Perjantai 24.5.2019

OAJ: Emme tee lakonalaista työtä – opettajat eivät järjestä koulujen ruokailua

Luotu: 
17.10.2018 18:23
  • Kuva: Noora Ojanperä / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Koulujen ruokahuolto voi keskeytyä JHL:n lakon aikana.
|

Opettajien ja lastentarhanopettajien tehtävä ei ole järjestää päiväkotien ja koulujen ruokahuoltoa, jos se mielenilmauksen vuoksi keskeytyy, opetusalan ammattijärjestö OAJ ilmoittaa tiedotteessaan.

Ilmoitus liittyy Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) julistamaan kaksipäiväiseen poliittiseen lakkoon 22.–23. lokakuuta. JHL tiedotti lakosta tänään ja varoitti samalla, että ”koulussa, päiväkodeissa ja vanhuspalveluissa ei välttämättä ole ruokaa tarjolla lakon aikana”.

OAJ:n mukaan opettajaliiton jäsenet eivät tee lakonalaista työtä.

”Opettajien ja lastentarhanopettajien tehtävänä ei ole järjestää esimerkiksi päiväkotien ja koulujen ruokahuoltoa, jos se mielenilmauksen vuoksi keskeytyy”, OAJ toteaa.

JHL vastustaa lakollaan hallituksen lakihanketta, joka heikentäisi irtisanomissuojaa.

”Myös OAJ vastustaa työntekijöitä eriarvoistavaa lakihanketta”, OAJ toteaa.

”OAJ:n jäsenten on pitäydyttävä vain omissa työtehtävissään. Esimerkiksi päiväkodin johtajan tai rehtorin on syytä ilmoittaa huoltajille, jos ruokailua ei pystytä kyseisinä päivinä järjestämään, mutta opettajan tai rehtorin ei itse pidä ryhtyä ruokahuoltotyötä tekemään.”

Koulujen ja päiväkotien turvallisuudesta vastaavat rehtorit ja päiväkodinjohtajat. Jos lakon vuoksi esimerkiksi joidenkin laitteiden ja tilojen käyttö vaarantuu, tällaisia laitteita ei saa käyttää ja tilat täytyy laittaa turvallisuussyistä käyttökieltoon, OAJ lisää.

LUE LISÄÄ:

Nyt tuli kova ilmoitus: Kahden päivän lakko alkaa 22.10.2018

Hoitajien liitoilta Tehyltä ja Superilta ilmoitus uudesta työtaistelusta

Juha Sipilä vastasi lakkoilmoituksiin: ”Eduskunnalta selvä linja – kehotan vakavaan harkintaan”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Koskinen

Laitteet ja tilat käyttökieltoon kun dirikat on himassa ja paikalle vaivautuneet tehkööt vain työsopimuksessa erikseen määriteltyjä työtehtäviä. On tämä julkisen sektorimme toiminnan ketteryys, johon ammattiliitto jäseniään kannustaa kovin ihailtavaa.

Asko Hiltunen

Tiedoksi OAJ:lle: Työt eivät ole koskaan lakossa, joten mikään työ ei voi olla "lakonalaista". Vain ihmiset lakkoilevat. Kuka hyvänsä voi tehdä ne työt, jotka lakkolaiset jättävät velvollisuuksiensa vastaisesti tekemättä.