Maanantai 17.6.2019

Timo Soinin kohtalo ratkeaa perjantaina kello 13

Luotu: 
19.9.2018 12:55
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Ulkoministeri Timo Soini (sin) tiistaina budjettikäsittelyssä, joka kestää loppuviikon. Hänelle on määrä esittää epäluottamusta torstaina.
|

Ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamuksesta on määrä äänestää perjantaina kello 13, vahvistetaan Uudelle Suomelle eduskunnasta. Aikataulu on tuottanut eduskunnassa päänvaivaa.

Oppositiopuolueet sdp, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp kertoivat aiemmin tässä kuussa esittävänsä Soinille epäluottamuslausetta ”toistuvasta toiminnasta naisten oikeuksia ja Suomen ulkopoliittista linjaa vastaan”. Soini on ottanut useaan otteeseen kantaa aborttia vastaan. Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit eivät osallistu epäluottamuslauseeseen.

Soinin tapaus on poikkeuksellinen, sillä epäluottamuslausetta esitetään yleensä koko hallitukselle, joka kaatuu, jos se ei saa luottamusta kansanedustajien enemmistöltä. Äänestyksen aikataulu on ollut haasteellinen muun muassa ministerimatkojen takia. Lue lisää: Timo Soinille halutaan potkut – Äänestyksestä tuli sotku eduskunnassa

Aikataulusta päättää puhemiesneuvosto, joka ei ole vielä voinut tehdä virallista päätöstä äänestyksestä, sillä epäluottamusta ei ole vielä virallisesti esitetty. Opposition on määrä esittää Soinille epäluottamusta ulkoministeriön budjettipäivänä torstaina listapuheenvuorojen aikana illalla debatin jälkeen. Täysi varmuus aikatauluun saadaan siis vasta tuolloin.

Aikatauluun tehtiin kuitenkin jo muutoksia, joiden johdosta kansanedustajat saattavat istua torstaina täysistunnossa erittäin pitkää iltaa. Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) oman toimialansa esittelypuheenvuoro ja budjettilakiesitysten lähetekeskustelut siirtyvät perjantailta torstaille alkaen kello 19. Lähetekeskustelu budjetista ja siihen liittyvistä budjettilakiesityksistä käydään loppuun jo torstaina, kun aiemmin sitä oli määrä jatkaa vielä perjantaina. Torstailta poistettiin kello 22 aikaraja.

Perjantain aikataulu oli aiemmin sikäli haasteellinen, että kello 13 alkavaan istuntoon olisi tarvittu tauko kello 13.30–15 suuren valiokunnan kokouksen takia, ja usein kansanedustajat poistuvat perjantain täysistunnosta heti ilmoitettuaan läsnäolostaan. Soinin luottamuksesta on nyt määrä äänestää heti perjantain täysistunnon aluksi.

Oikeuskansleri linjasi eilen, että Soinin osallistuminen abortinvastaiseen tilaisuuteen on ongelmallista, muttei lainvastaista.

Lue myös:

Nyt tuli linjaus: Timo Soinin toiminta ”ongelmallista” – mutta ei laitonta

Aborttikohu: Timo Soini jätti selvityksen Kanadan tapahtumasta

Timo Soinin asemaan halutaan puuttua eduskunnassa: ”Ulkoministerin luottamus mitattava”

Nyt se on päätetty: Timo Soinille halutaan potkut

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Lapveteläinen

Älypuhelimessani on kaksi käytettävissä olevaa selainta, Firefox ja Chrome. Kun kirjaudun Firefox selaimella Uuden Suomen palveluun US- tunnuksilla, niin asianomaista estetään pääsemästä Uuden Suomen palveluun. Seuraavaksi avaan Chrome- selaimen, enää ei tarvitse edes kirjautua sisään palveluun henkilökohtaisesti, sillä olen jo kirjautunut sisälle "motherfucker"- viruksen, ja muiden lähellä olevien langattomien bluetooth- yhteyksien avulla. Kysymys on lopulta alkuihmisten joukkiosta sekä siitä pienestä vihreästä robotista, Android- järjestelmästä.

Roomalaiskatolilainen järjestelmä edustaa puolestaan joitain muita arvoja enemmän kuin halpamaista "älypuhelimeni" hakkerointia, kysymys on perustuslaillisesti vakavasta henkilökohtaisesta omantunnon asiasta, sekä yksilönoikeuksista. Usko Jeesus Kristuksen neitseelliseen syntymään Marian kautta ei voisi olla mahdollista ilman Jumalan kaikkivaltiaan hengellistä voimannäytettä henkisyydessä.

Perustuslaillisesti mies ja nainen ovat tasa- arvoiset keskenään, uskonvapaus toiselle näistä kahdesta yksilöstä takaa hänelle perustuslaillisen oikeuden uskoa, että "lasta ei hedelmöityksen jälkeen naisen kohdussa saa tappaa".

Kuinka paljon enemmän Vasemmistoliitto, SDP, Vihreät, RKP ja KOK, miehiltä täytyisi perustuslaillisia oikeuksia vähentää, jotta naisilla olisi perustuslaillisia oikeuksia miehiä enemmän?

Kari Aaltonen

Onhan tämä älytön tilanne, kun kaikenmailman lahkolaiset johtaa tätä pientä valtiota nimeltään Suomi, meillä on johtajia jotka eivät ole kansanedustajia, vaan ajavat omia ja lahkonsa etuja, seuraavissa vaaleissa tarkkana, että saadaan Arkadian mäelle KANSANEDUSTAJIA.