Maanantai 17.6.2019

Yt-pommi: OP:n myllerrys koskee 6000 työntekijää

Luotu: 
25.9.2018 10:23
  • Kuva: Meeri Utti / Alma Talent arkisto
    Kuva
    OP-ryhmän uudistustyö jatkuu. Yt-neuvottelut eivät koske OP Ryhmän osuuspankkeja.

Finanssikonserni OP aloittaa mittavat yt-neuvottelut, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Keskusyhteisökonsernin yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin 6 000:ta henkilöä, mutta vähennystarvetta yhtiö ei yksilöi. Tavoitteena on alentaa keskusyhteisökonsernin kokonaiskustannuksia vuositasolla 100 miljoonalla eurolla.

Kustannussäästöihin pyritään "tarkentamalla strategian fokusta, keskittymällä ydinliiketoimintoihin sekä optimoimalla oman ja ulkoa ostetun työn suhdetta".

Neuvottelut eivät koske OP Ryhmän osuuspankkeja. Niiden ulkopuolella ovat myös Helsingin OP-Kiinteistökeskus, Pohjola Terveys ja OP-Eläkekassa sekä OP Yrityspankkikonsernin Baltian toiminnot.

"Suunnitelman mukaan osa nykyisistä tehtävistä lakkaa tai muuttuu oleellisesti, mutta samaan aikaan avautuu merkittävä määrä uusia tehtäviä, joita pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle", OP tiedottaa.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 1. lokakuuta ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tarja Laakso

Niin, ei YT:itten pitäisi merkitä automaattisesti irtisanomisia, mutta vieläkö joku uskoo tuohon. Vaikka toki tuossa uutisoinnissa erona normaaliin oli se, ettei irtisanottavien määrää kerrottukaan suoraan - toivottavasti se tarkoittaa sitä, että työntekijät pääsevät aidosti vaikuttamaan tilanteeseen, kuten lain ajatuksena on ollut - se olisi kyllä aikamoinen ihme, jos niin olisi, eli aika vaikea uskoa todeksi. Itse kun on kokenut vain niitä nimellisiä YT-neuvotteluja (ihan riittämiin - viitisen vuotta oli käytännössä löysässä hirressä, silloin kun EK:n mukaan olisi pitänyt niitä työpaikkoja tulla lisää 100 000...)

Pasi Anttila

Jos muistaa Nordean vastaavat myllerrykset, niin muistaa mistä nämä henkilöstövähennykset johtuvat. Digitalisaatiosta, liiketoiminnan tehostamisesta, muutoksista organisaatiossa, työnimikkeiden muutoksista ja häviämisistä. Näillä ei varsinaisesti ole tarkoitus vastata tämän päivän esim. kannattavuuskriisiin vaan nämä luotsaavat yritystä tulkevaisuuden bisnesympäristöön ja siellä pärjäämiseen.

Nordean kohdalla puhuttiin muistaakseni yli 2000 irtisanottavasta, uskon Op:n kohdalla kokoluokan olevan saman suuntainen.

Ilkka Paananen

On yrityksiä, joissa on jatkuvat YT:t käynnissä. Eikä niissä ole puhettakaan väen vähentämisestä. Se taitaa vain olla niin, ettei niistä saa revittyä meheviä uutisia ja samalla kärjistettyä keskustelua. Näin ollen tietovuo on pääsääntöisesti negatiivista ja ohjaa keskustelun yksipuolisille raiteille.