Maanantai 17.6.2019

Sanna Marin ja Emma Kari hiiltyivät: ”Painoin ei” Soinille – eduskunta väittää toisin

Luotu: 
21.9.2018 14:00
Päivitetty: 
21.9.2018 15:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Alma Talent
    Kuva
    Sanna Marin oli tänään paikan päällä eduskunnassa.
|

Sdp:n kansanedustaja Sanna Marin kertoo Uudelle Suomelle äänestäneensä ”ei” tänään eduskunassa Soini-äänestyksessä. Eduskunta äänesti ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamuksesta.

Eduskunnan sivuilla väitetään Marinin olleen poissa, mikä tarkoittaisi, ettei hän ole painanut mitään nappia.

Marin sanoo Uudelle Suomelle olevansa varma, että painoi ”ei”-nappia.

”Olen tuohtunut”, Marin sanoo ja kertoo juuri kuulleensa, että hänen äänensä on rekisteröitynyt väärin.

Marin sanoo selvittävänsä eduskunnasta, miksi äänestysjärjestelmä ei ole toiminut oikein.

Myös vihreiden Emma Kari kertoo samasta ongelmasta. 

 

 

”Nyt suututtaa. Olin paikalla äänestyksessä. Äänestin EI. Jostain syystä tätä ei kirjattu ylös. Asia nyt selvitetty. Äänestyspaneelini tarkistetaan ja asia korjataan pöytäkirjaan”, Emma Kari tviittaa.

Oppositiopuolueissa sdp:ssä, vihreissä ja rkp:ssä on yllättävän paljon poissa-ääniä. Nuo kolme puoluetta olivat vasemmistoliiton ohella epäluottamuslause-esityksen takana. Eduskunnasta kerrottiin aiemmin Uudelle Suomelle, että Urpilainen on tänään matkoilla. Vihreiden Olli-Poika Parviainen ja rkp:n Anders Adlercreutz kertovat Uudelle Suomelle olleensa myös työmatkoilla. Jani Toivola kertoi eilen Enbuske-Veitola-Salminen-ohjelmassa olevansa matkoilla äänestyksen aikaan.

Tässä kootusti sdp:n, vihreiden ja rkp:n poissa-äänet:

Vihreät:

Touko Aalto (sairauslomalla)

Emma Kari

Olli-Poika Parviainen (matkoilla)

Jani Toivola (matkoilla)

 

Sdp:

Eeva-Johanna Eloranta

Sanna Marin

Jutta Urpilainen (matkoilla)

Harry Wallin

 

Rkp:

Anders Adlercreutz (matkoilla)

Mats Löfström

Mats Nylund

Stefan Wallin

 

Soini sai tänään eduskunnan luottamuksen, sillä 100 kansanedustajaa äänesti hänen luottamuksensa puolesta. Syynä epäluottamusäänestykseen olivat Soinin Suomen linjan vastaiset aborttikommentit.

LUE LISÄÄ:

Soini-äänestys: Tässä ovat keskustan ja kokoomuksen poissa-äänet

Näin eduskunta äänesti Timo Soinista – katso puoluejakauma tästä

Kokoomusnaisilta poikkeuksellinen ratkaisu: Olivat salissa – mutta ”poissa”

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilari Äijälä

Oliko kysymyksessä äänestys Abortista, vai Sananvapaudesta ? Vai oliko kyse niistä kummastakaan ? Ilmeisesti jokin ilmainen kurssi pitäisi jo tässä vaiheessa vaalikautta järjestää kaikille kansanedustajille, jos napinpainaminen vielä tuottaa vaikeuksia. Onneksi tilanen on ohi viimeistään ensi keväänä !

Jouko Kauppinen

Onko aikaisemmin äänestyksissä tapahtunut tämän tyyppisiä väärin napin painalluksia näin paljon, tuskin. Onko tarkoitus sittenkin herättää keskustelua sen takia kun äänestys hävittiin, muuten tätä ei voi ymmärtää, jos kerran valitaan kansanedustajaksi, niin silloin kyllä edellytetään enemmän tarkkaavaisuutta niinkin tärkeässä tehtävässä kuin napin painallus. Jos tilanne olisi ollut vain muutaman äänen takana että hallitus olisi kaatunut tai pysynyt pystyssä, niin voisi sanoa että hallitus pysyi pystyssä tai kaatui virheen takia.

Heikki Paananen

Edustajien Kari & Marin äänillä ei ollut mitään merkitystä tuloksen kannalta. Heidän "hiiltyminen" (3. asteen palovamma?) olikin vain puolustelua omille kannattajilleen, että oltiin kyllä painamassa nappia ja painettiin "EI". Ja tälle omien tyynnyttelylle annetaan sitten kovasti palstatilaa. Näkeekö tästäkin, kenen taskussa media on?

Äänestyspaneeli on huonosti suunniteltu, jos ei toimi luotettavasti, ja jos siitä voi saada jopa palovamman.

Jari Eeva

Nämä ovat nappijuttuja siihen nähden, miten pieni Sininen sai uhkaamalla Keskustan paniikkiin ja Kokoomuksen taktikoimaan. Olikohan äänestyksen lopputulos niin autuaaksi tekevä, kuin uskotellaan? No, nyt on riitä päällä.

Markku Lehto

Minusta tuo riita onnistuttiin taitavasti masinoimaan demareiden suunnasta. Täytyy nostaa hattua Maarit Feldt-Rannalle, joka sai tunteisiin vetoavalla esiintymisellään osan kansanedustajista menemään omantunnon asiaksi naamioituun poliittiseen ansaan. Tulee mieleen vuoden 2000 presidentin vaalit.

Marko Wallenius

Niinpä, mutta jos etuustaja ei pysty valitsemaan edes kahdesta nappulasta toista ja painaa sitä, niin mitähän virkaa tällaisella tyypillä oikein on? Ei tämä ensimmäinen kerta ole kun tullaan katumapäälle tai muuten vaan yritetään kiillottaa kilpeä yleisen mielipiteen mukaiseksi.

Jouko Markula

Emma Karin ääni ei kanna hänen suutaan kauemmaksi, koska ääni ei sisällä järkevää sanomaa, siltä korvat sulkeutuu... Silkkaa juorukerhoilun kälätystä tullut tässä vuosien mittaan..hänelle saa asentaa vain "tyhjä" napin pöytään.