Sunnuntai 26.5.2019

”Mistä on peräisin ajatus, että oppositio saa määrätä?” – Keskustasta tiukka vastaus ”sote-jumista”

Luotu: 
10.10.2018 13:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Hannakaisa Heikkisen mielestä on ikävää, että ministeriön ja valiokunnan normaali toiminta ja yhteistyö nostetaan oppositiopolitikoinnin kohteeksi.
|

Keskustalainen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen vastaa kipakasti opposition kritiikkiin uusista sote-papereista.

Ainakin sdp:stä, vasemmistoliitosta, rkp:stä ja vihreistä on ihmetelty sosiaali- ja terveysministeriön valiokunnalle antamia lisäselvityksiä valinnanvapaudesta. Hallitusta on syytetty soten viivästyttämisestä. Lue lisää: Uudet paperit valinnanvapaudesta hämmentävät: ”Hallitus muuttaa valmista esitystään – täysin kestämätön tapa työskennellä”

”Hallituspuolueilla ei ole sotejumia. Mistä on peräisin tämä toiminta-ajatus, että oppositio saa määrätä, mitä ja missä järjestyksessä asioita käsitellään? Kyllä demokratian pitäisi toimia valiokunnassakin”, Heikkinen vastaa Twitterissä kritiikkiä antaneelle sdp:n Anneli Kiljuselle.

”Sote-työssä moni on vedonnut, [että] ’valiokunta päättää itse aikatauluistaan’. Mutta milloin vallitsevaksi käytännöksi on tullut se, että oppositio pitää oikeutenaan päättää, mitä käsitellään ja missä järjestyksessä?” Heikkinen kyselee.

”Minusta on ikävää, että ministeriön ja valiokunnan normaali toiminta ja yhteistyö nostetaan oppositiopolitikoinnin kohteeksi”, hän jatkaa.

Rkp:n Veronica Rehn-Kivi sanoi tänään, että valinnanvapaudesta on mahdotonta saada kokonaiskuvaa.

”Tämä on täysin kestämätön tapa työskennellä. Hallitus muuttaa omaa esitystään vielä senkin jälkeen, kun se on ’valmiina’ lähetetty eduskuntaan. Lähes koko valinnanvapausesityksen sisältö on muuttunut valiokuntakäsittelyn aikana ja sama tahti jatkuu edelleen”, Rehn-Kivi kritisoi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikael Nygård

Eiköhän myös sote-valiokunnassa toimita niinkuin kaikkialla muualla; puheenjohtaja johtaa käsittelyä ja määrittelee miten ja milloin asioita käsitelläät. Ei hallituspuolueena oleminen muuta tätä perustapaa työskennellä.

Kari Aaltonen

Miten voi olla mahdollista, että Suomessa on sellainen hallituspohja, joka ei nauti kansalaisten luottamusta, eikö demokratisessa valtiossa olisi pitänyt Persujen hajoamisen myötä järjestää uudet vaalit, nyt Keskusta surffailee omilla ja Sinisten ministerellä ilman kannatusta, ilman luottamusta härkäpäisesti omaa politikkaa yrittäen saada verorahat palvelemaan omia intressejä. Maillma on vaan eri näköinen lypsyjakkaran päältä ja aika typerää upottaa verovaroja savipeltoon ja leikata koulutuksesta ynnä muusta mikä vien Suomea eteenpäin.