Torstai 23.5.2019

Antero Vartia: ”Näiden arvokkaiden oivallusten vuoksi minun on jätettävä seuraavat eduskuntavaalit väliin”

Luotu: 
13.10.2018 16:21
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jenni Gästgivar
    Kuva
    Antero Vartia ei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.
|

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia ei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Hän kertoo aikovansa keskittää aikansa ilmastonmuutoksen torjuntaan.

”Työ on ollut inspiroivaa, ja olen yllättynyt siitä, kuinka hyvin ensimmäisen kauden oppositiokansanedustaja on saanut äänensä kuuluviin. Olen näiden vuosien aikana oppinut ja oivaltanut valtavan määrän uusia asioita. Näiden arvokkaiden oivallusten vuoksi minun on jätettävä seuraavat eduskuntavaalit väliin. En pysty ajallisesti sitoutumaan seuraavaan eduskuntakauteen, sillä aion keskittää kaiken aikani ilmastonmuutoksen torjuntaan”, Vartia kirjoittaa Facebookissa.

Hän ei kerro tulevista suunnitelmistaan vielä tarkemmin.

”Minulla ei olisi ollut mahdollisuutta ryhtyä uuteen projektiin, jos en olisi saanut toimia kansanedustajana. Kerron tulevaisuuden suunnitelmista enemmän niin pian kuin se on mahdollista.”

Aikaisemmin tällä viikolla Vartia kertoi myyvänsä osuutensa ravintola Löylystä Jasper Pääkköselle. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tuomo Niemelä

Pitkään olisi jaksanut salailla virhettään, mikä se olikin? Kaikki 2,5 vuotta. Pitää oikein hattua nostaa.

Siis toivotaan että Vartia, joka kuitenkin on yrittäjäluonne sai todellakin jonkin idean ja alkaa sitä kehittää. Hän ei kuitenkaan ole koskaan ollut se ensimmäinen epäilty poliitikkojen tavallisiin paheisiin, niin itse uskon mieluummin hyvää. Selvästi kova saunoja, mikä ei koskaan voi olla miehelle paheeksi.

Kaj Nyyssönen

Varmaan Vartiainen syventyy aiheeseen perusteellisesti. Varsinkin siihen väittämään että CO2 nostaa maapallon lämpötilaa. Näinhän se näyttää olevan lyhyen ajan tarkastelussa (1800 - 2000 luku) olevan. Mutta kun otetaan keskipitkä ajanjakso maapallon säähistoriasta (500,000 vuotta) niin maapallon keskilämpötilaa seurakin CO2 eikä toisipäin.
"Sources:

Petit, J.R., et al., 1999. Climate and atmospheric history of the past 420,000 years from the Vostok ice core, Antarctica. Nature 399: 429-436."
tästä pieni otanta loppupäätelmästä n. 500,000 vuoden aikajaksosta:
"Again, we see that CO2 doesn’t have much influence on temperature, but temperature has great influence on CO2concentration because temperature controls CO2 solubility in the ocean."

Irma Asikainen

Ihmetelen kovasti tätä kommentointia, sillä itse tulin toivottamaan Vartiaiselle hyviä eläkepäiviä isolla eläkkeellä. On hyvä, että joku ottaa ilmastonmuutoksen tosissaan, mutta pitikö tämä uuden tulevaisuuden turvaksi hankki ensin kunnon tulot, että uskaltaa läteä yksin liikkeelle? Meillä nyisillä "vanhuksilla" kunnon eläkettä ei ole.