Maanantai 17.6.2019

Riita Juha Sipilän sanoista – Nyt kommentoi Emma Kari ”iljettävää”-puheitaan

Luotu: 
1.10.2018 08:27
Päivitetty: 
1.10.2018 08:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    ”Tämä poru johtuu siitä, että meidän mielestämme kyse on arvoista. Ei ole iljettävää sanoa, että naisten oikeuksien puolustamisessa on kyse arvoista”, Emma Kari kommentoi.
|

Oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Emma Kari kommentoi Facebookissa riitaa, joka puhkesi vihreiden ja keskustan välille Karin siteerattua keskustan puheenjohtajaa, pääministeri Juha Sipilää puheessaan perjantaina.

Taustalla on ulkoministeri Timo Soinia (sin) koskenut luottamusäänestys, jossa hallituspuolueiden mukaan oli kyse hallituksen koossa pysymisestä, kun taas opposition mielestä kyse oli arvoista. Soini joutui äänestykseen aborttia vastustaneiden kannanottojensa takia.

”Jotkut keskustalaiset näyttävät pahoittaneen mielensä Sipilään kohdistamastani kritiikistä ja sen sanamuodoista. Pääministeri on sanonut pitävänsä iljettävänä sitä, että moni on tulkinnut hänen ja keskustan toiminnan Soini-äänestyksessä kertovan heidän arvoistaan. Minun ja todella monen muun on todella vaikea käsittää, miten tässä ei olisi ollut kyse arvoista ja arvoihin perustuvasta äänestyksestä”, Emma Kari kirjoittaa.

”Tämä poru johtuu siitä, että meidän mielestämme kyse on arvoista. Ei ole iljettävää sanoa, että naisten oikeuksien puolustamisessa on kyse arvoista. Keskustaa näyttää loukkaavan paljon enemmän heidän saamansa kritiikin sanamuodot kuin se, että heidän johtamassaan hallituksessa ulkoministeri hyökkää naisten oikeuksia ja Suomen yhteistä linjaa vastaan. Keskustalle on tietenkin eduksi keskustella keskustelusta, ei itse asiasta eli naisten oikeuksista”, Kari jatkaa.

Katso Karin päivitys kokonaisuudessaan tämän jutun lopusta.

Kari sanoi perjantaisessa puheessaan näin:

”Pääministeri Sipilä sanoi, että häntä iljettää, häntä iljettää se, että tästä asiasta on noussut tällainen poru. Iljettää.”

Lue riidan taustat tästä: Keskusta ja vihreät ilmiriidassa: ”En tunnista keskustan puheenjohtajaa väitteistä, joita vihreät levittävät”

Sipilä sanoi torstaina Ylen A-talkissa näin:

”Toivoisin, että tämä tässä poliittisessa keskustelukulttuurissa muuttuu. Että me syötämme toisille arvot suuhun ja päähän, ja sydämeen. Näin ei saa tehdä. Eli missään tapauksessa minkään päätöksen taustalla ei ikinä ole ollut naisten oikeuksien polkeminen. Ei takuulla ole nyt, ollut, eikä tästä eteenpäinkään. Tämä on se, joka tekee politiikasta vähän iljettävää.”

Soini-äänestyksen jälkimainingeissa nousi kohu Sipilän sanoista keskustan ja hallituskumppani kokoomuksen välille. Kokoomus pillastui, koska tulkitsi Sipilän sanoneen, ettei kellekään hallituksessa tuota vaikeuksia antaa tukeaan Soinille. Sipilä oli kuitenkin puhunut vain omasta eduskuntaryhmästään.

Lue lisää: 

Keskustan Kaikkoselta suora kuitti kokoomuksen ”anteeksipyynnöstä”

Kokoomuslainen vastaa Juha Sipilälle: ”Kuului myös kostolla uhkailua ja tytöttelyä”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tuomas Sikander

Kyllähän Sipilä iljettää, ei sille voi mitään.
Pääministerinä nepotistis-tekouskonnollinen pelle ja ulkoministerinä harras trumppilainen myyrä ja pahimman laatuinen euroopansyöjä. Raaka putinismi on kohta betonoitu niiden uuteen perustuslakiin samalla tavalla kuin itäisen veljespuolueen helikopterikentät meidän saaristoon.
._.

Juhani Vinberg

emma halusi tahallaan väärinymmärtää sipilän viestin ja rupesi keljuilemaanyksittäisillä sanoilla, sekin on emmakarin politiikassa iljettävää, että hänei suvaitse toisten ajatuksia, vaan erittääretoriikaa, joka pakottaa ajattelemaan emman tavoin, iljettävöä. yök.en ota.

Kai Niemeläinen

Ulkoministeri Soini on hyökännyt Irlannin kansanäänestystä vastaan, jossa Irlannin kansa päätyi abortin hyväksymiseen. Ulkoministeri Soini on osoittanut mieltään Kanadan abortin hyväksyvää lainsäädäntöä vastaan virkamatkansa yhteydessä. Ulkoministeri Soini on ylistänyt Argentiinan abortin torjunutta äänestystä.

Ulkoministeri Soini on ainakin kolme kertaa hyökännyt naisten oikeuksia vastaan sekä Suomen lainsäädäntöä ja yhteistä linjaa vastaan.

Minusta, Martikainen, näyttää siltä, että Kari on oikeassa. Sinä väitteinesi olet puolestaan ihan metsässä.

