Sunnuntai 26.5.2019

Akavan Fjäderiltä selvä viesti Suomen hallitukselle: ”Irtisanomislaki pois”

Luotu: 
9.10.2018 12:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sture Fjäder vaatii yhteisiä neuvotteluita työelämäuudistuksista.
|

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akavan Sture Fjäder ottaa selväsanaisesti kantaa hallituksen irtisanomislakiesitykseen.

”Työmarkkinoiden konflikti ei ole Suomen etu. Edellytän, että Suomen hallitus vetää irtisanomislakiesityksensä pois. Samalla neuvottelut heti käyntiin, jossa pöydälle nostetaan useita työllisyyttä vahvistavia asioita”, Fjäder linjaa Twitterissä.

Akavassakin on ollut työtaisteluita liittyen hallituksen irtisanomislakiin. Akava on liittona painottanut aiemmin tässä kuussa, että hallituksen on vedettävä pois esitys henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä.

Sen sijaan irtisanomislain yhteydessä käytävään kolmikantakeskusteluun Fjäderillä on ollut hieman yllättäväkin kanta. Fjäder on todennut aiemmin, että hallituksen esitykset on valmisteltu kolmikantaisesti. Esimerkiksi keskusjärjestö SAK on ollut tästä hyvin eri mieltä.

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vesa Partanen

Fjäderin tasoisen miehen tulisi ymmärtää, että hallitus ei voi asiassa perääntyä. Vastakkain ovat nyt Suomen laillinen valtiovalta ja korporaatioit. Periksiantaminen korporaatioille tarkoittaisi käytännössä demokratian romuttumista Suomessa. Mieluummin äänestän kansanedustajia kuin AY / EK -johtajia, koska en kumppankaan. organisaatioon kuulu. Olen Suomen äänioikeutettu kansalainen. Pidetään demokratia, eikä tehdä Suomesta banaanivaltiota.