Torstai 27.6.2019

Sipilän ilmoitus ällistytti Anna-Maja Henrikssonin: ”Joutuu miettimään, mistä tässä on kysymys”

Luotu: 
11.10.2018 16:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    ”Tämähän on hyvin ihmeellinen tilanne, että hallitus lähtee itse hakemaan tukea tähän tilanteeseen”, Anna-Maja Henriksson sanoo.
|

Oppositiopuolue rkp:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson kummeksuu, miksi pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus tuo eduskuntaan hallituksen tiedonannon omasta työpolitiikastaan. Tiedonanto tarkoittaa, että eduskunnassa käydään ilmoituksesta ensin keskustelu ja myöhemmin äänestetään. Lue tarkemmin: Juha Sipilä: ”Käytämme poikkeuksellista keinoa” – eduskunta äänestää hallituksen työllistämislinjasta

”Tämähän on hyvin ihmeellinen tilanne, että hallitus lähtee itse hakemaan tukea tähän tilanteeseen”, Henriksson sanoo Uudelle Suomelle viitaten ammattiyhdistysliikkeen ja hallituksen väliseen riitaan irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä.

”Dialogi ilmeisesti puuttuu nyt suomalaisten työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen väliltä sillä tavalla, että saavutettaisiin hyvä loppuratkaisu. Se on ikävä asia”, Henriksson jatkaa.

Sipilä kertoi lyhyessä tiedotustilaisuudessa eduskunnassa, että hallitus hakee tukea eli myönteistä äänestystulosta eduskunnalta omalle työllisyyspolitiikalleen.

Onko tämä jo puhdasta teatteria?

”Kyllä tässä joutuu jo miettimään, mistä tässä on oikein kysymys. Ilmeisesti hallitus haluaa saada eduskunnalta sen tuen tälle projektille, jotta voisivat jotenkin vahvemmin mennä eteenpäin”, Henriksson pohtii.

LUE MYÖS: Antti Rinne: Tästä Sipilän vedossa on oikeasti kyse – ”Naamioidaan työllisyyskeskusteluksi”

Rkp:n puheenjohtaja on itse sitä mieltä, että hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen tulisi yhdessä löytää tie ulos nykyisestä riidasta sen sijaan, että osapuolet nokittelisivat uusilla toimilla.

”Nyt tilanne on se, että pitäisi tehdä kaikki sen eteen, jotta tässä hyvässä taloudellisessa kehityksessä ei tarvitsisi nähdä sen kummempia lakkoja, koska jokaisen osapuolen pitäisi ymmärtää, että Suomen etu on se, ettei lakkoilla. Suomen etu on myös se, että pidetään hyvä dialogi, jotta päästään yhdessä eteenpäin.”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Borgman

Tulos tai ulos. Tätäkö se on? On kuitenkin kysymys siitä, voivatko suomalaiset elää yhteiskunnassa, joka ei perustu jatkuvaan sinnittelyyn, varpaillaanoloon ja selviämisen periaatteeseen. Kaikki eivät selviä sen yrittäjäriskin kanssa, mitä nyt työntekijöille pyritään yhä enemmän sälyttämään. Työelämä on jo nyt hyvin epävakaata eikä siihen jatkuvuutta ja tasaisuutta ylläpitäviä periaatteita ei pitäisi luovuttaa pois kevyesti, vaikka se tietyssä tarkastelussa osoitettaisiinkin kannattavaksi.

Pasi Anttila

Koska se ei ole vaapaa äänestys. Jos Sipilä ilmoittaa että hallituspuolueiden edustajat saavat äänestää kuten parhaaksi näkevät, ilman sanktioiden pelkoa voin hyväksyä äänestystuloksen. Muussa tapauksessa tämä on vain teatteria. Hienosti pelattu Sipilältä.

Jorma Peltonen

Varmaan siinä kysytään kuka tätä maata johtaa? Eduskunta vai SAK. Henrikson näyttelee hölmöä.

Vihdoinkin jotain ryhtiä hallitukselsta.

