Maanantai 17.6.2019

Uutisointi vaikutti – Aamulehden toimittajat kutsuttiin sittenkin Sauli Niinistön keskusteluun

  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Aamulehden toimittajat Lauri Nurmi ja Matti Mörttinen julkaisivat alkusyksystä kirjan Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra (Into).

Presidentti Sauli Niinistöstä kriittisen kirjan kirjoittaneet Aamulehden toimittajat Lauri Nurmi ja Matti Mörttinen on sittenkin kutsuttu keskustelemaan presidentin kanssa Turun kirjamessuilla. Ohjelma muuttui uutisoinnin jälkeen, Aamulehti kertoo.

Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra -teoksen kirjoittajat sivuutettiin ensin paneelikeskustelusta. Keskiviikkona Turun Kirjamessut kutsui toimittajat keskustelemaan paneeliin presidentin kanssa.

Alkuviikosta herätti ihmetystä se, että tilaisuuteen oli kutsuttu Niinistön seuraksi vain hänestä myös äskettäin kirjoittaneet Risto Uimonen ja Tuomo Yli-Huttula. Nurmen ja Mörttisen kirjaa on pidetty muita Niinistö-kirjoja kriittisempänä teoksena.

Kirjamessujen ohjelmapäällikkö Seppo Puttonen sanoi aiemmin Helsingin Sanomille, että tasavallan presidentin kanslia itse esitti Uimosta ja Yli-Huttulaa keskustelijoiksi Niinistön kanssa. Messujen keskusteluista valtaosa rakentuu Puttosen mukaan niin, että sisällöntuottaja ehdottaa itse juontajaa ja keskustelijoita.

”En ole yhtään sen varovaisempi tasavallan presidentin kanslian suuntaan kuin olen Bonnierin tai Gummeruksen suuntaan, mutta ei ole ohjelmapäällikön rooli mennä puuttumaan keskustelujen sisältöön”, Puttonen sanoi.

Lisäksi Nurmelle ja Mörttiselle oli jo varattu perjantaille oma keskustelu kirjastaan.

Tilaisuus on kirjamessuilla lauantaina 6. lokakuuta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: