavat Iltalehden erikoistoimittaja Susanne Päivärinta ja politiikan toimituksen esimies Juha Ristamäki.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Eurobarometri: Kansalaiset haluavat enemmän EU-toimia terrorismia ja työttömyyttä vastaan

https://www.aamuset.fi/uutiset/4090926/Eurobarometri+Kansalaiset+haluava...

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/eu-affairs/20180522STO04...

http://www.europarl.europa.eu/at-your-service/fi/be-heard/eurobarometer/...

--

Missä tämä em. Eurobarometri on ollut nähtävillä ja vastattavana Suomessa? Missä medioissa?

Missä nähtävänä Suomen kyselyssä esiin tulleet vastaukset? Voisiko joku ystävällisesti vastata klo 15. alkavassa tentissä?

Edelliseen viestiin liittyen, löysin tämän:

"Huhtikuussa 2018 toteutettuun mielipidekyselyyn osallistui kaikkiaan 27 601 haastateltavaa kaikista 28 EU-maasta. Suomesta tehtiin kaikkiaan 1007 haastattelua."

Lähde:

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/20180430IPR02824/mielip...

Kuka oli em. haastattelun tekijä? Ja missä haastattelun otantatiedot ja tulokset ovat nähtävänä ja analysoituina?

Kaarina Leinonen

Miten on keskusta? Biojäteyhtiö Enronin "puhdistuksen" tuloksena Suomi näyttää saastuvan entistä pahemmin. Asiasta vastuulliset välttelevät kaikin keinoin julkisuutta.
Me "ihan tavallinen Suomen kansa" haluamme vastauksia. Näille saastuttajille jaettiin
veronmaksajien rahaa miljarditolkulla.