Maanantai 17.6.2019

Sampo Terho pillastui vihervasemmistolle: Soini-äänestys ”järjetön ja moraaliton”

Luotu: 
20.9.2018 11:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    ”Epäluottamuslauseen ilmeinen tarkoitus on luoda ennakkotapaus, että on olemassa vakaumuksia, joiden perusteella ihmisten oikeutta toimia julkisissa tehtävissä on rajattava. Kansan valinnastakin riippumatta”, Sampo Terho syyttää.
|

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho suomii opposition vihervasemmistoa tuoreessa blogissaan.

Terhon mielestä ”vihervasemmisto hyökkää ihmisoikeuksia vastaan” esittäessään epäluottamusta ulkoministeri Timo Soinille (sin). Esitys luettiin tänään eduskunnassa ja sen syynä ovat Soinin abortinvastaiset kannanotot. Lue lisää: Soinille luettiin epäluottamuslause-esitys eduskunnassa

Esityksen takana ovat oppositiopuolueet sdp, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp.

”Epäluottamuslauseen ilmeinen tarkoitus on luoda ennakkotapaus, että on olemassa vakaumuksia, joiden perusteella ihmisten oikeutta toimia julkisissa tehtävissä on rajattava. Kansan valinnastakin riippumatta”, Terho syyttää.

”Kanta on yhtä järjetön kuin moraaliton. Jos ministerillä ja kansanedustajalla ei saa olla mitään mielipidettä, joka edellyttäisi maan lakien muuttamista, niin mikä merkitys on kansanvallalla tai eduskunnalla? Silloinhan lait olisivat ikuisia, eikä mitään lainsäädäntöelimiä tarvittaisi. Eikä myöskään sanan- tai mielipiteenvapautta”, hän jatkaa.

Kristillisdemorkaattien kansanedustaja Päivi Räsänen – joka Soinin tavoin vastustaa aborttia – kysyi tänään eduskunnassa perusteita väitteelle, jonka mukaan Soinin kannanotot ovat olleet ristiriidassa Suomen linjan kanssa.

”Toivon, että ulkoministeri Soinin luottamuksen kyseenalaistajat kertoisivat, mikä on täsmällisesti se ulkopoliittinen linja, josta Soinin väitetään poikenneen, joka aiheuttaa näin voimakkaan paheksunnan. Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa ei puhuta sanallakaan abortista --- puhutaan kyllä naisten ja tyttöjen oikeuksista, puhutaan lisääntymis- ja seksuaaliterveydestä…ja itse allekirjoitan nämä tavoitteet ja uskon, että ministeri Soinikin allekirjoittaa nämä tavoitteet. Ymmärrän sen, että jotkut tässä salissa tulkitsevat vapaan abortin osaksi naisten ja tyttöjen oikeuksia, mutta yhtä lailla toiset tulkitsevat oikeuden elämään myös kohdussa olevan lapsen, tytön ja pojan kohdalla, ensisijaiseksi oikeudeksi”, Räsänen sanoi.

Kd on ilmoittanut äänestävänsä Soinin luottamuksen puolesta. Sen sijaan hallituspuolueista etenkin kokoomukselle tilanne on hankala. Terho on uhannut kaataa hallituksen, ellei Soini saa luottamusta eduskunnalta. Lue lisää: Kokoomus on pahassa paikassa – ”Naiskansanedustajat joutuvat alistamaan itseään”

LUE MYÖS:

Timo Soinille moitteita Sipilältä ja Orpolta – Oppositio hiillostaa: ”Katseet kohdistuvat kokoomukseen”

Timo Soinin kohtalo ratkeaa perjantaina kello 13

 

Nyt tuli linjaus: Timo Soinin toiminta ”ongelmallista” – mutta ei laitonta

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jani Tuononen

Siniset tekee kaiken aina Suomen parhaaksi, kunhan vaan Soini saa olla ulkoministeri.

Suomella ei ole enää mitään väliä, jos Soini erotetaan.

Ministerinä Soini edustaa enemmän kuin pelkästään äänestäjiään.

Jos abortti olisi Suomessa kiellettyä, Soini olisi tempullaan edustanut Suomea.

Kai Niemeläinen

Ministeri Terho on kaukaa viisaasti estänyt blogistaan kommentoinnin. Kommentoijat olisivat saattaneet kertoa, että Soinin toiminta on ollut ihmisarvoa loukkaavaa, järjetöntä ja moraalitonta. Ihmisarvoa kunnioittamattomaksi, järjettömäksi ja moraalittomaksi paljastui myös Terho yhdellä pienellä blogikirjoituksellaan.

Jukka Mattsson

Tuo oli Kai hienosti havaittu "Arvopohja ajoi Halla-ahon takariviin. Soini saa mellastaa haluamallaan tavalla arvopohjan estämättä."

Tasan ei käy poliittiset onnenlahjat. Aika halvalla ovat Terho, Soini, Lindström sun muut Siniset itseään myyneet. Taitaa joka "Sinisterille" olla hyväveli duuni jo tienattu.

Taisto Pihlajamaa

Kirjoitat mm.
ihmisarvoa loukkaavaa, järjetöntä ja moraalitonta"

Se, että noin 10000 suomalaista tapetaan vuosittan ennen syntymäänsä ja aivan laillisesti, taas ei ole sitä, mielestäsikö? Ja tämä tilanteessa, jolloin suomalaiset ukkoutuvat, ja uutta sukupolvea ei synny tarpeeksi.

