Sunnuntai 26.5.2019

Keskustakonkarilta kova tylytys Alexander Stubbille: ”Suomi ajautui lamaan, hallitus riiteli – ovatko näytöt tarpeeksi uskottavia?”

Luotu: 
19.10.2018 10:27
Päivitetty: 
19.10.2018 10:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    ”Hänen [Stubbin] pääministerikaudellaan Suomi ajautui lamaan ja työttömyyteen. Suomen asioiden hoitamisen sijaan Stubbin hallitus käytti aikansa keskinäiseen riitelyyn, sillä seurauksella, että vaalikauden päätteeksi ministerit äänestivät oman hallituksensa esityksiä vastaan eduskunnassa. Komission johtotehtävä on todella haasteellinen ja siksi on perusteltua pohtia, ovatko Stubbin näytöt poliittisesta johtajuudesta tarpeeksi uskottavia tähän tehtävään”, Sirkka-Liisa Anttila sanoo.
|

Keskustan konkarikansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila heittää tiedotteellaan varjon EPP:n kärkiehdokkaaksi pyrkivän Alexander Stubbin (kok) ylle. Anttilan mielestä Suomen virallista komissaariehdokasta tulee aikanaan tukea yksituumaisesti, mutta Stubb ei vielä virallinen ehdokas ole.

”Kokoomuksen Alexander Stubb on mukana eurooppalaisen oikeiston EPP:n esivaalissa, jossa puolueryhmä valitsee ehdokkaansa EU-komission johtoon. Stubb ei ole Suomen virallinen ehdokas pyrkiessään EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi – vaikka hän sellaista vaikutelmaa näyttää yrittävän rakentaa. Siksi hänen edellytyksiään aikanaan mahdollisesti toimia tehtävässä on voitava arvioida kriittisesti”, Anttila lausuu.

Hän kysyy, mitkä ovat Stubbin edellytykset EU-komission johtoon, kun EU:ssa on vaikeuksia monella rintamalla.

”Hänen [Stubbin] pääministerikaudellaan Suomi ajautui lamaan ja työttömyyteen. Suomen asioiden hoitamisen sijaan Stubbin hallitus käytti aikansa keskinäiseen riitelyyn, sillä seurauksella, että vaalikauden päätteeksi ministerit äänestivät oman hallituksensa esityksiä vastaan eduskunnassa. Komission johtotehtävä on todella haasteellinen ja siksi on perusteltua pohtia, ovatko Stubbin näytöt poliittisesta johtajuudesta tarpeeksi uskottavia tähän tehtävään”, Anttila sanoo.

EPP:n kärkiehdokas valitaan Helsingissä pidettävässä tapahtumassa marraskuussa. Eurovaalit pidetään toukokuussa 2019.

Lue myös:

Stubb hakee EU:n johtoon: Nyt hän esittää triathlon-vertauksen ja sanoo ääneen ”Donald Trump”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Suomen talous romahti vuosina 2008 - 2009.. Pääministeripuolueena oli kylläkin Keskusta. Nyt Anttila puhuu täyttä potaskaa.
Eihän keskustalaisille ole tärkeintä Suomen ja suomalaisten etu, vaan Keskustan ja keskustalaisten etu.

Risto Salonen

Jos mennään tarpeeksi pitkälle, voi sanoa, että Kullervo Manner kumppaneineen loi laman.
Tai Snellman 1860-luvulla, kun ei sallinut viljan tuontia ja 10 % kansasta kuoli nälkään.
Eiköhän merkittävin syy viime lamaan ole Vanhasen toinen hallitus, jota Katainen omalla saamattomuudellaan lisäsi ja syvensi.

Toni Tamminen

Suomi oli sekaisin jo ennen hänen toimiaan, mutta tuli vielä sekaisemmaksi hänen toimistaan. Kaverilla on pimennyt oman kertomansa mukaan päässä useammankin kerran ja kun ammattiapu alkaa nyt olla vähissä, miten seuraavasta black outista selvitään?