Keskiviikko 20.2.2019

Näkökulma: Laura Huhtasaari veti alaikäiset oppilaat politiikkansa välineeksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.10.2018 17:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) arkistokuvassa.
|

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari julkaisi sunnuntaina Twitterissä koululaisten tekemän julisteen, jossa hän ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho eivät näyttäytyneet myönteisessä valossa.

Työssä oli tekstinä ”Suomeen vai kuoleen”, ja siinä oli pelastuslautta täynnä ihmisiä.

Huhtasaari julkaisi opettajia paheksuvassa päivityksessään koulun nimen ja kolmen alaikäisen henkilön etunimet.

Huhtasaaren saaman tiedon mukaan ”koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan”.

Kaikki eivät jaa Huhtasaaren näkemystä. Kyseisen koulun rehtori sanoo Ylen mukaan, että Huhtasaaren julkaisema kuva on irrotettu asiayhteyksistä. Koululaisten tehtävä oli hänen mukaansa tehdä kantaa ottavia julisteita.

Rehtorin mukaan kuvaa ei olisi saanut julkaista, eikä myöskään kolmen oppilaan nimiä ilman lupaa.

Huhtasaari on jatkanut tänään keskustelua muun muassa Uudessa Suomessa Puheenvuoron blogissaan. Hän sälyttää vastuuta koululaitokselle.

”Koulujen ei tule politisoida opiskelijoita vastustamaan perussuomalaisia”, hän kirjoittaa sekä muistuttaa kuvan olleen aiemmin julki Instagramissa.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n erityisasiantuntija Lauri Kurvonen kommentoi tänään iltapäivällä Ilta-Sanomille, että ”teoksen perusteella ei pysty osoittamaan, syy-seuraus-suhdetta eli että koulussa olisi harjoitettu propagandaa, jonka seurauksena tehdään tällaisia taideteoksia”.

Kaiken nähdyn pohjalta kyseessä on hakemalla haettu hyökkäys opettajan koulutuksen saaneelta maahanmuuttovastaiselta poliitikolta. Alaikäisten oppilaiden vetäminen politiikan teon välikappaleeksi on hyvin arveluttavaa.

Kirjoittaja on Uuden Suomen päätoimittaja.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Sanoisin että koulu. Tuskinpa olsi mennyt läpi juliste jossa ISIS -taistelijat marssivat Suomeen jossa Orpo ja Sipilä kädet Turkulaisien veressä toivottavat tervetulleiksi. Lyödäänkö vetoa että tällainen "kannustus kannan ottamiseen" ei olisi kelvannut julkaistavaksi?

Lisäksi on todettava että Huhtasaari ei julkaisuut julistetta verkkoon. Sen teki Taidekaari koulun ja oppilaiden nimellä Intragramiin jo kuukaisia sitten. Mitään kalabaliikkia se ei aiheuttanut.

Ennen kuin tässä verkkoon julkaistussa juliteessa kuvan kanssa esitetty politiikko otti siihen kantaa, eli siis vastasi siihen mitä hänestä on esitetty.

Ja nyt yrittää Huuskokin kääntää asiaa päälaelleen että Huhtasaari julkaisee ja hyökkää, vaikka on ilmiselvää että verkkoon julkaisemiseen on ollut opettajan / rehtorin lupa.

Halutaanko meille oikeasti sellainen maa missä politikko ei saa ottaa kantaa edes itseään koskeviin julkaisuihin verkossa, herra Huusko?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005847889.html

Petri Hämäläinen

Koululaitos opettaa vihapuhetta lapsille ja vihaan tiettyjä kansanedustajia kohtaan.

Rehtori puolustaa. OAJ ei näe syy-yhteyttä. Ei vaikka kouluissa on nollatoleranssi vihapuhetta vastaan.

US:n päätoimittaja puolustaa koulua. Näkee aiheessa vain politikointia ja perusteettoman hyökkäyksen.

Miika Koivula

Kylläpäs oli puolueellinen ulos tulo kirjoittajalta! Se että koulu julkaisee valokuvan Laura Huhtasaaren ja Jussi Halla-ahon kuolemaan viitaten on sairas ja tuomittava.. se että artikkelin kirjoittaja yksipuolisesti tuomitsemassa Huhtasaaren ulostulon asiasta on naurettava ja kertoo median tilan tällä hetkellä

Elena Uusitalo

Eikö kenellekkään tule mieleen, että ehkäpä nuorilla on ihan omat aivot ja he ovat ehkä seuranneet maailman menoa? Ja siten luoneet nämä teoksensa ihan itse? Ilman agiteeraamista.

Mutta se, että aikuinen(?) politikko ryhtyy separoimaan tätä kuin olisi pahemmankin kunnianloukkauksen kohteeksi joutunut, kertoo sen sijaan jotain... ei kestäne edes sitä, että joutuu julisteeseen, jossa esiintyy juuri kuten on esiintynyt julkisuudessakin?

Risto Salonen

En pidä tavasta, jolla Huhtasaari nosti asian esille. Mutta ei koulun tarvitse myöskään vetää lapsia näin räikeästi mukaan. Lapset ovat liian avoimia tällaisille vedätyksille. Ei kaikki viisaus ole opettajalla.
Samanlaista poliittista johdatusta tehtiin omille lapsilleni parikymmentä vuotta sitten, mutta onneksi ei ollut vaikutusta. Oppivat näkemyksensä itse.

