Keskiviikko 22.5.2019

Li Andersson: Markus Mustajärven kanssa keskusteltu – ”Kielenkäyttö oli asiatonta eikä edusta puolueen linjaa”

Luotu: 
7.10.2018 15:55
Päivitetty: 
7.10.2018 16:06
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
    Li Anderssonin mukaan puolueen kansanedustajan Markus Mustajärven kanssa on keskusteltu hänen Twitterissä presidentti Martti Ahtisaaresta kirjoittamastaan kommentista.
|

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan puolueen kansanedustajan Markus Mustajärven kanssa on keskusteltu hänen Twitterissä presidentti Martti Ahtisaaresta kirjoittamastaan kommentista.

”Mustajärven kielenkäyttö oli asiatonta eikä edusta puolueen linjaa. Asiasta on keskusteltu hänen kanssaan”, Andersson tviittasi sunnuntaina.

 

 

Mustajärvi kommentoi perjantai-iltana poikkeuksellisen suorin sanoin parin vuoden takaista uutista, jossa presidentti Martti Ahtisaari pitää jääräpäistä ay-liikettä suurena syypäänä hyvinvointiyhteiskunnan alamäkeen.

”Ahtisaari saa painua alimpaan helvettiin, kun kommentoi asioita, mistä ei mitään ymmärrä”, Mustajärvi kirjoitti Twitterissä.

Lue lisää: Kansanedustajalta raju purkaus: ”Ahtisaari saa painua alimpaan helvettiin”

Mustajärven ulostulo liittyy Twitterissä leviävään Uuden Suomen kahden vuoden takaisen uutiseen, joka käsittelee kirjaa Miten tästä eteenpäin (Docendo 2016), joka kuvaa Ahtisaaren sekä diplomaatti Jaakko Iloniemen ja emerituspäätoimittaja Tapani Ruokasen keskusteluja.  Lue tarkemmin: Ahtisaari ryöpyttää: ”Demarit ja ay-liike ovat romuttamassa hyvinvointivaltiota”

Mustajärvi sanoi lauantai-iltana Ilta-Sanomille seisovansa sanojensa takana.

”En kyllä käsitä, jos demaritaustainen presidentti alkaa mestaroimaan tuollaisilla asioilla. Ei minun ymmärrys kyllä riitä siihen asti, että lähdetään vetämään omilta mattoa alta. Jos ajatellaan, että pitäisi olla vasemmistotaustainen henkilö, niin kyllä hänen kannanotot ovat olleet useassa asiassa niin kaukana siitä, mitä itsellä on. Sehän nyt on tällainen kielikuva. Onhan se kovasti sanottu, mutta sen minkä olen kirjoittanut, sen takana seison.”

Mustajärvi sanoo Ilta-Sanomille tienneensä Twitter-linkatun artikkelin olevan kahden vuoden takaa. Hän kertoo oman Ahtisaari-kantansa olevan jo sitä vanhempaa tekoa.

Mustajärvi on toiminut vasemmistoliiton kansanedustajana Lapin vaalipiiristä vuodesta 2003. Vuonna 2011 hänet ja Jyrki Yrttiaho erotettiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä, koska he esittivät epäluottamusta Jyrki Kataisen (kok) hallitukselle, johon vasemmistoliitto kuului.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarina Leinonen

Lisäys edelliseen kommenttiini: Presidentin valitseminen omalla äänellään vaatii hänen kohdallaan sekä poliittisen puoluekannan seuraamisen että henkilökohtaisten mielipiteiden seuraamisen ennen valintaa, valittuna sekä sen jälkeen. Näin minä ajattelen ja olen tyytyväinen nykyiseen presidenttiin. Oikeastaan aikaisempi puoluekanta ei saisi näkyä mitenkään koska hän on Suomi-nimisen maan korkein virkamies.

Erkki Martikainen

Kielikuvat hyväksytään median kaikilla osilla kun kuvien käyttäjä on oikeasta puolueesta.
Toisenlainenkin suhtautuminen olisi ollut mahdollinen. EI US:n pätoimittajakaan ole nähnyt tarpeelliseksi blogata tai edes isommin anteeksipyyntöä vaatia ?????

Tapio Pento

Li reagoi väärin. Haukkujen sijaan olisi pitänyt tulla kehuja miten Mustajärvi on ymmärtänyt asian oikein. Mustajärvi painotti sitä, että ammattiliitot ovat vasemmiston hallussa, eikä niitä saa moittia, koska lopullinen valta on niillä, eikä eduskunnalla. Vai onko joku valmis lyömään vetoa tämän irtisanomislain puolesta?