Sunnuntai 16.6.2019

Siniset tekee Soinista hallituskysymystä – Orpo: Me emme hallitusta tähän kaada

Luotu: 
19.9.2018 19:15
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
    ”Me emme rupea hallitusta kaatamaan tähän asiaan”, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi Uudelle Suomelle keskiviikkona Alma Median puheenjohtajatentin jälkeen.
|

Hallituspuolue Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho teki keskiviikkona ulkoministeri Timo Soinin luottamusäänestyksestä hallituskysymyksen. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo Uudelle Suomelle, että kokoomus ei tule hallitusta kaatamaan.

Terho ilmoitti Ylen haastattelussa, että jos Soini saa perjantain äänestyksessä epäluottamuslauseen, koko hallitus on hänen nähdäkseen saanut epäluottamuksen ja kaatuu Soinin mukana. Oppositio on esittänyt epäluottamusta vain Soinille yksittäisenä ministerinä, mutta Terho näkee asian sitovan koko hallitusta.

Valtiovarainministeri Orpo pitää Terhon viestiä ilmaisultaan ”vahvana”. Joka tapauksessa kokoomus äänestää Orpon mukaan ulkoministerin luottamuksen puolesta.

”Me olemme keskustelleet nämä asiat hallituksessa kahteen otteeseen. Tämä riittää meille ja me äänestetään luottamuksen puolesta”, Orpo sanoi US:lle Alma Median vaalitentin jälkeen.

Orpo totesi, että kokoomus on tehnyt hallituksen sisällä kantansa hyvin selväksi ja ollut ulkoministerin toiminnasta ”täysin eri mieltä”. Tähän päälle saatiin vielä oikeuskanslerin lausunto, jonka mukaan Soinin osallistuminen abortinvastaiseen tilaisuuteen virkamatkalla on ollut ongelmallista.

”Oikeuskanslerin kanta on selkeä. Sen mukaan pitää elää ministerin aina kaikissa tilanteissa – ministeri on aina ministeri”, Orpo sanoo.

”Mutta me emme rupea hallitusta kaatamaan tähän asiaan”, hän jatkaa.

Vielä tiistaina Petteri Orpo ei luvannut Verkkouutisten haastattelussa kokoomusryhmän yksimielistä tukea Soinille.

”Jokainen tekee viime kädessä itse päätöksen. Lähtökohta on se, että me äänestämme hallituksen luottamuksen puolesta”, Orpo sanoi puoluelehdelle.

Pääministeri Juha Sipilä puolestaan on sanonut, että ulkoministerillä on hallituspuolueiden täysi tuki luottamusäänestyksessä.

Oppositio on vedonnut naisten ja tyttöjen oikeuksia työssään korostaviin hallituspuolueiden kansanedustajiin, jotta nämä äänestäisivät aborttia vastustavan Soinin luottamusta vastaan.

LUE MYÖS: Timo Soinin kohtalo ratkeaa perjantaina kello 13

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jani Tuononen

Siinä paljastui taas Terhon ja muidenkin sinisten p****puheet.

Aina on toistettu sinisten tekevän kaikkensa Suomen puolesta, mutta Soinin saadessa lähtöpassit siniset hajottaa hallituksen, jota aikaisemmin ovat Suomen parhaaksi pitäneet pystyssä.

Kuka yhtä Soinia kaipaa.

Pekka J. Mäkinen

Toisaalta vaakakupissa on syntymättömän lapsen henki. Jos sen säilyminen vaatii tämän Terhon uhkauksen, niin pidän uhkausta oikeana. En ymmärrä näitä abortin puolustajia ollenkaan, ja toivon mukaan tulevien vaalien äänestäjätkään eivät heitä ymmärtäisi.

On käsittämättömän naiivia puhua äidin oikeudesta omaan kehoonsa, sillä lapsen keho tässä on vaarassa, eikä äidin, ja ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Luulisi tämän tyhmemmänkin jo ymmärtävän.

Nämä kysymykset ovat pitkälti arvokysymyksiä ja niihin ei ole tieteellistä oikeaa vastausta. Näen kuitenkin että abortoitavalla ihmisen alulla on jo ihmisarvo, ja se tulee hänelle myös antaa, koska hän on jo täysin valmis potentiaalinen ihminen. Tämä on minusta jo arvo sinänsä.

