Maanantai 17.6.2019

Eduskunta äänesti Timo Soinin luottamuksen puolesta äänin 100–60

Luotu: 
21.9.2018 13:03
Päivitetty: 
21.9.2018 13:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamus on kyseenalaistettu hänen toistuvien abortinvastaisten kannanottojensa vuoksi. Soinia tukenut Päivi Räsänen halasi ulkoministeriä eduskunnassa perjantaina.
|

Eduskunnan enemmistö on äänestänyt ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamuksen puolesta. Näin hallituskriisi vältetään ja Soini kykenee jatkamaan ulkoministerinä.

Soini sai luottamuksen äänin 100-60. Tukiäänten määrästä oli epäselvyyttä, mutta luku varmistettiin hetki sitten. Äänestyksessä jaa-äänet tarkoittivat luottamusta Soinille, ei-äänet epäluottamusta.

Katso tästä jutusta, kuinka eri puolueiden edustajien äänet jakautuivat.

Epäluottamuslause-esityksen luki eduskunnassa sdp:n edustaja, mutta sitä tukivat oppositiopuolueista myös vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Epäluottamuslause-esityksen taustalla ovat Soinin toistuvat abortinvastaiset kannanotot ja osallistuminen abortinvastaiseen tapahtumaan virkamatkan aikana Kanadassa.

”Esitän, että eduskunta hyväksyy seuraavan kannanoton: Ulkoministeri Soinin toiminta ulkomailla kiistää naisten oikeudet ja Suomen ulkopoliittisen linjan. Siksi esitän, että eduskunta toteaa, että ministeri Soini ei nauti eduskunnan luottamusta”, Maarit Feldt-Ranta luki esitystä eduskunnassa tällä viikolla.

 

LUE LISÄÄ:

Entä jos Soini saisikin potkut? – Skenaario: Näin tapahtumat etenisivät

Saara-Sofia Sirén Ylellä: ”Olen kummissani tästä kiristystilanteesta – En aio taipua ja äänestää Soinin puolesta”

Kokoomukselta käsky kansanedustajille: Äänestettävä Soinin ja hallituksen puolesta

Keskustalaiselta ukaasi kokoomukselle: ”Jos kokoomus ei tue hallitusta yksimielisesti...”

Ensimmäiset irtiotot kokoomuksesta: ”En voi äänestää Soinin luottamuksen puolesta”

Siniset tekee Soinista hallituskysymystä – Orpo: Me emme hallitusta tähän kaada

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Tulevia eduskuntavaaleja silmällä pitäen äänestäjän kannattaa tutustua eduskunnan pöytäkirjaan tämän päiväisen äänestyksen osalta.
Eduskuntaan on hyvä saada kansanedustajia, jotka aidon oikeasti kunnioittavat niitä ihmisoikeuksia, jotka on kirjattu Suomen perustuslain 2 lukuun Perusoikeudet, Ihmisoikeuksien yleismaailmalliseen julistukseen (18. artikla) ja Euroopan ihmisoikeussopimukseen (9. artikla 1. mom.).

Topi Rantakivi

Näin se teatteri jatkuu ja korruptio sekä hyväveli/sisar-järjestelmä saa jatkua entisellään. Entinen naulaamani naula menee entistä syvemmälle ja toivon, että ihmiset tajuaisivat, että on ihan helvetin turhaa äänestää istuvia puolueita, kun mikään EI MUUTU.

Äänestäisivät helvetin tyhmät äänestäjät uusia ulkopuolisia puolueita lopettamaan tämä nykyinen typeryys kokonaan!

Markku Lehto

Sehän on ikivanha konsti suunnata äänestäjien mielenkiinto pois todella merkittävistä asioista, kuten esimerkiksi SoTe-lainsäädännön valmistelusta ja tiedustelulain valmistelusta. Molemmat "renottavat" vaarallisen keskeneräisinä.