Maanantai 20.5.2019

”Se olin minä” – Juhana Vartiainen tunnustaa rähjänneensä Lasse Laatuselle

Luotu: 
8.10.2018 15:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen.
|

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen tunnustaa ”kuumenneensa liikaa” Eduskunnan Pikkuparlamentissa vierailleelle EK:n entiselle työmarkkinajohtaja Lasse Laatuselle.

Laatunen kirjoitti sunnuntaina Iltalehden kolumnissaan, kuinka hän sai ”tyrmäävää palautetta” aiemmasta kolumnistaan, jossa hän oli käsitellyt niin kutsuttua irtisanomislakia eli lakiesitystä, joka heikentäisi irtisanomissuojaa alle 10 henkeä työllistävissä yrityksissä.

Laatunen kertoi istuneensa samassa pöydässä kansanedustaja Lauri Ihalaisen (sd) kanssa, kun ”[aamiais-] pöydän päähän ilmestyi seisomaan kiihtynyt hahmo, tukka sekaisin ja solmio vinossa”.

”Edellispäivän kolumnistani alkoi sataa päälleni v-alkuista tekstiä enemmän ja vähemmän.”

Vartiainen tunnustaa twiitissään olleensa Laatusen kuvaama kansanedustaja.

”Tiedoksi jos jotakuta kiinnostaa: se olin minä, jolta pääsi rumia sanoja Pikkuparlamentin kahvilassa. Kuumenin liikaa asiassa, johon suhtaudun työssäni intohimolla.”

Uuden Suomen aiemmin tavoittama Laatunen kertoo, että he olivat Ihalaisen kanssa tapahtuneesta ihmeissään.

”Se nyt ei meitä hirveästi järkyttänyt. Kaikkeen pitää tottua. Minulle riitti se, että mies raivossaan ei haljennut puurolautaselleni. Ruokarauha jatkui, kun hän poistui. Poikkeuksellinen se silti oli, koska minäkin olen 40 vuotta Eduskunnassa kulkenut erilaisissa tilaisuuksissa ja tämä oli nyt ensimmäinen kerta”, Laatunen sanoo.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #9

Sehän vaikutti ihan harkitulta. Ei miltään virheeltä. Ihan yhtä harkitulta kun tämän vasemmiston edustajan tervemenoa toivotuskin entiselle presidentille.

Kyllä alkaa näyttää huonolta kansanedustuslaitoksen arvovalta. Luulisi sivistyneiden ihmisten osavaan esittää mielipiteensä hiukan siivommin.

Erästä Yhdysvaltain hallinnon edustajaa lainatakseni: onneksi siellä on töissä myös aikuisia:)

Matti Virtanen

Kyllä.
Juhana on ristiriitainen persoona. Hän on sekä taantumuksellinen demari että riistoporvari. Lisäksi vielä jonkin sortin masokisti.

Kaikesta huolimatta hän kuitenkin myönsi tyylikkäästi ampuneensa liian kovilla. Pointsit siitä.