Janne Pohjala

Tällä menolla päädytään siihen että koulut muuttuvat yksityisiksi ja vahemmat alkavat päättää mitä lapsille opetetaan.

Se tarkoittaisi valtiollisen tason aivopesun loppumista mikä ei oli niin huono asia lainkaan. Ei tuo niin mieltä ylentävää tuo 1970 -luvun kommunismin tuputuskaan ollut silloin uudessa peruskoulussa.

Nyt aletaan olla samalla tasolla. Joko politiikka mukaan lukien ilmastopolitiikka ja maahantulopolitikka lähtee kouluista tai oppilaat. Minä en halua poliittista opetusta. Ellei osata pysyä neuraaleina, niin se on koulujärjestelmämme loppu.

Suomessa on kaksi kommunistista puoluetta. Vihreät eli Koijärviliike jonka SKP:stä erotetut ja eroneet kaappasivat 1980 -luvulla ja Vasemmistoliitto joka perustettiin 1990 Suomen Kommunistisen Puolueen ja SKDL:n raunioille.

Nyt alkaa olla saavutettu kouluissa taas se 1970 -luvun taso. Aika viheltää peli seis.

Pekka Karhunsuo

Miksi koulu pitää tuollaista slogania - olkoonkin että on lasten tekemä - puoli vuotta vitriinissä näytteillä? Pari viikkoa olisi riittänyt. Joku lasten vanhemmista lopulta kyllästyi ja lähetti kuvan Huhtasaarelle. Huhtasaari teki aivan oikein kun nosti asiasta metelin.

Pekka J. Mäkinen

Koulun politisoituminen ja ideologisoituminen on estettävä, sillä lapset ja nuoret ovat arvoiltaan ja maailmankatsomukseltaan vielä kehitysvaiheessa. Opettajat saattavat myös huomaamattaan tuoda esiin omia arvojaan ja polittisia näkemyksiään.

Politiikka on - kuten stressitohtori Pertti Pakarinen totesi aikanaan - oppi tahallisesta väärinymmärtämisestä. Politiikka on eräänlaista "uskomustiedettä", jossa operoidaan alueella jota johtaa tunteet ja niihin perustuvat erilaiset käsitykset siitä millainen yhteiskunnan olisi oltava. Ei siis ole olemassa mitään tieteellistä oikeaksi todistettua poliittista puoluetta tai poliittista totuutta, ja siksi tämän alueen tuominen ei kuulu koulun tehtäviin. Jos kuitenkin poliittiset intohimot pääsevät kouluissa valloilleen, se tietää suuria ongelmia koulurauhalle koska politiikka vetoaa ihmisen itsekkyyteen ja negatiivisten tunteiden lisääntymiseen.

Huhtasaari toteaa: "Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan. Erityisesti presidentivaalien aikana sain tällaista palautetta sekä opiskelijoilta että vanhemmilta".

Miksi tätä ei uskota. Ilmeisesti siksi että Huhtasaaresta koitetaan tehdä väkisin jonkinlainen pahis, vaikka hän on oikeasti hyvis, joka ymmärtää ettei Suomeen voi tuoda kuin rajallisen määrän pakolaisia, jos haluamme pitää Suomen suomalaisilla ja pitää huolta omista kansalaistamme. Jo nyt pakolaiset saavat parempaa kohtelua maassamme kuin oman maamme kansalaiset.

Me suomalaiset olemme aivan liian sinisilmäisiä ja kuvittelemme että kaikki ihmiset ovat samanalaisia kuin me. Erilaiset kulttuurit tuottavat erilaisia arvoja ja niiden mukaan eläviä ihmisiä. Ne eivät toimi välttämättä Suomessa. Tämä pitäisi nyt ymmärtää. Samoin Islamin usko antaa sen kannattajilleen sellaisia oikeuksia, joita me oikeusvaltiossa emme voi hyväksyä.

Lisäksi Huhtasaaren suosio on vasta alkumetreillä, ja viime vaaleissa hän ohitti jo monta poliitikkan konkaria.

Tapani Tuominen

Huusko, Tampereen kaupungin Taidekaari laittoi kuvan nettiin (Instagram) jo 1.2.2018 nimineen ja koulun tiedot kertoen.

Mm. ystäväsi Paleface kommentoi sitä kehuen "kovaksi". Sittemmin kaupunki poisti kuvat.

Syyllistyt tässä juuri siihen avoimen vasemmistolaiseen pölhöpopulismiin, jonka vuoksi luottamus perinteiseen mediaan nakertuu päivä päivältä.

Huhtasaarella pitää olla sama oikeus kyseenalaistaa koulussa opetettavat "totuudet", kuin sinulla ja minulla on oikeus häntä siitä kritisoida. Mutta....tee se niin kuin oikea lehtimies tekee, faktat kohdillaan. Älä lähde "ämmämäisesti" mukaan huutelemaan, että "Laura käyttää lapsia"...Lasten asenteelliset opettajat olivat ideologiansa kanssa netissä jo ajat sitten.

Odotan koska saat ulos Emma Karia puolustavan "uutisen". Sinulla kun yleensä kestää hetken lukea ensin mitä "valtamedian" toverit kirjoittaa, ennen kuin uskallat tulla ulos oman "mielipiteesi" kanssa.

Ai niin, nyt tuuli onkin kääntynyt Emmaa vastaan.. kaksi vaihtoehtoa: Huuskokin moittii Karia tai vaikenee...