Maanantai 17.6.2019

Kokoomukselle hermostunut keskusta koolle Kesärantaan: ”Ei ole kriisiä”

Luotu: 
25.9.2018 09:52
Päivitetty: 
25.9.2018 10:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä isännöi tänään keskustan eduskuntaryhmän kokousta pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Arkistokuva.
|

Keskustan eduskuntaryhmän kokousta ei kutsuttu koolle äkisti, kertoo kansanedustaja ja keskustan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen Uudelle Suomelle. Iltalehti väitti aiemmin, että niin sanottu hätäkokous olisi kutsuttu koolle pikavauhtia. Myös siniset pui hallitusyhteistyötä tänään.

Iltalehti kertoi aiemmin, että keskustan kokouksessa puitaisiin ennen kaikkea hallitusyhteistyön rakoilemista. Kokoomus syytti ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamusäänestyksen jälkeen keskustaa ja erityisesti puoluejohtaja Juha Sipilää painostuksesta ja vähättelystä, mihin keskustan johdosta vastattiin äreästi. Sipilä vaikutti lauantaina suorastaan raivostuneelta. Lue lisää: Raivostuneen Juha Sipilän ulostulo: ”Olen rauhallinen mies, mutta minullakin on rajani”

Heikkisen mukaan Sipilä on kuitenkin luvannut isännöidä tämänpäiväistä kokousta jo ennen perjantaina pidettyä Soini-äänestystä. Keskustan eduskuntaryhmän on määrä kokoontua pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan kello 17.

”Nyt käydään vaaliasioiden ohella myös perjantain tapahtumat läpi ja puhutaan ne selväksi”, Heikkinen viestittää Uudelle Suomelle.

Heikkisen mukaan tänään pidettävä kokous on sovittu jo aiemmin ja peruttukin kerran aikataulupäällekkäisyyksien takia.

”Viime perjantain tapahtumat ovat vain yksi lisä jo aiemmin sovitulle agendalle”, Heikkinen kertoo tekstiviestissä.

Hallituskriisiäkin on väläytetty. Uskotko, että asiat saadaan puhuttua selväksi?

”Ei ole kriisiä. Normaali kokous, jossa ehditään torstain ryhmäkokousta paremmin käydä asioita läpi. Keskustan eduskuntaryhmä tuohtui kokoomuksen perjantain toimista ja siitä varmasti keskustellaan myös illalla”, Heikkinen vastaa Uuden Suomen kysymykseen.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Hanna Kosonen puolestaan viestittää, että eduskuntaryhmä suunnittelee tänään tulevaa kyseisessä ”vetäytymisessä”. Uskotko, että hallitusyhteistyötä voidaan jatkaa ja viikonloppuna ryöpsähtänyt kiista saadaan selvitettyä?

”Tietenkin toivon, että yhteistyö jatkuu”, Kosonen vastaa tekstiviestissä.

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoo Twitterissä, että myös siniset kokoontuu puimaan hallitusyhteistyötä. Siniset teki Soini-äänestyksestä hallituskysymyksen, mitä äänestyksessä protestoineet kansanedustajat kritisoivat.

”Sininen eduskuntaryhmä pitää tänään kutsustani ylimääräisen ryhmäkokouksen klo 17. Aiheena on hallitusyhteistyö”, Elo twiittaa.

Kokoomuksen kansanedustajat Saara-Sofia Sirén, Jaana Pelkonen ja Lenita Toivakka pidättäytyivät protestina äänestämästä, vaikka olivat täysistunnossa paikalla, kun Soinin luottamuksesta äänestettiin perjantaina.

Lisää aiheesta:

IL: Keskusta kutsuttu kriisikokoukseen hallitusyhteistyöstä

Juha Sipilältä kova ukaasi kokoomukselle: ”Pitää olla joku faktaperuste”

Nyt meni kuppi nurin hallituskumppanilla: ”Kokoomus hyökkäsi halpamaisesti Sipilää ja keskustaa vastaan”

Kokoomus hermostui Juha Sipilälle: ”Käsittämätöntä”

Kokoomuslaisilta syytös Juha Sipilälle: ”Valtavaa vähättelyä – kertoo naisten, jopa poliitikkojen asemasta”

Jaa artikkeli: