Torstai 27.6.2019

”Nyt näyttää mahdottomalta” – SDP tiukensi näkemystään perussuomalaisista

Luotu: 
19.9.2018 17:33
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
    SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei tällä hetkellä näe mahdolliseksi hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa. Rinne ja Halla-aho olivat muiden puoluejohtajien tavoin mukana Alma Median puheenjohtajatentissä keskiviikkona.
|

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat tarkensivat Alma Median puheenjohtajatentissä suhtautumistaan perussuomalaisiin hallituskumppanina. Gallupeja johtavan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tiukensi puolueen arviota yhteistyön mahdollisuudesta.

”Nyt näyttää mahdottomalta”, Rinne totesi kysymykseen.

Tähän asti Rinteen ja SDP:n käyttämä muotoilu on ollut, että samaan hallituksen mahtuminen näyttää ”vaikealta”. Kyseinen vastaus oli voimassa muun muassa Uuden Suomen tiedustellessa asiasta äskettäin. LUE TARKEMMIN: Halla-ahon perussuomalaisten kanssa hallitukseen? – 2 puolueelta suora ”ei”, 2 voisi harkita

Myös kokoomuksen Petteri Orpo ja keskustan Juha Sipilä, jotka sysäsivät perussuomalaiset sivuun hallituksesta Jussi Halla-ahon noustua puolueen johtoon, kommentoivat tilannetta Alman tentissä. Keskustan puheenjohtaja Sipilä kehui Suomen mallia, jossa mitään puoluetta ei ole ollut tapana sulkea hallituksen ulkopuolelle ennen vaaleja.

Sipilä ei halunnut tehdä sitä nytkään, vaikka hän sanoi, että keskustan olisi varmasti ”vaikeaa löytää yhteinen arvopohja” perussuomalaisten kanssa. Hänen mukaan hallituksessa joudutaan aina sovittamaan yhteen eri puolueiden arvoja.

”Emme vielä tiedä joukkoa, joka perussuomalaisille tulee valituksi vaaleissa”, Sipilä sanoi.

”En lähde etukäteen arvioimaan tilannetta 2019.”

Kokoomuksen Petteri Orpo sanoi, että hänelle tuli ”kylmäävä olo” kuunnellessaan eduskunnassa tiistaina kansanedustaja Laura Huhtasaaren salipuheenvuoroa ja perussuomalaisten talouslinjauksia.

”Ei ole muutosta tapahtunut”, Orpo arvioi arvoeroa perussuomalaisiin.

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen sanoi Uuden Suomen kyselyssä, että kokoomus tarkkailee nyt, mihin suuntaan perussuomalaiset kääntyy. Orpokaan ei sanonut puheenjohtajatentissä ehdottomasti ”ei” yhteistyölle perussuomalaisten kanssa.

”Annetaan mahdollisuus tulla arvoissa meidän linjoille”, Orpo sanoi.

Sinisten puheenjohtaja, entinen perussuomalainen Sampo Terho puolestaan tuskastui keskusteluun ja varoitti mediaa luomasta mielikuvaa ”kaksipuoluejärjestelmästä”, jossa muut ovat perussuomalaisia vastaan. Lue lisää: Sampo Terho antoi ”sisäpiirin vinkin” perussuomalaisista: ”Älkää tehkö sitä – Halla-aho on paratiisissa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Lehto

Mielellään näkisin analyysiä koskien puolueiden kantoja muuhunkin kuin maahanmuuttoasiaan. Aiheita kyllä riittäisi toiseenkin juttuun. Nyt spekuloidaan pelkästään gallup-kannatuslukujen desimaaleilla ja siitä kuka lähtee kenenkin mukaan. Eipä tuollainen anna paljon eväitä lähteä äänestämään.