Keskiviikko 22.5.2019

”Koko maa pannaan sekaisin” irtisanomislailla – Hjallis Harkimo lupaa äänestää niin kuin Liike Nyt määrää

Luotu: 
12.10.2018 14:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Hjallis Harkimo lupaa painaa eduskunnassa ensi viikolla nappia sen mukaan, miten Liike Nytin jäsenten enemmistö haluaa.
|

Liike Nytin jäsenet päättävät ensi kertaa virallisesti, miten kansanedustaja Hjallis Harkimo äänestää hallituksen tiedonannon jälkeen. Harkimo viestittää Uudelle Suomelle, että aiemmin Liike Nytissä on järjestetty koeäänestyksiä, mutta tiedonantoasiassa on kyse liikkeen ensimmäisestä varsinaisesta jäsenäänestyksestä, joka vaikuttaa Harkimon kantaan eduskunnassa.

Harkimo sanoo, että Liike Nytin jäsenäänestyksen tulos sitoo häntä, eli hän äänestää tiedonannon jälkeen jäsenäänestyksen edellyttämällä tavalla.

Hallitus kertoi eilen tuovansa eduskuntaan tiedonannon työllisyyslinjastaan, jonka yhtenä osana on suuren kiistan ay-liikkeen kanssa aiheuttanut lakihanke henkilöperusteisten irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä. Työntekijäjärjestöt ovat aloittaneet työtaisteluita vastalauseena tälle hallituksen niin sanotulle irtisanomislaille.

Hallituksen tiedonantoa seuraa eduskunnan keskustelu ja äänestys, joka yleensä on samalla äänestys hallituksen luottamuksesta.

Lue myös:

”Sehän oli yllättävä veivaus” – STTK:n Antti Palola oli jäädä lausuntonsa vangiksi, vastaa nyt hallitukselle

Näkökulma: Hallituksen siirto on pirullinen ay-väelle

Antti Rinne: Eduskunta äänestää irtisanomissuojan heikennyksestä – ”Naamioidaan työllisyyskeskusteluksi”

Tällä tietoa eduskunta käy keskustelun tiistaina ja äänestää keskiviikkona.

Liike Nyt kertoo Twitterissä, että tilaamalla liikkeen uutiskirjeen voi vaikuttaa suoraan Harkimon äänestyspäätökseen.

Harkimon mukaan uutiskirjeen tilaajia on 11 000. Aiemmissa koeäänestyksissä vastaajia on ollut 4000–6000.

”Tämä on paljon, kun gallupit tehdään 1000–2000 [vastaajalla]”, Harkimo sanoo.

Miten äänestäisit, jos päättäisit siitä itse?

”Tämä on kaksipiippuinen juttu. Kannatan irtisanomisen helpottamista, mutta en tällä tavalla, että koko maa pannaan sekaisin näin pienen asian takia. Olen sitä mieltä, että tänä päivänä koeaika on niin pitkä, että silloin selviää, minkälainen työntekijä on”, Harkimo toteaa viitaten kiistan aiheuttaneeseen irtisanomislakiin.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Aaltonen

Tämä irtisanomislaki on tehty palvelemaan yrityksiä joilla on tietynlainen vakaamus, näissä yrityksissä jo nyt kaveri joka ei kuulu kerhoon saattaa olla eriarvosessa asemassa, joten mitataanko tässä samalla hallituksen uskonnollista suuntautumista.

Jari Eeva

Ei ole puolue. Näillä kommenteilla täällä ei ole likikään samaa vaikutusta, kuin kantansa ilmoittamisella Nytin äänestyksessä. Voi äänestää jaa tai ei. Jos ei äänestä, niin se on sama sitten kuin täällä kommentoida.

Tapio Mäkeläinen

Mä luulen että hallitus haki tän konfliktin tahallaan poliittiseksi jakajaksi just ennen vaaleja.
Jokainen asiaa tunteva ymmärtää että tämmöiset pitää hoitaa vaalikauden alussa. Lisäksi todella iso asia eli sote on täysin levällään.

Ilkka Paananen

Olen aiemminkin sanonut, että jo äänestäjän kuluttajansuojakin vaati ryhmäkuria. Poliitikot ovat niin impulsiivisia, että kaaos on varma jos noille annetaan lupa äänestää 'omantunnon' mukaisesti. Lausunpa vielä tästä Harkimosta, että sieltähän alkaa kupriutua puhdasoppinen populisti.

Andreas Pyy

Irtisanomislaki on kädenojennus EK:lle, Suomen Yrittäjät -järjestölle ja muille Kokoomuksen ja Keskustan vaalitoiminnan rahoittajille. Suomen kansalle siitä ei ole mitään hyötyä, eivätkä tosiasiat, joiden mukaan kyseisestä laista on ainoastaan haittaa eikä se paranna mitään paina mitään keskustaoikeistolaisen korruptiohallituksen agendassa.

Hannu Peltola

pienyrittäjät tossa eniten kusee, kukapa ammattiosaaja enää hakeutuu ikuiselle koeajalle kun suurissa yrityksissä on turvallsempaa eikä pekoo että iltapäivällä kortistossa, onhan toi päivänselvä että ek puoli, kokoomus ja keskusta haluaa sen huipputyövoiman suuriin yrityuksiin ja ylijäämän saa pienet yritykset, harmi vaan kun pienyritykset on niin ton lain lumoissa ettei ymmärrä m ihin huippu ammattimiehet katoavat

Raimo Ilaskivi

Harkimo lupaa äänestää kuten Liike Nyt määrää. Mitäpä sanoo Suomen Perustuslain 29 pykälä? ......kansanedustaja on velvollinen noudattamaan perustuslakia eivätkä häntä sido mitkään muut määräykset. Eli Harkimo ilmoittaa aikovansa rikkoa kannanotollaan Perustuslakia. Ei hyvältä kuulosta.

Jari Lahtinen

Kansanedustajilla on sanan- ja mielipiteenvapaus ja myös paljon muitakin oikeuksia, joita rivikansalaiselta puuttuu,,”.. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä." Kansanedustajan tehtävä on edustaa perustuslaillisesti kansaa eikä puoluetta.

Jorma Ruohela

Hyvä tekijä työssään ymmärtää työnsä laadun ja nopeuden merkityksen ja saa siitä palkan. Ei varasta työnantajan aikaa politikoimalla tai laittomiin seisokkeihin osallistumalla. Suomessa työntekijä on valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Ay -liike sen sijaan rasittaa sitä raskaalla maksupolitiikallaan ja katteettomilla lupauksillaan.

just nii

Aika ristiriitaista toisaalta koeaika on riittävän pitkä ja toisaalta hän haluaisi helpottaa irtisanomista Koita nyt päättää Tämä on vähän niin kuin en ole puolesta tai vastaan pikemminkin päinvastoin