Soinin periaatteet ovat pikkuasia tämän faktan rinnalla.

Tapio Tuomisto

Sampo Terho tunnetaan paremmin natsipiireissä tästä kirjoituksesta Kanava lehdessä v2007. Sinisten rotuopin kannattaja kirjoitti muun muassa, että ”Ihmiskunta, kuten kaikki eläinlajit, on jakautunut useisiin alalajeihin ja edelleen rotuihin”. ”Oli rodullisen perimämme merkitys tai merkityksettömyys sitten mikä tahansa, niin rotujen olemassaolo sinänsä lienee kiistatonta”, hän totesi.
..kyllä se Terho on niin että näin vapaita rotuoppeja esittävä tyyppi ei monessakaan valtiossa pääse ministeriksi eikä,varsinkaan laukomaan viisauksiaan..vaikka olisi kuinka mielipiteen vapaus..nämä ajatukset eivät sitä paitsi ole edes itse keksittyjä, vaan suoraan natsien ideologiasta kopsattuja.

Hannu Keskinen

Jotainhan se kertoo virkamiesten asemasta ja tasa-arvoisuudesta, jos Arhinmäki sai vapaasti kännäillä kulttuuriministerinä Sotshissa ilman edesvastuuta ja heilutella sateenkaarilippua, mutta Soinin jatko pantiin luottamusäänestykseen kynttilän pitämisestä vigiliassa. Kyllä hävettää suomalaisten parlamentaarikoiden puolesta!

Hannu Rautomäki

"Terhon mielestä ”vihervasemmisto hyökkää ihmisoikeuksia vastaan” esittäessään epäluottamusta ulkoministeri Timo Soinille (sin)."

Terho onkin näköjään huumoriveikko, mutta meni reilusti ylidramatisoinniksi.
Ulkoministerin tehtävä ei ole virkamatkalla tuoda esiin omaa katolilaista abortinvastaisuuttaan osallistumalla moiseen marssiin.
Omalla ajallaan vastustakoon mitä haluaa.

Hannu Rautomäki

Näyttää siltä, että sanavirtuoosi Terho on syönyt kaikki perussuomalaisten riveissä aiemmin esittämänsä puheensa.
Valta turmelee ja saa takertumaan siihen kuin hukkuva oljenkorteen.
Ohjenuoraksi on tullut valta ja pullea kukkaro.

Mikko Toivonen

Terhon tehtävämä taitaakin olla maksimpoida dramatiikka.
Aivan demokratian ja pragmaattisten faktojen valossa on kuitenkin selvää, että Soinin kanta ja vakaumus on kaikkien suomalaisten ja ulkomaistenkin johtajien tiedossa ja että se on laillinen henkilökohtainen vakaumus.
Siksi sitä ei voida mitenkään katsoa olevan maan virallisen ulkopolitiikan kanssa ristiriidassa kun abortti ei ole edes näkyvä osia maan ulkopoliittista linjaa vanna ainiastaan maan lainsäädäntö sallii abortin päinvastoin kuin hyvin monissa katolisen maailman maissa.
Jos epäluottamusta esitetään, niin kyllä sille olisi oltava opikeammat syyt. Soinista voimme olla taas mitä mieltä tahansa, mutta ihan oikeudellisesti ja moraalisesti.

Tuomo Niemelä

Räsänen on täysin oikeassa. Suomella ei ole mitään ulkopoliittista aborttilinjausta, eikä Soini voinut sellaista vastaan rikkoa. Feldt-Ranta näemmä keksi sellaisenkin uudistermin kuin naisten jakamattomat oikeudet. Sen alle voikin sitten jatkossa niputtaa kaiken mitä sylki suuhun tuo.

Ellen Granholm

Terhon ja Soinin käsitys ihmisoikeuksista on hieman erikoinen. Onko Soinilla korkeamman asteen ihmisoikeudet kuin muilla, niillä naisilla ja tytöillä, jotka voivat joutua turvautumaan aborttiin? Mikä on hartaaksi katolilaiseksi julistautuneen Soinin kanta katolisen kirkon piirissä toteutuneisiin lasten ihmisoikeuksia rikkoneisiin tuhansiin pedofiliatapauksisin? Mikä on ollut niiden kohteiden, poikien ja nuorukaisten oikeus turvattuun lapsuuteen? Terhon väittämä järjettömästä ja moraalittomasta toiminnasta epäluottamuslauseen esittäjien kohdalla on käsittämätön.

Sinisten paniikki on valtava. Ainoa keino Sinisten saada edes muutama kansanedustaja ensi vuoden vaaleissa on, että he sanovat heippa Sipilälle ja Orpolle ja ilmoittavat julkisesti kannattavansa sosiaalietuuksien indeksijäädytysten purkamista sekä työeläkkeiden taitetun indeksin muuttamista aikaisemman mallin mukaan puoliväli-indeksiksi. Kannattaa muistaa, että nuo muutokset koskisivat reilua puoltatoista miljoonaa ihmistä. Äänioikeutettuja heistä on yli miljoona. Ehkä heistä jotkut vielä äänestäisivät Sinisiäkin?