Torstai 27.6.2019

”Jani Toivolalle maksettu 17 926 €” – Lasten ja nuorten säätiö paljasti kohutut luvut

Luotu: 
26.9.2018 17:42
Päivitetty: 
26.9.2018 17:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Jani Toivola eduskunnassa.
|

Lasten ja nuorten säätiö kommentoi nyt tiedotteella kohua, joka on syntynyt kansanedustaja Jani Toivolan (vihr) palkkioista.

Säätiö jätti ilmoittamatta Toivolan kouluvierailuista saamien palkkioiden rahallisen arvon vuosilta 2015 ja 2016, kertoi Ilta-Sanomat tänään.

Säätiön mukaan palkkioiden summien jättäminen pois tilinpäätöksistä johtui säätiön ja tilintarkastajien tulkinnasta koskien vuodesta 2015 voimassa ollutta säätiölakia.

”Päätös olla erittelemättä korvausten suuruutta perustui yhdessä tilintarkastajien kanssa tehtyyn tulkintaan juuri uudistuneesta säätiölaista. Tilanne on harmillinen, sillä meillä ei ole ollut syitä jättää mitään kertomatta”, kommentoi Lasten ja nuorten säätiön hallituksen puheenjohtaja Teppo Rantanen.

Säätiön mukaan Toivolalle on maksettu kouluvierailuista kaikkiaan 14 742 euroa palkkioita vuosina 2015–2016. Lisäksi hän on saanut juontajanpalkkioita 1200 euroa sekä työpajoista 1984 euroa, joten ”kaikkiaan vuosien 2015–2016 aikana Toivolalle on maksettu yhteensä 17 926 euroa”, säätiö kertoo.

”Tänä aikana Toivolalle on korvattu 871,40 euroa matkakuluja kuittien mukaisesti”, säätiö lisää.

Jani Toivola on joutunut useiden kohujen keskelle viime aikoina. Lue lisää:

Jani Toivola siirtää kirjansa Helsinkiin – ”Riihimäen asunnon kustannukset omalla vastuullani”

Jani Toivola kuittaa +329€/kk asunnosta Riihimäellä – Eduskunta: ”Paperit kunnossa”

Jani Toivola selittää yli 1000 taksimatkaa: ”Taksin avulla voin sanoa ein sijaan kyllä”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

Pelkään pahoin, että kukaan ei uskalla tosissaan lähteä tutkimaan, mitä kaikkea salailua, korruptiota ja muuta hämärähommaa noihin säätiöihin on kätketty. Mutta jonkilaista viitettä saa siitä, että aina kun vaivaudutaan pöyhäisemään, aina myöskin löytyy.

Jukka Mattsson

Suomalainen sananlasku tietää että ahneella on paskainen loppu.
Matkat maksaa eduskunta tavallisen palkan lisäksi ja rahaa tulee myös lasten ja nuorten säätiövaroista. Ei voi käsittää miten tuota hommaa voi pyörittää sairaslomalta kansanedustajan hommien ohessa.

Miguel Nurmikko
Vastaus kommenttiin #11

Ootko sää Pasi penaalin tylsin kynä?
Miten se säätiö vois alkaa evätä matkakorvauksia noin vain, ei ne nyt voi ruveta tutkimaan ensin salapoliiseina että eihän se Toivola nyt vaan ole eduskunnan kortilla maksanut matkoja.

Hannu Rautomäki

Vihreätkin ovat rahalle persoja, joten varsin inhimillistä.
Aikoinaan vihreiden vaalilistoilla ollut somalinainen onnistui nostamaan Englantiin muuttaneen sosiaalitukia muutaman vuoden, mutta kohun noustua jätti vaalit väliin.
Perittiinkö huijatut rahat takaisin, sitä ei uutisointi kertonut.

Risto Nikander

Tuntuu siltä, että yritteliäisyys "pitkälle päässeillä" vihreillä ja matuilla on suuntautunut politiikkaan ja matu järjestöihin ja "hyvätekeväisyyteen", Irakin lapsille leluja vienyt "herra" ja sosiaaliturvan väärinkäyttöön. Nostan hattua matuille, jotka sentään perustuvat ravintoiloita jne.
Mitenkähän on kansanedustajan veronmaksun kanssa ?!? Edustajan palkan osuus veroissa ainakin on vaikea kiertää. Siksi kai tarvitseekin sivutuloja?

Pekka J. Mäkinen

Olisi erittäin tärkeä tietää myös mitä Toivola on opettanut kouluissa. Hän on aikaisemmin julkaissut netissä esim. 14 teesiä siitä miten tasa-arvoisuus kouluissa tapahtuisi parhaiten, mutta se on sittemmin postettu sieltä.

