Torstai 23.5.2019

Juuri nyt: Vihreiltä ”vakavat moitteet” Jani Toivolalle

Luotu: 
28.9.2018 12:52
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jenni Gästgivar
    Kuva
    Kansanedustaja Jani Toivola on ollut yleisön kritiikin kohteena. Myös vihreiden eduskuntaryhmä moittii nyt hänen toimintaansa.
|

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen tiedottaa antaneensa kansanedustaja Jani Toivolalle (vihr) vakavat moitteet tämän kohua herättäneistä järjestelyistä.

Toivolan asuntotukijärjestely, tapa käyttää kansanedustajan taksioikeutta laajalti sekä hänen kouluvierailusta nostamansa palkkiot ovat herättäneet huomiota. Mikkonen antoi moitteet perehdyttyään Toivolan antamiin selvityksiin.

”Olen tänään keskustellut puhelimitse Toivolan kanssa ja esittänyt hänelle vakavat moitteet. Kansanedustajan tehtävässä on kyse luottamuksesta. On selvää, että huolimattomuuteen ja leväperäisyyteen ei ole varaa missään kansanedustajan tehtäviin sisältyvien etujen käytössä. Vaikka eduskunnan sääntöjä ei olisikaan rikottu, on toiminta paheksuttavaa”, Mikkonen sanoo.

”Tällaiset tilanteet ovat omiaan heikentämään ihmisten luottamusta politiikkaan ja päättäjiin.”

Mikkonen pitää tärkeänä, että ”Toivola on havainnut ja myöntänyt virheensä ja ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin”. Toivola kertoi torstaina medialle, että hän maksaa taksilaskujaan takaisin eduskunnalle.

”Asioiden avoin selvittäminen ja virheiden korjaaminen on nyt ensisijaista”, Mikkonen sanoo.

Aiemmin vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen kertoi eduskuntaryhmän laativan selkeät eettiset pelisäännöt, jotta vastaavia tilanteita ei jatkossa synny.

Lue lisää:

Jani Toivola siirtää kirjansa Helsinkiin – ”Riihimäen asunnon kustannukset omalla vastuullani”

Jani Toivola kuittaa +329€/kk asunnosta Riihimäellä – Eduskunta: ”Paperit kunnossa”

”Jani Toivolalle maksettu 17 926 €” – Lasten ja nuorten säätiö paljasti kohutut luvut

Nyt puhuu Jani Toivola: Yli 1000 matkaa taksilla – ”Taksin avulla voin sanoa ein sijaan kyllä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Lehto

”Tällaiset tilanteet ovat omiaan heikentämään ihmisten luottamusta politiikkaan ja päättäjiin.”

Mutta paljonko se heikentää luottamusta vihreisiin, kun nämä saarnaavat päästöjen määrästä sekä kehottavat kansaa käyttämään julkisia kuluneuvoja ja Ville kaahaa Turun ja Salon välillä ylinopeutta ja Heidi hankkii ajokortin ja auton päästäkseen Luumäen mökilleen. Kummallakin heistä olisi mahdollisuus käyttää julkisia kulkuneuvoja. Niin lienee myös Jani Toivosella ollut mahdollisuus käyttää taksin sijasta julkisia kulkuneuvoja ja polkupyörää.

Tässä tulee taas mieleen tuo vihreiden malli: "Älkää tehkö niin kuin me teemme, vaan niin kuin me saarnaamme."

Katsotaans taas millä vihreiden edustajat menevät seuraavaan kansainväliseen joulukuussa 2018 järjestettävä Puolan, COP24, ilmastokokoukseen ? Eivät kai he ainakaan ilmakehää saastuttavalla lentokoneella ? Miten oli jos junilla tai purjelaivalla ? Eiköhän Itämeri ole vielä auki silloin.

Petri Hämäläinen

Ootas nyt.

Jamppa saa eduskunnasta palkkaa ja asunnosta korotettua kulukorvausta. Ei kuitenkaan asu siellä.

Jamppa saa eduskunnasta taksikortin. Käyttää sitä 22000 euron edestä yli tuhanteen matkaan. Matkat eivät kohdistu kyseiseen asuntoon.

Jamppa vähentää asuntolainan korot verotuksestaan asunnosta jossa hän ei asu. Vrt KHO 17.10.1978 T 4384 jonka perusteella asunnossa on asuttava vähennysoikeuden saavuttamiseksi.

Jamppa on yksinhuoltaja ja lapsi asuu Helsingissä, käy Helsingissä päiväkotia.

Jamppa on sairauslomalla uupumuksesta yli 6kk eli 80% eduskunnan istuntokaudesta. Taksimatkat jatkuu.

Jamppa käy työaikana kouluissa puhumassa toisen työnantajan lukuun. Saa palkkion näistä tapauhtymista. Laskuttaa vain eduskuntaa (tai molempia!!) taksimatkoistaan vaikka ulkopuolisen tahon tehtävästä ei saa laskuttaa eduskuntaa.

Rehellisen oloinen jamppa. Ei voi muuta sanoa.

Hannu Lehmussaari

Jos minä jäisin pitkälle sairikselle duunistani ja sairiksen aikana ajelisin työnantajani piikkiin taksilla tehdäkseni pimeitä/himmeitä/harmaita hommia verottajaa vältellen, niin mitähän kävisi, kun jäisin kiinni?
Ainoa kysymys lienee, että olisko työveloite täyden työpäivän mittainen, kun työsopimus puretaan väärinkäytösten perusteella?
Mutta kun kyseessä on musta homoseksuaali, niin eihän häntä voi syyttää mistään, koska silloin syyllistyisi rasismiin ja kaikkeen muuhun epäsuvaitsevaisuuteen.
Siis kuka on tasa-arvoinen tässä yhteiskunnassa? Seurataampa vaikka jälkimaininkeja Hakkaraisen asumiskikkailussa, jossa vuokranantajana on korkeassa asemassa oleva poliisiviranomainen. Ja verrataan keväällä saatuja sanktioita.