Tiistai 18.6.2019

Teollisuusliitto ilmoittaa tänään uusista toimista – ”Porukka on innoissaan käynyt työtaisteluun”

Luotu: 
19.10.2018 09:42
Päivitetty: 
19.10.2018 10:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Riku Aalto on sanonut, että hallituksen tiedonanto ei vaikuta millään tavalla työtaisteluihin.
|

Teollisuusliiton hallitus kokoontuu tänään perjantaina kello 10. Kokouksen jälkeen iltapäivällä liiton on tarkoitus ilmoittaa uusista päivämääristä työtaistelutoimille.

Jo aiemmin Teollisuusliitto julisti ylityökiellon, joka on toistaiseksi voimassa.

Tänään Ammattiliitto Pro on jo ilmoittanut työtaistelusta paperiteollisuudessa.

Teollisuusliiton 1. varapuheenjohtaja Turja Lehtonen arvioi Uudelle Suomelle, että liiton jäsenet ovat innolla mukana työtaisteluissa.

”Se, mitä itse olen kiertänyt työpaikoilla, niin tunnelma on tosi positiivinen ja tietyllä tavalla [olen] yllättynyt siitä laajuudesta, miten innoissaan porukka on käynyt työtaisteluun”, Lehtonen sanoo.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi Uudelle Suomelle maanantaina, että hallituksen tiedonanto työllisyyspolitiikasta ja irtisanomislaista ei muuta liiton työtaistelusuunnitelmia. Hallitus oli toivonut rauhoittavansa työmarkkinatilannetta tuomalla irtisanomislakiasian eduskuntaan jo ennen varsinaista lakiesitystä.

”Meidän näkökulmastamme tiedonanto ei merkitse mitään. Varsinaista lakiesitystä ei vielä ole annettu eduskunnalle. Tuleviin järjestöllisiin toimiimme se ei vaikuta millään tavalla”, sanoi Aalto maanantaina.

Hallituksen lakihankkeen tarkoituksena on helpottaa henkilöperusteista irtisanomista alle 10 hengen yrityksissä. Useat ay-liitot ovat työtaisteluilla protestoineet hanketta. Viimeksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti kahden päivän lakosta ensi maanantaista lähtien ja samalla hoitoalan liitot Tehy ja Super ilmoittivat uusista vuoronvaihtokielloista. Ay-liike vaatii hallitusta vetämään lakihankkeensa pois.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Paananen

Kyllä tässä on innokkuus hakusessa ainakin minun toveri- ja tuttavapiirissä. Osansa on tietenkin sillä, että taustoista ja kokemuksesta johtuen on syntynyt näkemys siitä, kuinka ja miten tähän maahan hyvinvoinnin eväät hankitaan.

Ari Mikkola

Suomessa suurtyöttömyys ja laskusuhdanne edessä ja ammattiyhdistysliike lakkoilee työllistymistä helpottavia toimia vastaan. Itse duunaria ja liian monesti työttömyyden kokeneena ja sen seuraukset nähneenä niin omaan kuin muidenkin talouteen ja koko elämän hallintaan kokisin ennemminkin että lakkoilla pitäisi työllisyyttä edistävien toimien puolesta.
Mutta taisi kolmikannassa 1.5 vuotta mennä neuvotellessa ilman yhtään konkreettista esitystä kuinka varsinkin pitkäaikaistyöttömien työllistymistä edistetään.

Tarja Laakso

Irtisanomissuojan heikentäminen ei kuulu työllisyyttä parantaviin toimiin. Ennemmin päinvastoin - siksihän yrittäjät ajavat asiaa, että saisivat helpommin irtisanottua työntekijöitä.

Hallitukselle puolestaan ei kelpaa eri tahoilta ehdotetut työllistämistä parantavat toimenpide-ehdotukset, jotka olisivat sata kertaa toimivampia kuin hallituksen esitys - mm. perusteluina se, että se tulisi maksamaan jotain. Se on kuitenkin vain tekosyy. Todellinen syy on tarkoitus saada työntekijät alistettua / orjiksi (olettehan kuulleet termin "nykyajan orjuudesta") - ja samalla omistajille / sijoittajille entistä muhkeammat rikkaudet.