Erkki Martikainen

Ei liene vaikeaa kopioida ne sanatarkat lauseet joissa nuo "hyökkäykset" naisia ja Irlantia vastaan näkyvät.
Siis ei olisi vaikea jos ne olisivat olemassa reaalimaailmassa mutta kun ne ovat olemassa vain joittenkin ihmisten mielikuvituksessa niin sinäkään et niitä suostu tähän kopioimaan vaikka miten hyvä sanankäyttäjä oletkin. Tee kerrankin miehen työ ja näytä että minä olen väärässä kopioimalla ne kohdat Soinin puheista.

Arvo Ruotsalainen

Jos ei tekstiä, niin käyttäytyminen Suomen ulkoministerinä ulkomailla osoittaa ko. herran sopivaisuuden edustamaan maatamme erilaisissa tilanteissa, täytyykö jatkossa valita uskontoneutraali henkilö hallitustehtäviin jos ja kun nämä uskomukset määräävät järjen kustannuksella. Epäluottamuslause tehtiin ministeriin kohdistuvaksi, siniset tekivät siitä hallituskysymyksen, puoluekuri määräsi äänestyskäyttäytyminen, jaa-nappia painettiin itku silmässä. En pitkän elämäni aikana ole elänyt tällaisen hallituksen aikaa, mitenkä kukaan voi ymmärtää näitä sekoiluja muut kuin samanlaiset päspärit

Erkki Martikainen

Sitten varmaan voit kertoa ne tilanteet joissa ulkoministeri Soini on toiminut sopimattomasti. Se kynttilänpolttohan on varsin korkean oikeusviranomaisen toimesta todettu ei laittomaksi ja muistutettu että ulkoministerin täytyy olla tarkkana. Soinia ei edes yritetty moittia että olisi toiminut ollen "ei tarkkana". Oikeuskansleri vain yleisesti muistutti että tarkkana on oltava. Hyvä olisi lukea se oikeuskanslerin päätös ennen kuin siihen ottaa ns. jyrkkää kantaa. Oliko vielä muita tilanteita joista puhut.
Oletko koskaan ajatellut että voisit myös itse tehdä johtopäätöksesi asioista tapahtuneisiin tosiasioihin perustuen etkä vain toistaisi toisten pahansuopien ja median työntämää jöötiä.

Hannu Rautomäki

Hyökkäys on paras puolustus, jolla huomio voidaan vetää toisaalle.
Vihreiden puheenjohtaja lähti sairaslomalle puristeltuaan miesstripparin kannikkaa Tukholmassa, ja kansanedustaja vilpisteli omaksi edukseen kulukorvauksissa reissattuaan ympäri Suomen jakamassa viisauttaan koululaisille rahaa vastaan.
Kun kuraa tulee niskaan, sitä pitää viskoa toistenkin niskaan.

Nita Hillner

Naisten asema on huono maailman monissa kolkissa. Suomessa syntyperäisillä naisilla asiat ovat melko hyvin, olemmeko jossain suhteessa jopa paremmassa asemassa kuin miehet. Nykyisen kaltainen maailma suosii naista ja hyvä niin.

Mutta maailmalla naisten asema on edelleen huono ja myös esimerkiksi musliminaisten asema Euroopassa on kantaväestöä huonompi.

Aborttikysymyksessä ei ole kyse naisten oikeudesta vaan syntymättömän sikiön oikeudesta. Sikiö ei ole sama asia kuin naisen ruumis, sikiö on erillinen yksilö, tuleva tyttö tai poika. Nämä asiat pitäisi erottaa selkeästi toisistaan

Erkki Kelloniemi

Nita Hilner, oletko tosiaan sitä mieltä, ettei nainen saisi itse päättää omasta ruumiistaan siinäkään tapauksessa, että hän on tullut raskaaksi raiskauksen uhrina ? Hän kasvattaisi omassa ruumiissaan ja synnytyäisi lapsen jollekin brutaalille roistolle tai uskonlahkolaiselle, jota ei tuntenut.

Muuten argebtiinalaiset fasistit kidnappasivat raskaana olevia vasemmistolaisia naisia. Lapsen synnytettyään nainen katosi (tapettiin) ja lapsi annettiin rikkaille, kuin koiran pentu. Tällainen naisten oikeuksien polkeminen ei ole ollut ulkoministerimme kritiikin kohteena.

Erkki Martikainen

Jos jätetään pois uskonnollisperusteiset perustelut ja turvaudutaan vain lukuihin niin raiskauksia Suomessa tehtiin 2017 noin 1200 ja abortteja noin 10000. Luultavasti jokaisesta raiskauksesta ei ollut kuitenkaan seurauksena raskaus joten niitä muitten syitten takia tehtyjä keskeytyksiä on melko suuri osuus. Sellainenkin mielipide on varsin yleinen että ehkäisykeinona abortti ei ole hyväksyttävä.

Arvo Ruotsalainen

Olisiko syytä muodostaa seuraava hallitus uskontoneutraaleilla henkilöillä ettei nämä uskomukset ja ismit määräisi kansakuntaa, jokainen olkoon uskossaan onnellinen, mutta jos se vaikuttaa valtakunnan politiikkaan tässä yhteiskunnassa niin lirissä ollaan, kohta siellä määräävät omaamat