Keskiviikko 22.5.2019

”Onko kiistely pienimpien yritysten työllistämiskynnyksen madaltamisesta enää missään mittasuhteissa?”

Luotu: 
13.10.2018 11:29
  • Kuva: Valtioneuvoston kanslia / Lauri Heikkinen
    Kuva
    Antti Kaikkosen mukaan Suomen etu olisi, että tilanne työmarkkinoilla saadaan tavalla tai toisella pian rauhoittumaan.
|

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen varoittaa, ettei viime aikojen vastakkainasettelu lupaa hyvää Suomen tulevaisuuden kannalta. 

”Joutuu kysymään, onko kiistely pienimpien yritysten työllistämiskynnyksen madaltamisesta enää missään mittasuhteissa? Uho, periaatteet ja arvovalta samaan asiaan yhdistettynä eivät yleensä johda muuhun kuin umpikujaan”, hän sanoi puheessaan keskustan eduskuntaryhmän jalkautumisviikonlopun tapahtumissa.

” Tämän sanomalla en hae syyllisiä. Hallitus yrittää parantaa työllisyyttä, mihin sitä velvoittaa jo maamme perustuslaki. Ammattiyhdistysliike puolestaan valvoo jäsentensä etuja, mikä on sen tehtävä.  Suomen etu kuitenkin olisi, että tilanne työmarkkinoilla saadaan tavalla tai toisella pian rauhoittumaan ja voimavarat laitettua mainitsemaani yhtälöön. Se yhdistää – tai ainakin sen pitäisi yhdistää - niin hallitusta, eduskuntaa, työmarkkinaosapuolia kuin koko suomalaista yhteiskuntaa”, hän jatkoi. 

Kaikkosen mukaan lähitulevaisuuden isoin asia Suomessa on parantaa edelleen työllisyyttä samalla, kun jo pidempään jyllännyt työn, työelämän ja työmarkkinoiden muutos voimistuu.

Hän korosti, että tämän yhtälön ratkaiseminen on vääjäämättä edessä riippumatta siitä, mitkä puolueet eduskuntavaalien jälkeen ovat hallituksessa, ja kuka on seuraava pääministeri.

”Kokemukseni mukaan ylivoimainen enemmistö päättäjistä niin hallituksessa, eduskunnassa kuin työmarkkina- ja etujärjestöissä on tolkun porukkaa. Kysymysten kysymys on, onko tällä joukolla valmiutta tulla toisiaan puolitiehen vastaan ja hakea yhdessä ratkaisuja – jos ei heti, niin pölyn laskeuduttua? ”

Hallitus antaa eduskunnalle ensi viikolla tiedonannon työllisyyspolitiikasta. Osa työllisyyspolitiikkaa on niin sanottu irtisanomislaki, jolla halutaan helpottaa henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä. Tiedontanto tarkoittaa, että eduskunta keskustelee ilmoituksesta ja äänestää siitä sitten.

Ay-liike puolestaan on tehnyt selväksi, että poliittiset lakot ja ylityökiellot jatkuvat ja laajentuvat, ellei hallitus vedä koko esitystään pois.

Lue myös:  Sanaharkka Juha Sipilän päätöksestä: ”Poliittista teatteria ja ylimielistä huijausta”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vesa Partanen

Mistä kummasta lähtee tämä kansanedustajien AY:n / EK:n hyväksyminen edes jollain tavoin lainsäädäntöön tarvittaviksi toimijoiksi? Eikö tämä ole ihan silkkaa populismia? Tämä on selvää edustajan itsensä antamaa madaattia järjestöille.

Jos edustaja ei itse uskalla kantaa äänestäjien hänelle antamaa vastuuta, niin ei sellaista poliitikkoa kannata äänestääkään. Toivottavasti tämä vallankäyttöulottuvuus huomioidaan myös erilaisissa vaalikoneissa.

Risto Nikander

Sipilän hallituksen on pyrittävä nyt kaikista pikku kiristyksistä suomailisille paikkaamaan se valtava kuluerä, joka aiheutui nuorten miesten "pakolaisuudesta" Lähi_idästä Suomeen. Se on noin € 2 miljardia ja se jatkuu ja lisääntyy jälkipolville.

Sipilä itse aiheutti siihen suuren lisän, kutsumalla heitä asumaan taloonsa. Orpokin yritti julistamalla, että "kaikki Syyrialaiset saavat Suomessa turvapaikan". Syyrialaisilla naisilla ja lapsilla olikin siihen tarvetta. Ei niinkään irakilaisilla nuorilla miehillä.

Arvo Tammela

Jauhiainen, miten hirveän riiston kohteeksi olet joutunut Sipilän toimien, siis Sipilän toimien, mukaan? Voisitko edes hieman paljastaa. Kuvasi perusteella saatat olla jo ikäihminen ja siksi kuvittelen, että hirveää riistoa, mitä se lopulta lieneekin, meitä kaikkia kohtaan on kohdistettu kautta aikain. Se tietenkin unohtuu ainakin silloin, kun pääministeri ei edusta omaa aatetta.

Pentti Westerholm

Kaikki syy on Sipilän.Totta bruttokansantuote on nousemassa historian korkeimmaksi vaalikauden loppuun mennessä.Sipilän syytähän se on.Hän on tehnyt erinomaista työtä kun kansakuntana päästään tälle tasolle.
Töihin on saatu lähes jokainen kykenevä.Työvoimasta on jo pulaa.Kohta ei voi sanoa ketään irtikään kun ei ole tilalle tulijoita.Aikamoinen sälli tuo Sipilä kun on räksytyksen keskellä jaksanut huolehtia kansan hyvinvoinnista.

Erkki Malinen

Sipilän hengenheimolainen Ollila ajoi kuralle maaliman suurimman kännykkäfirman. Sipilä tekee saman Suomelle jakamalla kansan kahtia, josta jää katkeruutta pitkäksi aikaa. Tämä on sitä jääräpäisiä johtajuutta ,millä ei ainakaan yhteishenkeä kohenneta.