Torstai 27.6.2019

Kaksi otettu kiinni KRP:n jättioperaatiossa – ”Epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta”

Luotu: 
22.9.2018 16:42
Päivitetty: 
22.9.2018 17:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    KRP:n Varsinais-Suomessa tehdyssä suuroperaatiossa on otettu kaksi henkilöä kiinni. Poliisi on kuulustellut kaikkiaan seitsemää henkilöä.
|

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että lauantaina Varsinais-Suomessa tehdyssä suuroperaatiossa on otettu kaksi henkilöä kiinni. Poliisi on kuulustellut kaikkiaan seitsemää henkilöä. 

Kotietsinnät, kuulustelut ja kiinniotot liittyvät yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan, jossa suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä.

”Esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta. Osakeyhtiön omistus on toisessa EU-maassa, ja kuulustelluissa on useamman kuin yhden maan kansalaisia”, KRP:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoo.

Kotietsintöjen kohteita on Ranta-ahon mukaan noin kymmenen. Keskusrikospoliisi on tehnyt kotietsintöjä yhdessä muiden viranomaisten, muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitoksen ja Rajavartiolaitoksen, kanssa.

”Kotietsinnät ovat tavallinen osa talousrikostutkintaa. Virka-apua on tarvittu kohteiden merellisen sijainnin ja lukumäärän vuoksi. Kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan ja rauhallisesti. Olemme takavarikoineet sellaista materiaalia, jota tavallisestikin talousrikostutkinnan kotietsinnöillä otetaan haltuun”, Ranta-aho sanoo.

Ranta-aho kertoi aikaisemmin lauantaina Iltalehdelle, että Turun saaristossa suoritetaan koko viikonlopun kestävää suuroperaatiota, johon osallistuu yli sata henkilöä.

Turun Sanomien tietojen mukaan Airiston Helmi Oy:n kiinteistön edessä on ollut neljä pakettiautollista poliiseja. Airiston Helmi on venäläisomistuksessa oleva yhtiö, jolla on kiinteistöjä Turun saaristossa.

Lue myös: KRP avaa yli 100 hengen jättioperaation yksityiskohtia IL:lle: ”Voidaan sanoa tämän olevan poikkeuksellista”

Uusi Suomi uutisoi vuonna 2015, että venäläisomisteisen matkailu- ja kiinteistöyhtiön tonttikaupat Turun saaristossa kuohuttivat suomalaisten mieliä. Keskustelua herättivät tuolloin myös Suomen merivoimilta ostetut alukset venäläistaustaisen yhtiön rantatontin laiturissa saariston pääkaupungissa Paraisilla.

Lue tarkemmin: Satelliittikuva: Venäläisyhtiöllä ”hämmentävää” kalustoa Turun saaristossa
 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit