Torstai 23.5.2019

Kannattajakortteja kiivaasti keräävä Paavo Väyrynen Ylelle: ”Tavoittelen pääministerin paikkaa”

Luotu: 
13.10.2018 15:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Paavo Väyrynen uskoo saavansa tarvittavat 5 000 kannattajakorttia kokoon Seitsemän tähden liikkeen perustamiseksi.
|

Uutta puoluetta Seitsemän tähden liikettä perustava kansanedustaja Paavo Väyrynen uskoo saavansa tarvittavat 5 000 kannattajakorttia kokoon.

”Ollaan puolivälin paikkeilla. 5 000 korttia tarvitaan. Minulla on valtava määrä kannattajia, joista kovin monet ajattelevat, että joku muu hoitaa tämän asian. Minä yritän nyt saada ihmiset ymmärtämään, että ei niitä kortteja itsestään synny. Uskon, että niitä kyllä kertyy”, hän sanoi Ylen Perjantai-ohjelmassa.

Väyrynen linjasi Puheenvuoron blogissaan vajaa kuukausi sitten, että ellei tarvittavaa määrää kannattajakortteja saada kerätyksi kortteja lokakuun puoliväliin mennessä, ensi kevään eduskuntavaaleihin on turha osallistua. 

”Aikaa ehdokkaiden asettamiseen ja vaaleihin valmistautumiseen olisi liian vähän”, Väyrynen sanoi tuolloin.

Nyt hän on toista mieltä. Vaalipäivään 14.4.2019 on huomenna sunnuntaina aikaa tasan kuusi kuukautta. Väyrynen sanoo nyt, että se on pitkä aika. 

”Uskon, että saamme Manner-Suomen vaalipiireistä jokaisesta vähintään yhden kansanedustajan. Kuusi kuukautta on pitkä aika. Varsinainen vaalitoiminta on neljästä kuuteen viikkoon. Meillähän ei ole suurta kiirettä ehdokkaita kerätä, koska nyt on suuri määrä ihmisiä, jotka ovat halunneet päästä ehdokkaaksi, mutta eivät ole päässeet minkään puolueen listoille. Jos nämä henkilöt kannattavat tähtiliikkeen tavoitteita, niin me voimme ottaa heitä ehdolle. Me saamme yli puoluerajojen runsaasti hyviä ehdokkaita.”

Väyrynen huomauttaa osaavansa kampanjoida.

”Minä olen useita kertoja lähtenyt vaalikamppailuun lähes nollasta ja päässyt kakkoseksi tai kolmoseksi tai riittävään kannatukseen. Minä osaan kampanjoida ja minulla on kyky saada ihmiset liikkeelle. ”

Omaksi tavoitteekseen hän linjaa pääministeriyden. 

”Olen ilmoittanut, että tarkoitukseni on ainakin pari vaalikautta olla vielä eduskunnassa, jos kannatusta ja terveyttä riittää.  Se tarkoittaa sitä, että ellen vielä ensi kesän jälkeen voi olla johtamassa suurinta eduskuntapuoluetta, niin neljä vuotta myöhemmin. Silloin tavoittelen pääministerin paikkaa. Se on se paikka, mistä Suomea johdetaan. ”

Presidentinvaalikampanjassa väyrysläiset tekivät suuren loppukirin  keräämällä viimeisen kuukauden aikana noin 10 000 korttia nelisivuisen vaaliliitteen avulla, kun ehdokkaaksi pääsemiseen vaadittiin 20 000 korttia. 

Lue myös: Paavo Väyrysen hätähuuto: ”Aika on loppumassa – vaaleihin pian turha osallistua”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Paavohan kerää niitä kortteja nyt omalle tähtisikermäpuolueelleen. Kova on työ, että NB pääsisi edes puoluerekisteriin. Nyt tuntuu olevan liikkeellä enemmänkin näitä yksityissooloilijoita, jotka eivät tule toimeen toisten kanssa. Harkimokin havitelee ainakin ministeriksi. Tie nousi pystyyn kokoomuksessa niinkuin Paavolla keskustassa.

Olli-Pekka Wallin

No vaatimattomuudesta ei voi Paavoa syyttää. Toki voidaan kyllä kysyä onko Paavo menettänyt suhteellisuudentajunsa ilmoittaessaaan siitä hän kisaa tosissaan päämisterinpaikasta.i

Viimeaikaisten väliaikatietojen mukaan Paavolla ei ole puoluetta, puolueorganisaatiota, eikä ehdokkaita. Tällä sitten tavoitellaan päämisterin paikkaa.

Juhani Vinberg

patella tuo vallnjano ja kunnianhimo memnee raliteettien ohitse niin suurta kannattajakuntaa pate ei edes ansaitse, ennemmin halla-aho on pääministerinäkuinpave.presidentemttihaaveet on syytämyös unohtaa, ennenkuin löytää itsensä psykiatrian akuutilta