Keskiviikko 21.11.2018

”Suomalaiset eivät juokse alkoholiprosenttien perässä vaan haluavat elämyksiä”

Jaa artikkeli:
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Lidlin toimitusjohtajan Lauri Sipposen mukaan alkoholin etämyyntiä tärkeämpää on saada laajemmat alkoholivalikoimat ruokakauppaan.
|

Euroopan komissio arvioi tällä viikolla, että Suomi ei voi tyystin kieltää alkoholin etämyyntiä ulkomailta, koska se on tuonnin rajoittamista. Komissio esittääkin, että Suomeen perustettaisiin erillisiä, virallisesti hyväksyttyjä luovutuspakkoja etämyynnistä tilatulle alkoholille.

Lidlin toimitusjohtaja Lauri Sipponen ei innostu ajatuksesta, että asiakkaat voisivat tilata alkoholijuomansa vaikkapa Saksan Lidlistä ja hakea ne suomalaisesta myymälästä.

"Väkevämpien alkoholituotteiden etämyynnin vapautus olisi tietenkin tervetullut uudistus. Postilla ja muilla toimijoilla on varmasti mahdollisuus hoitaa logistiikka ja jakelu kuluttajille asianmukaisesti. Alkoholin etämyynnillä suuret kansainväliset valikoimat olisivat suomalaistenkin kuluttajien ulottuvilla ja verotulot saataisiin silti Suomeen."

Vapaamman etämyynnin sijaan Sipponen pitää tärkeämpänä saada laajemmat alkoholivalikoimat ruokakauppaan.

"Meidän päätavoitteena on saada omille hyllyille kattava ja laadukas valikoima erilaisia alkoholijuomia. Lidlille esimerkiksi viinin myyminen olisi luontevaa, sillä ketju myy jo viinejä useissa Euroopan maissa. Eri maiden Lidlit ovat saaneet useita tunnustuksia hinta-laatusuhteeltaan hyvistä viineistä ja monipuolisesta valikoimasta."

"Mielestämme alkoholijuomien myynnissä on kyse ruokakulttuurista – viinit pitäisi myydä siellä missä ruokakin on. Suomalaiset eivät juokse alkoholiprosenttien perässä vaan haluavat elämyksiä. Aika moni arvostaa myös sitä, että kauppareissusta selviää kohtuullisessa ajassa yhden kassan kautta", Siponen toteaa.

Lue myös:

Nyt on kyse Alkon monopolista: ”Myös väkevien alkoholijuomien markkina vapautuisi”, pelkää päihdejärjestö

Kokoomuslaiset juhlivat alkoholikiistassa: ”Voitto vapaudelle – alkoholia etämyyntinä luovutuspaikasta”

Kokoomuksen Sarvamaa uudesta alkoholilausunnosta: ”Täysi shokki ministeriölle – heidän on pakko niellä tämä”

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Kyllähän se sopii isoille viinintuottajamaille, Ranska, Espanja, Italia, Saksa, että suomalainen tilaa suoraan ao maasta. Hintaneuvotteluasema Alkolla ja Matti Meikäläisellä on ihan toinen. Enkä usko, että laatutietoisuuskaan on ihan tasoissa.
Noutopisteen ovelle kympin - satasen pääsymaksu ja joka noudosta ilmoitus omakantaan.
Viranomainen voi sitten vedota sairastumistilanteessa noutojen määrään.