Maanantai 17.6.2019

Ben Zyskowiczilta ehdotus ay-liikkeelle: Kuukausi aikaa – valmistelkaa vaihtoehto

Luotu: 
16.10.2018 17:10
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Ben Zyskowicz (kok) toivoo, että ay-liike esittäisi vaihtoehtoisia toimia, joilla voitaisiin madaltaa pienyrittäjän työllistämiskynnystä.
|

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowicz ehdottaa, että palkansaajajärjestöt voisivat laatia oman vaihtoehtonsa hallituksen valmistelemalle lakiesitykselle madaltaa irtisanomiskynnystä pienissä yrityksissä.

Zyskowicz korostaa, että lakiesitys ei ole vielä valmis, vaan sen valmistelu saattaa kestää vielä viikkoja.

”Tässä on noin kuukausi ennen kuin esitys on täällä eduskunnassa. Mikään ei estä käyttämästä tätä aikaa ammattiyhdistysliikkeen puolella siihen, että valmistelevat omaa esitystä tämän tilanteen laukaisemiseksi”, Zyskowicz korostaa.

Hänen mukaansa ehdotuksen pitäisi helpottaa pienyrittäjän työllistämiskynnystä ”jollakin sellaisella keinolla, joka heidän mielestään on perustellumpi”.

”Se voi liittyä koeaikoihin, se voi liittyä paikalliseen sopimiseen”, Zyskowicz ehdottaa.

Sen verran pitkän linjan kansanedustaja rajasi tehtävänantoaan, että esitys, jossa ”kaikki pannaan veronmaksajien piikkiin ei valitettavasti ole mahdollinen”.

Lue lisää eduskunnan tiedonantokeskustelusta:

Sipilällä ja Rinteellä tulinen väittely eduskunnassa: ”Näitä ovat SDP:n keinot – lisää tukia valtion piikkiin”

Petteri Orpo kohautti eduskuntaa – ”Huonommilla kyvyillä työpaikka”

Eero Heinäluomalta raaka ryöpytys: Osaamaton hallitus värjöttelee eduskunnan selän takana

Juha Sipilä eduskunnassa: ”Eniten ovat hyötyneet 100 000 ex-työtöntä – työllistyvän tulot +1000 €/kk”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Tiedonanto ei ole perustuslain 44,1 §:n mukainen:

"44 § Valtioneuvoston tiedonanto ja selonteko

Valtioneuvosto voi antaa eduskunnalle tiedonannon tai selonteon valtakunnan hallintoa tai kansainvälisiä suhteita koskevasta asiasta." - -

Tänään tiedonantokeskustelussa Leena Meri tähän perustuslain 44,1 §:ään ihan oikein viittasi, josta Vanhanen melkoisesti tulistui.

Tiedonanto ei ole lainmukainen, ja sitä ei olisi tullut lainkaan hyväksyä tällaisena, ks. alla:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262557-hallituksen-tiedonanto-j...

Tarja Laakso

Eli Zyskowicz esittää, että ay-liikkeen tulisi esittää omana ehdotuksenaan juuri se ehdotus, jonka hallitus on etukäteen esittänyt. Muita ehdotuksia ei pidetä ehdotuksina (kuten oli kiky-sopimus - annettiin vaihtoehdoksi hyväksyä hallituksen esitys tai itkeä ja hyväksyä eli uhkailemallahan tuo juuri hallituksen mieleinen esitys saatiin aikaiseksi, kun muu ei kelvannut) - tämähän on ollut varsinkin nykyiselle hallitukselle tyypillistä. Kokoajan parkuvat, että oppositioin pitäisi tehdä ehdotuksia miten hoitaa asia, vaikka oppositio on tuonut omia ehdotuksia kaiken aikaa puheissaan esille. Mutta kun ne eivät ole ehdotuksia, kun ne eivät ole hallituksen esittämiä ehdotuksia.

Jukka Mattsson

Saa nähdä hyppääkö presidentti Niinistö taas jälkijunassa ojentamaan hallituksemme sekoilua... tai onko hän yleensä perillä Sipilän toilailuista.

Mielestäni tässäkin asiassa Niinistön kuuluisi tasavallan presidenttinä muistuttaa kuinka maamme parlamentarismi toimii. Toivottavasti.