Torstai 27.6.2019

Valtiojohtoa informoitu tapahtumista Turun saaristossa: ”Kyse poikkeuksellisen suuresta operaatiosta”

Luotu: 
23.9.2018 15:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilän mukaan KRP:n suuroperaatiolla ei ole kytköstä maakauppavalvontaan, jonka muutos on valmisteilla. Arkistokuva.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi pääministerin haastattelutunnilla, että häntä on informoitu keskusrikospoliisin (KRP) operaatiosta Turun saaristossa. Sipilän tietojen mukaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on pidetty ajan tasalla.

”Tässä on kyse poikkeuksellisen suuresta operaatiosta ja ilmeisen vakavista talousrikkeistä, veropetoksista ja rahanpesusta puhutaan. Mutta KRP vastaa sitten tiedottamisesta, emmekä me poliitikot”, Sipilä kommentoi.

”Kun on kyse tämän tyyppisestä operaatiosta, jossa on mukana paljon viranomaistahoja ja yhteistoimintakysymyksiä, niin meitä informoidaan ja hyvä niin, vaikkei tapahtumassa olisikaan ulkopoliittisia ulottuvuuksia. Meidän on hyvä tietää, jos tämän kaltainen operaatio on jossain käynnissä”, hän jatkoi.

Pääministerin mukaan tapahtumilla ei ole kytköstä maakauppavalvontaan, jonka muutos on valmisteilla.

”Joitakin tarkennuksia maakauppa-asioihin on tulossa, mutta ei sillä ole näihin tapahtumiin kytköstä. Asia on ollut valmisteilla jo pidempään.”

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) sanoi aikaisemmin Lännen Medialle toivovansa, että hallitus kiirehtii maakauppoja rajoittavaa esitystä.

”Olisin odottanut nopeampaa toimintaa lainsäädännön suhteen. Olemme varmasti 10–20 vuotta myöhässä”, hän kommentoi.

Asia nousi esiin, kun KRP kertoi lauantaina tekevänsä kotietsintöjä Turun saaristossa. Operaatio on osa yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan, jossa suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä ja käyttäneen pimeää työvoimaa omistamiensa kiinteistöjen rakentamisessa.

Lisää aiheesta: 

Ilkka Kanerva KRP:n operaatiosta LM:lle: ”Saaristomerellä on tehty kaikenlaisia havaintoja vuosien aikana”

KRP:n jättioperaatio jatkuu: ”Keskitymme erityisesti selvittämään pimeän työvoiman käyttöä rakentamisessa”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Pekonen

On todella häpeällistä, että viranomaiset joutuvat turvautumaan verolainsäädäntöön ja rahanpesulainsäädäntöön estääkseen sotilastukikohdan rakentamista saaristomerelle. Ei etene kiinteistökauppoja koskeva lakimuutos eikä etene kaksoiskansalaisuutta koskeva lakimuutos Sipilän hallituksessa. Terveisiä vaan sisäministeri Mykkäselle. Siinä meillä isänmaan ystävä...