Keskiviikko 17.7.2019

SAK uhkui taistelutahtoa – Sipilän hallitus yhdisti ay-liikkeen itseään vastaan

  • Kuva: Pekka Karhunen / Alma Talent
    Kuva
    Keskusjärjestö SAK:n ja sen jäsenliittojen, etualalla Teollisuusliiton, johtoa perjantain kokouksessa.
|

SAK ilmoitti etukäteen linjaavansa perjantaina jatkotoimista Sipilän hallitusta vastaan, mutta varsinaisia päätöksiä ei lopulta tehty.

Keskusjärjestö SAK keskusteli irtisanomislain vastaisista lisätoimista 500 liittopäättäjän kokouksessa. Yhteistä linjausta konkreettisista jatkotoimista ei kokouksesta saatu, mutta taistelutahto tuli selväksi, Talouselämä kertoo.

SAK:n jäsenliittojen johtajat odottavat, että hallitus vetää irtisanomislakiesityksensä pois, ennen kuin paljastaa, mistä työllistämiskeinoista olisivat valmiita keskustelemaan.

Muutaman tunnin mittaisessa kokouksessa liittopäättäjät käyttivät useita tulikivenkatkuisia puheenvuoroja, joista monissa mainittiin yleislakko. Lue tarkemmin: Nyt puhutaan jo yleislakosta – ”Olemme valmiita”

Isommista johtajista Suomen Elintarviketyöläisten Liiton SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen käytti painavan puheenvuoron.

”Mennään päätyyn asti, jos tarvitsee”, Kuntonen sanoi.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi, ettei neuvottelijana halua paljastaa, mistä neuvotellaan, ennen kuin hallitus vetää esityksensä pois.

”Katsotaan sitten, mitä tehdään”, Aalto sanoi ja sai tukea muilta liittojohtajilta, kuten Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtajalta Ann Seliniltä.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta katsoi, että ay-liike on nyt yhtenäisempi kuin aikoihin, kiitos Juha Sipilän (kesk) hallituksen.

Lue myös: SAK-yleisö räjähti nauruun Suomen Yrittäjien arviolle

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pertti Vaulasvirta

Poliittinen demareita tukeva lakko . Just joo; pannaanko Suomi kiinni kun ay-väkeä nyppii hallituksen tekemiset.
Taidetaan tehdä vaaleja jo nyt. Eletään taas erikoisia aikoja suomalaisessa politiikassa. Aina on kyse vallasta, ei oikeastaan asioiden kuntoon laittamisesta.
Takapuolet tantereeseen työläiset, sehän meitä vie eteenpäin.

Vesa Kiljunen

" Aina on kyse vallasta, ei oikeastaan asioiden kuntoon laittamisesta".Niin,olet asian ytimessä.Se vaan riippuu,kenen asioita kuntoon laitetaan.
Se on vaan duunarin näkökulmasta katsottuna ,niin että ensin laitetaan omat hillotolpat pystyyn ja sitten lähipiirin/sidosryhmien ja siihen se sitten jääkin.
Eli työmiehen asioita ei ole kukaan viimevuosina hoitanut,eikä näytä hoitavankaan.Älämölöä piisaa ja teatraalista showta ja lopputulos on paluuta menneisyyteen.Sen tulette näkemään.

Risto Salonen

SDP:n ja SAK:n liitto alkaa muistuttaa yhä enemmän Mussolinin Italiaa 20-luvulla. Fasismissa työläiset järjestettiin ammattiyhdistyksiin, joihin kuuluminen oli pakollista. Näistä korporaatioista valittiin myös edustajat parlamenttiin.
Hallitus peräänny ennenkuin ay-fasismi saa vallan.
Viisas väistyy tyhmän tieltä.