Sunnuntai 26.5.2019

Laura Huhtasaaren käytös pöyristyttää – Sanna Marin: ”Rimanalitus, maalittaa lapsia”

Luotu: 
1.10.2018 13:37
  • Kuva: Arsi Ikäheimonen / All Over Press
    Kuva
    Sdp:n kansanedustaja Sanna Marin.
|

Sdp:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sanna Marin pitää perussuomalaisten kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren levittämää kuvaa koululaistyöstä ”rimanalituksena”.

Huhtasaari sai aikaan some-myrskyn, sillä kuvasta tamperelaiskoulun yhdeksäsluokkalaisten työstä näkyy sen alaikäisten tekijöiden nimet. Kritiikkiä tulee niin politiikoilta kuin tavallisilta ihmisiltäkin.

”Tähän on tultu. Kansanedustaja maalittaa lapsia ja altistaa heidät uhkailulle, vihapuheelle ja väkivallalle. Olen todella pahoillani lasten, heidän perheidensä ja koko koulun puolesta. Rimanalitus Huhtasaarelta. Lapset ansaitsevat aikuisilta huolenpitoa ja turvaa, eivät vihaa”, tamperelaiskansanedustaja Marin toteaa Facebookissa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson puolestaan syyttää perussuomalaisten suhtautuvan sananvapauteen valikoivasti.

”Perussuomalaiset puhuvat mielellään sananvapauden tärkeydestä, mutta toimivat päinvastaisella tavalla. Kansanedustaja loukkaantuu oppilaiden tekemästä kantaa ottavasta julisteesta, ja levittää jopa alaikäisten oppilaiden nimiä somessa. Kansalaisvaikuttamisen päivänä”, Andersson päivittelee Twitterissä viitaten Miina Sillanpään muistopäivään.

Huhtasaaren mukaan kouluissa opettajat lietsovat vihaan poliitikkoja kohtaan. Huhtasaaren levittämässä oppilastyössä on keskellä kuva turvapaikanhakijoista. Yllä on otsikko ”Suomeen vai kuoleen”. Suomeen-sanan alla on kuvat tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä ja kansanedustaja Pekka Haavistosta (vihr) ja kuoleen-sanan alla Huhtasaaresta ja perussuomalaisten puheenjohtajasta Jussi Halla-ahosta.

Tamperelaiskoulun rehtori kertoi aiemmin muun muassa Yle uutisille, että oppilaille oli annettu tehtävä laatia kantaaottava juliste. Ylen tietojen mukaan kouluun on tullut vihapostia.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

petteri ritala

Ei oo ihme, että persudosentti ei näe mitään väärää, lapset eivät ole niin tärkeitä, kuin Lauran puhtoinen pinta. Se on jo copy/pastella pilattu, ja lissä tulee. Kannattaako tuollaisessa älyvapaiden joukossa kenenkään olla.

Janne Pohjala

Todennäköisesti. Rehtori on myös todellisuusrajoiteinen. IS:

"Taidekaari-hanke julkaisi kuvan alun perin sosiaalisessa mediassa helmikuussa."

Eli juliste OLI JO julkaistu verkkoon (Instagramiin) ja siis ilmeisesti koulun / rehtorin luvalla. Nyt sitten esitetään että ei olisi saanu vaikka lupa julkaista oli annattu jo helmikuussa.

Näin ollen on aika tökeröä rehtorita syyttää että ei saa julkaista netissä tai jotain alusta kun kuva on on Taidekaaren toimesta ja ilmeisesti luvalla netissä.

Missä mahtaa olla sellainen laki ettei politiikko saa kommentoida jotain joka on laitettu julkisesti nettiin kaikkien nähtäväksi tekijöien nimineen ja koulun nimineen?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005847889.html

Arto Luukkanen

Ohessa oleva Instagram-kuva on julkaistu Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelmaksi kerrotun taidekaaren julkisella sivulla jo 1.2.2018. Siis kahdeksan kuukautta sitten. Kuvan lähteeksi on mainittu Sammon koulu.

Lainaus:

”Taidekaari on Tampereen kaupungin omaperäinen kulttuurikasvatusohjelma, jossa lapset ja nuoret tutustuvat eri taiteenlajeihin. Kaikki Tampereen kaupungin koulut osallistuvat Taidekaaren toimintaan! Toimintaa organisoi Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE.”

Kannattaa huomioida seuraavaa ennen kuin julkaisee näitä aivopäläyksiä. https://www.tampere.fi/taidekaari.html taidekaaren ja palefaceofficialin kommentit löytyvät julkiselta instagram-sivulta, jossa on sama kuva, jonka Laura Huhtasaari julkaisi. Sammon koulu tai taidekaari on asettanut kuvan julkisesti nähtäväksi tekijöiden nimien ollessa näkyvillä, mutta Sammon koulun rehtori toteaa Ylen artikkelissa, että oppilaiden nimiä ei saa julkaista ilman lupaa. Merkillistä. Ja nyt sitten US:n toimittaja hyökkää vauhkona tuomitsemaan. Näin journalismin kannalta juttu on arvoton ja perätön. Mutta kyllähän sillä mölyä saa aikaan.

Mark Andersson

Onkohan jollakulla Huhtasaaren toiminnan puolustajalla mitään asiallista perustetta siihen?

Ei riitä että Huhtasaari on persu.

Oppilaathan niitä julisteita on väsänneet, ei koulu eikä rehtori. Miksette syytä koteja, jotka eivät – yllätys yllätys – kaikki olekaan persuhenkisiä?

Hannu Rautomäki

Selkeää lapsien polittista johdattelua.

"Kuvassa oppilaat ovat laittaneet poliitikkojen kuvia maahanmuutosta kertovan julisteen alla. Otsikossa lukee Suomeen vai kuoleen?
Suomeen tekstin alla ovat Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston kuvat ja kuoleen-tekstin alla Laura Huhtasaaren ja Jussi Halla-ahon kuvat."

Iikka Repo

Siinä likanvouhake ottaa kantaa ymmärtämättä edes, mitä sontaa suoltaa suustaan. Vai maalittaa Huhtasaari lapsia? Menepäs Marinin tytöntyllerö tutustumaan sivustolle, jossa koulu on jo reilut puoli vuotta sitten julkissut saman kuvan ja ihan oppilaiden nimien kanssa. Nytkö pöksyt kastuivat, kun Huhtasaari on julkaissut saman kuvan? Tottakai Marinin tyttönen otat nokkiisi, kun Huhtasaari on sinua huomattavasti älykkäämpi ja kauniimpa ja tuli vielä tunnetuksi presidenttiehdokkaana, mihin mandaattiin kaltaisellasi tytöntylleröllä ei ole mitään jakoa.

Jarmo Kalliola

Miksi syytellään epäkohdan esiintuojaa? Miksi ei mietitä sitä miksi tällainen moka on päässyt tapahtumaan? Jos syyllisiä haetaan niin ne löytyy koulun opettajista ja rehtorista jotka sallii tämän asiattoman ja kouluun kuulumattoman toiminnan. Tälläisten vihaa tihkuvan julisteen tekeminen ja asettaminen julkisesti esille ja vielä someen on todella vakavaa ja tuli selvittää perinjuurin.