PS: Juhanalle terveisiä. Ja respect. Vaikka se Antero Vartian & co kanssa veljeily onkin vähän yksinkertaista, tässä asiassa Juhanalla onnollut selkärankaa ellei jopa munaa ;)

Svein Dyrnes

Edustuksellisessa demokratiassa päädytään aika ajoin tilanteisiin, jossa kansalaisten enemmistön tahto jää toteutumatta. Usein tämä onkin järkevää, esimerkiksi vaikkapa verotukseen liittyvissä päätöksenteossa.
Menneellä olevassa jupakassa,Sipilän ja Ay-likkeen välillä, en ole vielä nähnyt sellaita galuppia, josta ilmenisi, että kansalaisten enemmistö kannattaa Sipilän toimintaa tässä kärhämässä.
Nyt vaikuttaa siltä, että "pikkubussin joukko" määrää ja kansanedustajat ovat pelkkiä zombeja napin painamisessa ja lopputulos lienee kansalaisten enemmistön vastainen.
Onko tämä demokratiaa vai demokratian vajetta ?

Aune Mänttäri

Tarkasti Perustuslakia luettaessa, AY-liikkeiden aloittamat toimenpiteet : lakot, jarrutukset & uhkailut tulisi katsoa jo tässä laajuudessa tehtynä kapinaksi "valtiovaltaa vastaan"

Eduskunnan äänestäessä ensi keskiviikkona hallituksen koko työllisyyspaketin puolesta on täysin selvää että valtiovaltaa vastaan nouseminen sen jälkeen on perustuslain vastainen teko.

Valiokuntatyö on tarkoitettu valiokunnan jäsenten lain-valmistelemiseksi. Valiokunta voi muuttaa ja täytyykin muuttaa lakien sisältöä jos ja kun ei ole varmuudella tiedossa toimiiko laki käytännössä esityksessä tarkoitetulla tavalla.

Vuosikymmenien aikana kulloisetkin hallitukset ovat antaneet eduskunnan käsiteltäväksi lakiehdotuksia jotka eivät ole täyttäneet Perustuslaissa tarkoitettua kansalaisten tasa-arvoa. Puoluepoliittisin sopimusten turvin eduskunta on hyväksynyt Perustuslain vastaisia lakeja.

Aikanaan Suomen Kansalaiset ja nyt Suomalaiset olemme joutuneet puolue-poliittisten valintojen vuoksi suoranaisen syrjinnän kohteeksi.

Seuraukset ovat luettavissa ihmisten tulo-eroina, sosiaalisten oikeuksien jaossa tulo perusteisesti valtion varoista, perustoimeentulossa asumis oloissa.jne..

Yksinyrittäjät ja pienten yrittäjien vastuulla olevien ihmisten hoitamisessa lakien mukaan on vienyt monen yrittäjän itsensä terveyden ja usein koko projektista saadun tuloks

Vastuu työntekijöistä on yrittäjällä vuoden jokaisena päivänä, jokaisesta vuorokaudesta jokaisesta tunnista jokaisesta minuutista ja jokaisesta minuutin sekunnista.
Raskas on yksin yrittäjän vastuu!

Työlainsäädäntö on kirjoitettu
teollisten suuryritysten ja AY-liikkeiden "määräyksestä" . Pien ja perheyrityksiä ei ole kuultu.

Juha Sipilän haukuttu on vihdoin yrittämässä korjata suureen työtömyyteen ja maamme talouden kurjistamiseen johtaneita päätöksiä "ihmisten osaa tulla mukaan työntekoon hankkimaan omaa rahaa" niidenkin ihmisten työllistymiseksi jotka aiemmat hallitukset sysäneet köyhyteen.

Ihminen on aina aikansa,persoona, koulutuksensa, olosuh toistensa, tapojensa ja käytettävissä olevan rahansa mukaan
.
Jokainen olemme seuranneet perheiden hajoamisia.
40 vn. aikana Lapset on laitettu katsomaan videoitaj
L luettu jos on luettu elämästä pupujen, hevosten, kalojen ja toista piirretyn ihmisen päätä ampuvan sankarin tarinoita.

Näiden hajanaisten ajatusten valossa voisi itsekukin tykönään miettivän mistä johtuu, että hallitus on antamassa lakiesitysta alle 10 henkeä työllistävien yritysten irtisanomisesta. Pienen-pieni-yrittäjä Aune Mänttäri