Lauantai 20.7.2019

Turun hovioikeus julistaa: Pohjoismainen vastarintaliike lakkautettu

Luotu: 
28.9.2018 15:02
Päivitetty: 
28.9.2018 17:06
  • Kuva: Alma Media arkisto / John Palmén
    Kuva
    Arkistokuvassa Turun hovioikeus.

Turun hovioikeus tiedottaa julistavansa tänään annetulla ratkaisullaan Pohjoismainen vastarintaliike -nimisen rekisteröimättömän yhdistyksen Suomen osaston (PVL) ja siihen suoraan tai välillisesti kuuluvat alueosastot sekä Pohjoinen perinne ry:n lakkautetuiksi.

Hovioikeuden ratkaisu on samanlainen kuin aiempi käräjäoikeuden ratkaisu.

Perusteena lakkauttamiselle on ollut se, että uusnatsien PVL:n toiminta on lain ja hyvien tapojen vastaista.

”Yhdistyksen lakkauttaminen edellyttää, että se toimii olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja. Tällaisen toiminnan on oltava jatkuvaa ja sen on ilmennettävä selvää piittaamattomuutta yleisen edun vuoksi annetuista pakottavista lain säännöksistä. Hovioikeus on päätynyt siihen, että tässä asiassa olennaisuuden puolesta puhuvat seikat ovat painavampia kuin sitä vastaan puhuvat seikat”, hovioikeuden tiedotteessa kerrotaan.

Poliisihallitus kertoi joulukuussa 2016 nostavansa kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi. ”Väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa”, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen totesi tuolloin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Borgman

Pahoin pelkään että ne, jotka tästä päätöksestä riemuitsevat, ovat itse seuraavaksi tulilinjalla. Poliittisen toiminnan äärilaitoja kavennetaan ja jossain vaiheessa myös vasen laita on tarkastelun alla. Itse en sitäkään toivo, vaikka mm. Antifa -niminen järjestö tai tietyt eläinsuojelujärjestöt ovat toimineet selkeästi radikaalimmin kuin PVL.

Mikko Toivonen

Olen Borgmanin kanssa samaa mieltä. Tämänsuuntainen kielto kun viestii ainoastaan ihmisten koulutuksen ja mukaanottamisen epäonnistuneen. Tällainen päätös on aina yhden hetken autoritaarinen poliittinen päätös jonka kaikkia seuraamuksia tai edes oikeutta ole tarkoin harkittu.
Tämä juurikin siksi että tunnetusti paljon pahempia ja radikaalimpeja järjestöjä annetaan toimia kuin lain sallimina.
Surullista on myös se, että noin kahden bussilastillisen verran kansalaisia hassuine tai idiottimaisine ajatuksineen on annettu vahingoittaa ilamaisun ja kokoontumisen vapautta vaikka tuon joukon yksilöiden selkeät rikokset olisi aivan hyvin voitu normaalien rikoslakien puitteissa hoitaa.

OUti Punta

Niin. Hulluahan on virallisesti ja julkisesti toimia.
Sodan aikanakin toimi vastarintaliike salaisesti kellareissa ym ei-niin-julkisissa-paikoissa.

Tähän päädytään ja poliisi riemuitsee kun valvonta paljon vaikeampaa kuin julkisesti toimivan yhteisön.
Ei ainakaan tarvitse pelätä että työt loppuisi Suomessa, kun jo muutenkin sorsitaan suomalaisia ja suositaan pelosta....