Sunnuntai 16.6.2019

Tiina Elovaara kommentoi Soini-asiaa nyt julkisesti: ”Jos odottaa puolustusta muilta…”

Luotu: 
21.9.2018 08:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    ”Kunpa oikeuttani erilaiseen vakaumukseen olisi silloin tuettu yhtä voimakkaasti kuin nyt Soinin”, Elovaara toteaa viitaten äänestykseen sukupuolineutraalista avioliittolaista. Arkistokuva.
|

Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tiina Elovaara kommentoi nyt julkisesti puolueensa ulkoministerin Timo Soinin tilannetta ja omaa suhtautumistaan siihen.

Iltalehti kertoi eilen Elovaaran kritisoineen rajusti sosiaalisessa mediassa Soinin toimintaa. Eduskunta äänestää Soinin luottamuksesta tänään kello 13. Syynä epäluottamuslauseeseen ovat Soinin toistuvat abortinvastaiset kannanotot, jotka ovat ristiriidassa Suomen linjan kanssa.

Lue lisää: IL: Sinisten varapuheenjohtaja avautuu Soinista ja lipsuu rintamasta – ”Ottaa voimakkaasti päähän”

Elovaara muistuttaa nyt julkisesti Twitterissä saaneensa itse rangaistuksen perussuomalaisten eduskuntaryhmältä äänestettyään vakaumuksensa mukaisesti sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta.

”Kunpa oikeuttani erilaiseen vakaumukseen olisi silloin tuettu yhtä voimakkaasti kuin nyt Soinin”, Elovaara tviittaa.

Hän kuitenkin kiistää, että kyse olisi kostosta.

”Vaan on muistutettava että jokaisen vakaumus on yhtä arvokas. Ja jos odottaa puolustusta muilta, olisi hyvä ollut uskaltaa puolustaa toisiakin vastaavassa tilanteessa. Timo Soini on minulle tärkeä ihminen jota kaikesta huolimatta arvostan”, Elovaara toteaa.

Lue myös: Saara-Sofia Sirén Ylellä: ”Olen kummissani tästä kiristystilanteesta – En aio taipua ja äänestää Soinin puolesta”

Elovaara on itse parhaillaan työmatkalla Yhdysvalloissa. Hän ei siis tule olemaan paikan päällä äänestyksessä.

Elovaara, Arja Juvonen ja Ville Tavio saivat vuonna 2017 perussuomalaisilta huomautukset ryhmäkurin rikkomisesta, koska he äänestivät sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta. Sittemmin perussuomalaiset hajosi kahtia Jussi Halla-ahon noustessa perussuomalaisten johtoon ja sininen tulevaisuus muodostettiin.

Lue lisää: Aiemmin Timo Soini ylpeili ryhmäkurittomuudella – nyt perussuomalaiset rankaisi homoliittojen puolustamisesta

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Martikainen

"Syynä epäluottamuslauseeseen ovat Soinin toistuvat abortinvastaiset kannanotot, jotka ovat ristiriidassa Suomen linjan kanssa."
Tässäkin esitetään tuo väite mutta kukaan ei ole koskaan näitä kannanottoja tuonut julkisuuteen eikä esittänyt missä ne ovat nähtävissä.
Mutulla mennään isojenkin mediatalojen jutuissa ja kansa ablodeeraa.

Panu Saarela

Mitä ihmettä Martikainen höpöttää? Etkö tunne Suomem lakia? Aborttilaki taidettiin säätää 1970. Etkö tiedä Suomen ajavan ponnekkaasti naisten oikeuksia, joihin kuuluu esimerkiksi lisääntymisterveys ja oikeus päättää omasta kehostaan?

Ajat sitten päätettyjä, itsestään selviä asioita ei tarvitse päättää uudestaan, ei myöskään "julkistaa" tai "näyttää".

Jos olisit tarkkana, olisit saattanut huomata, ettei Soinikaan ole sanallakaan tätä ulkopoliittista linjaa kiistänyt. Hän sen kyllä mielellään tekisi, jos olisi minkäänlaisia perusteita. Vaan kun ei ole.

Erkki Martikainen

Mitä sinä höpötät. Kerro ne tekstit tai videot tms. joissa Soini sanoo jotain Suomen virallisen kannan vastaista ulkomailla reissatessaan. Kynttilänpoltosta on oikeuskanslerin lausunto, eikä siinä ollut moitteita vaan kehotus olla tarkkana, ei edes väitettä että Soini olisi jossain tilanteessa ollut olematta tarkkana. Kyllä Suomessa saa ihan vapaasti kritisoida vanhojakin lakeja mutta nyt oli kyse siitä että kritisoitaisiin ulkomailla Suomen virallista linjaa ja sitä ei ole tehty. Lue se oikeuskanslerin lausunto ajatuksella ja ilman ennakkopäätöstä.
https://yle.fi/uutiset/3-10357488

Ihmettelen tätä suomalaista poliittista järjestelmää ja ajattelua:

Miksi Sinisten annetaan terrorisoida järjestelmää siten, että te he tekevät tästä Soinin luottamusäänestyksestä hallituskysymyksen? Ja miksi Sinisten annetaan se ihan mukisematta tehdä?

Tällaisestako me haluamme uuden normaalin? Siis jos yksi ministeri ns. töppää, niin koko hallitus vastaa siitä. Ei mitään järkeä.

Kyllä puhemiehen tai puhemiesneuvoston tulisi nyt ottaa komento tässä asiassa ja kieltää tällainen eduskunnan halventaminen perustuslain 34,3 §:n mukaisesti:

"Puhemies ja varapuhemiehet sekä valiokuntien puheenjohtajat muodostavat puhemiesneuvoston. Puhemiesneuvosto antaa ohjeita eduskuntatyön järjestämiseksi ja päättää, sen mukaan kuin tässä perustuslaissa tai eduskunnan työjärjestyksessä erikseen säädetään, asioiden käsittelyssä valtiopäivillä noudatettavista menettelytavoista. Puhemiesneuvosto voi tehdä aloitteen eduskunnan virkamiehiä koskevan lain ja eduskunnan työjärjestyksen säätämisestä tai muuttamisesta sekä ehdotuksia muiksi eduskunnan toimintaa koskeviksi säännöksiksi."

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L4P34

Kari Keto

Jos katsotaan henkilö on menettänyt luottamuksen niin silloin siitä voidaan äänestää.
Jos hallitus on menettänyt luottamuksen niin silloin siitä voidaan äänestää.
Ilmeisesti siniset ajattelevat tässä tapauksessa vastuu onkin koko hallituksella.