Torstai 27.6.2019

Poliisihallitus: Ulkomaalaispoliisin ”rasistiset” kuvat tutkitaan – ”Nollatoleranssi”

Luotu: 
11.10.2018 09:15
Päivitetty: 
11.10.2018 09:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Helsingin ulkomaalaispoliisin seminaarissa esittämiä kalvoja pidetään rasistisina ja stereotypioita ylläpitävinä.

Poliisihallitus on ilmoittanut ottaneensa tutkintaan Helsingin ulkomaalaispoliisin seminaaridiat, joita on pidetty rasistisina ja stereotyyppisinä.

Uusi Suomi kertoi tapauksesta eilen keskiviikkona. Komisario Heli Aaltonen esitti keskiviikkona Helsinkiin kadonneet -seminaarissa kuvia, joihin oli luotu esimerkkitapauksia paperittomista ihmisistä, jollaisia poliisikin kohtaa ollessaan tekemässä esimerkiksi ravintola- tai työmaatarkastuksia. Dioissa esiintyi muun muassa moniavioinen somali ja ”viinaan menevä” virolaisduunari. Lue lisää: Poliisi vastaa kohuun paperittomien kuvista

Aaltosen mielestä kuvissa ei ollut kyse etnisestä profiloinnista tai rasismista. Poliisihallitus kuitenkin tutkii asian.

”Poliisihallituksen laillisuusvalvonta on ottanut käsittelyynsä eiliseen @HelsinkiPoliisi ulkomaalaispoliisin tilaisuuteen liittyvän kantelun. Poliisin on turvattava kaikkien perus- ja ihmisoikeuksia. Rasisimille on nollatoleranssi”, Suomen poliisi twiittaa.

Muun muassa pakkopalautuksia vastustava Stop Deportations -aktivistiryhmä pitää poliisin seminaarikuvia osoituksena arkipäivän rasismista. Samoin Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila toteaa, että kuvat uusintavat rasistisia stereotypioita.

Alla twiittejä aiheesta.

 

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Tänään Hesarissa oli juttu helsinkiläiskoulusta, jonka oppilaat puhuvat äidinkielenään 46 eri kieltä. Tulee siitäkin mieleen veljesten tankkaus aapiskirjan kanssa. Varmaan opettaja tuntee samoja turhaumia kuin Toukolan kylän kanttori.