Tasa-arvoisuus tapahtuisi kuulemma mm. siten että tyttöjä ja poikia ei enää olisi vaan olisi vain oppilaita tai henkilöitä. Tämä ajattelu on saanut valtavasti jo kritiikkiä ja harva sitä taitaa enää kannattaa. Tätä kiistanalaista sukupuolineutraalia propagandaa erimuodoissaan Toivola on todennäköisesti on tuputtanut myös lapsille.

Risto Nikander

Juuri niin. Toivola tekee "kasvatustyötä" jota ei normaali kansalainen (normaali = enemmistö) kansalaisista hyväksy, vaikka sietää ja ymmärtää ja hyväksyy.
Samalla tekee vaalipropagandaa kaksinkertaisella palkalla ja veronmaksajien kustannuksella.

Simo Tamminen

Kun tuo summa jaetaan luentojen määrällä niin se, vajaa 200€ kerta miinus verot ja lakisääteiset muut maksut, niin reilusti vajaa satanen/kerta on ihan linjassa työväen- ja kansalaisopistojen talukkokorvausten kanssa. En myöskään usko, että eri ammattikunnista tulleet muut kansanedustajat tekevät oman ammattinsa töitä ilmaiseksi. Tässä on Jani Toivola nostettu jalkapuuhun katkeran kansan ilkuttavaksi. Mediaväessä löytynee joukko joka on vihkiytynyt kaivamaan jokaisesta puolueesta vuorollaan "maukkaan" pörinäjutun. Nyt se sattui olemaan vain vihreä. Ensi viikolla se on jotakin muuta väriä edustava. Tosin harvemmin he löytävät sellaisia neilikanpunaisista.

Pekka Veistos

Kansanedustaja saa jo palkkaa ja matkakorvaukset. Kouluvierailuista ei todellakaan kuulu laskuttaa erikseen. Joku kokoomuksen kansanedustaja totesi politiikkaradiossa ettei hänelle olisi tullut mieleenkään laskuttaa koulukäynneistään.

Tietysti kun hetken miettii sitä agendaa jota Toivola on kouluissa luennoinut niin ei enää niin ihmettelemään miksi siitä on laskuttanut. Kun asia on epäilyttävä niin toki loogisesti sitten on muukin toiminta.

Jarkko Palmgren

-Jani Toivolan valitseminen Lasten - ja nuorten säätiön koululuennoitsijaksi on mystinen juttu.

-En ole nähnyt medioissa mitään analyysiä, edes ajatusta ,mitä "oikeita" tai " piilomerkityksellisiä" tarkoitusperiä Jani Toivolan luennoitsijaksi valinnalla on voinut olla ?

-Onko kyseisessä säätiössä oma homolobbaus- porukka naamioituneena ?

-Pyritäänkö tekemään seksuaalista käännytystyötä identiteettiä rakentavien nuorten keskuudessa ja saamaan " epäröivä karitsa" ns. oikeaan suuntaan , sinne Jani Toivolan ja hänen " kummisetiensä" toivomaan laumaan?

-Ekonomisti sanoisi , että Jani on ollut tekemässä " resurssien kartoitusta ja hankintaa"

Se ,että kyseisessä säätiössä on yritetty siivota Janin palkkojen jäljet ja puuhat , viittaa siihen että jotain salaperäistä on taustalla. Janilla vaikuttaa olevan oma sisäpiiri, jolla on oma kätketty salainen missio tuon säätiön suojissa.

Samanlainen "musta omertan viitta" löytyy ja paljastuu lähes viikoittain Katolisen Kirkon historiasta. Siinä uskonnossa seksuaalisesti tukahdetut papit ovat tehneet omaa resurssien hankintaa etsimällä kuoropoikia. -Parhaimpiahan " saliita " ovat olleet yksinhuoltaja- äitien pojat. Pojan mies- ja isä malli on hukassa , luodaan salainen salaisuus-suhde : ja läheisyys sekä seksuaalisuus esitetään uudessa muotissa. Siemen "kylvetään" ns. uuteen maahan.

Kiinnijääminen kiihottaa ja tekee tuon uuden leikin jännäksi. Ja jumalahan antaa anteeksi , koska kristus on jo kuulemma synnit sovitellut ristinkuolemallaan.

Simmottis se on varmaankin mennyt!

Ihmiskunta ei ota juurikaan opikseen, saatetaan luoda uusia organisaatioita.
Lasten -ja Nuorten säätiöllä on itsetutkiskelun ja "siivouksen" aika.

Ei sinne kouluille ketä tahansa päästetä luennoimaan. Miksi siis Jani?

Ilkka Paananen

Kaikki entiset tyttö - poikaoletetut muistakaa käydä äänestämässä niin saadaan uutta tahi vanhaa tykinruokaa seuraavallekin eduskuntakaudelle kommentoitavaksi. On se puolueeseen ja sukupuoleen katsomatta näköjään vaikeaa pitää sormet pois piparipurkilta.