On myös huomattava että abortoitava ihmisalku tuntee jo kipua häntä rikki revittäessä. Näistä eräs henkilö teki videon, mutta koska se oli liian raaka, sitä ei haluttu näyttää facebookissa.
Ts. meidän aikamme ihminen pakenee omaa syyllisyyttä vastuuttomuudestaan seksin aluella, ja pakenee myös sen julmia seurauksia. Ja syylliseksi leimataan -- kuinkas muuten - hän, joka sanoo että en pidä tätä oikeana.

Luulen kyllä että kansassa on enemmän Soinin puolustajia, kuin mitä tämän hetken politiikoissa. Siksi toivonkin että kansan syvien rivien konservatiiviset arvot tulisi seuraavissa vaaleissa enemmän esille, koska nyt lähes kaikesta ajassamme määrää arvoliberaalit, kuten vihreät, joka on nuorten, lähinnä naisten puolue.

Elämän kunnioitus, sen aivan alusta, sen aivan loppuun asti, on ainoa oikea tapa suhtautua ihmiseen ja hänen elämäänsä.

Pidän kuitenkin kuitenkin todennäköisenä että epäluottamuslause ei saisi riittävää kannatusta ilman Terhon vetoakaan, ja nyt kansalaisten onkin laitettava ne puolueet tarkasti muistiin, jotka puolustavat aborttia, jos itse eivät sitä puolusta.

Aune Mänttäri

Pekka J. Mäkinen
"Elämän kunnioitus, sen aivan alusta, sen aivan loppuun asti, on ainoa oikea tapa suhtautua ihmiseen ja hänen elämäänsä."

Olen kanssanne samaa mieltä.

Kristillisen etiiikan -moraalin palauttaa kaikille päätöksenteko tasoille voisi palauttaa myöskin ihmisarvon ja Ihmisoikeudet kaikille ihmisille,

Aune Mänttäri

"Pekka J. Mäkinen"
"Elämän kunnioitus, sen aivan alusta, sen aivan loppuun asti, on ainoa oikea tapa suhtautua ihmiseen ja hänen elämäänsä.
Mäkinen olen kanssanne sama mieltä!

Vasemmisto Liberalismi on noussut ihmisten päähän, Se on aiheuttanut paljon paha, Erityisesti se on lamaannuttanut etiikan ja moraalin. Seurauksena ovat: ihmisten itsekkyys, selkkaukset ihmisten ja kansakuntien välillä. Erityisesti kaksinaismoraali on tuottanut halvan.-ja kalliin välillä takautuvan ihmisarvon alenemisen.

Päättäjien piittaamattomuuden seurausta on luonnon ja ihmisoikeuksien ohittaminen, kristillisten arvojen unohtaminen.
Suosittelisin Kristillisten Arvojen palauttamista kaikille päätöksenteko tasoille

Aune Mänttäri

Olet muuttunut näkymättömäksi
Nyt voit selata verkkoa yksityisesti. Laitteen muut käyttäjät eivät näe selaushistoriaasi. Lataukset ja kirjanmerkit kuitenkin tallennetaan. Lisätietoja

Chrome ei tallenna
selaushistoriaasi
evästeitä ja sivuston tietoja
lomakkeisiin syötettyjä tietoja.
Toimintasi saattaa silti näkyä
käymillesi verkkosivustoille
työnantajallesi tai oppilaitoksellesi
internetpalveluntarjoajallesi.

Aune Mänttäri

Pekka J. Mäkinen
"Elämän kunnioitus, sen aivan alusta, sen aivan loppuun asti, on ainoa oikea tapa suhtautua ihmiseen ja hänen elämäänsä."
OLN kANSSANNNE SAMAAMIELTÄ!

kirjoitin kommenttiini 20.9.2018

- ja jatkoin eduskunnan säätämän Aborttilain vaikutuksesta, että päätöksentekijät tuon jälkeen ovat muuttuneet ihmisarvo kysynyksissä liberaali-vasemmistolaisiksi yli puoluerajojen. Mainiterrani etiikan- ja moraalin palauttamisesta päätöksentekoon, sekä kristilliset arvot, jolloin mielestäni vasta olisi toteutettavissa kaikille ihmisille ihmisarvo ja ihmisoikeudet.Tämän kirjoitin muistinvaraisesti, koska tekstini poistettiin, etten ehtinyt sitä viedä kansion.! Sen jälkeen vastaukseksi liitin tekstin jolla minulle ilmoitettiin, ettei kirjoitustani julkaista.