Maanantai 17.6.2019

KRP:n jättioperaatio jatkuu: ”Keskitymme erityisesti selvittämään pimeän työvoiman käyttöä rakentamisessa”

Luotu: 
23.9.2018 09:09
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kotietsinnät Turun saaristossa jatkuvat tänään sunnuntaina. Arkistokuva.
|

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo ottaneensa yhteensä kolme henkilöä kiinni liittyen Varsinais-Suomessa tehtäviin kotietsintöihin. Seitsemää henkilöä on kuulusteltu.

”Kuulustelut ovat sujuneet hyvin ja etsinnät suunnitelmien mukaan. Tämän päivän kohteissa keskitymme erityisesti selvittämään pimeän työvoiman käyttöä rakentamisessa”, rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoo tiedotteessa.

Kotietsinnät, kiinniotot ja kuulustelut liittyvät yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan, jossa suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä ja käyttäneen pimeää työvoimaa omistamiensa kiinteistöjen rakentamisessa.

Poliisi kertoi lauantaina, että osakeyhtiön omistus on toisessa EU-maassa, ja kuulustelluissa on useamman kuin yhden maan kansalaisia.

Lue lisää: Kaksi otettu kiinni KRP:n jättioperaatiossa – ”Epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta”

KRP kertoo, että esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta.

Kotietsinnät Turun saaristossa jatkuvat tänään sunnuntaina. Etsintöjen vuoksi on edelleen voimassa lentokielto.

Turun Sanomien tietojen mukaan Airiston Helmi Oy:n kiinteistön edessä oli lauantaina neljä pakettiautollista poliiseja. Airiston Helmi on venäläisomistuksessa oleva yhtiö, jolla on kiinteistöjä Turun saaristossa.

Lue myös: KRP avaa yli 100 hengen jättioperaation yksityiskohtia IL:lle: ”Voidaan sanoa tämän olevan poikkeuksellista”

Uusi Suomi uutisoi vuonna 2015, että venäläisomisteisen matkailu- ja kiinteistöyhtiön tonttikaupat Turun saaristossa kuohuttivat suomalaisten mieliä. Keskustelua herättivät tuolloin myös Suomen merivoimilta ostetut alukset venäläistaustaisen yhtiön rantatontin laiturissa saariston pääkaupungissa Paraisilla.

Lue tarkemmin: Satelliittikuva: Venäläisyhtiöllä ”hämmentävää” kalustoa Turun saaristossa

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Aarre Tähti

Maanostoasiaa voidaan tarkastella myös suomettumisen eri vaiheiden näkökulmasta.

Jos maanostamiset kiellettäisiin vain venäläisiltä mutta samalla ummistaisimme silmämme EU-kansalaisten (pl. suomalaiset) operaatioilta, kyseessä olisi lopullinen siirtyminen suomettumisen Neuvostoliitto-vaiheesta suomettumisen toiseen eli EU-vaiheeseen.

Joku voisi sanoa, että ei EU-kansalaisten ao. operaatioita voida kieltää, "koska  EU-jäsenyys"...

Juuri tuostahan suomettumisessa on pohjimaltaan kyse.  Suomettumisen Neuvostoliitto-vaiheessahan vastaavasti sanottiin, ettei "Suomi voi, koska Neuvostoliitto"...

Ilmansuunnista riippumatta on suomettumisen ydinkysymys tämä:
Miksi alistutaan, nöyristellään, mielistellään ja pokkuroidaan sekä miksi varoitetaan keikuttamasta yhteistä venettä jne. ym.

Kyllähän EU:sta voi vapautua - eroamalla ja ehkä muutenkin...  Lopulta on kyse poliittisen tahdon ja vastuuntunnon määrästä.