Tiistai 21.5.2019

Ay-johtaja tulistui lakko-operaatiosta: ”Suomen Yrittäjät syyllistää naisia”

Luotu: 
19.10.2018 14:11
Päivitetty: 
19.10.2018 14:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    ”Surullista kun naiset uskaltavat puolustaa oikeuksiaan työelämässä, syyllistetään heidät lasten [ja] vanhusten heitteillejätöstä. Näin ei tapahdu. Yleinen mielipide sallii miesten lakkoilun. Irtisanomisen huonontaminen heikentää naisten asemaa”, Niemi-Laine sanoo.
|

Ensi viikolla lakkoilevan Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine syyttää Suomen Yrittäjiä naisten syyllistämisestä.

Lännen Media kertoi tänään, että Suomen Yrittäjät auttaa organisoimaan vastatoimia JHL:n lakon aikana 22.-23.10.2018. SY:n jäsenyritykset järjestävät ruokahuoltoa eri kunnissa.

”Suomen Yrittäjät syyllistävät toiminnallaan naisia ja haluavat näköjään keskiaikaisella tavalla vaientaa heidät”, Niemi-Laine kommentoi tiedotteessa.

Niemi-Laine on sitä mieltä, että irtisanomissuojan madaltaminen heikentää naisten asemaa.

”Surullista kun naiset uskaltavat puolustaa oikeuksiaan työelämässä, syyllistetään heidät lasten [ja] vanhusten heitteillejätöstä. Näin ei tapahdu. Yleinen mielipide sallii miesten lakkoilun. Irtisanomisen huonontaminen heikentää naisten asemaa”, Niemi-Laine tviittasi eilen.

Niemi-Laine kommentoi asiaa myös Uudelle Suomelle toteamalla, että SY murtaa naisten lakko-oikeutta.

”Samapalkkaisuutta ei näin röyhkeällä toiminnalla saavuteta koskaan. [Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja] Mikael Pentikäinen ajattelee edelleen, että naisten työn voi tehdä kuka tahansa. Siksi Pentikäisestä olisikin ilmeisen parasta, että naiset saadaan kotiin vaihtamaan vaippaa, laittamaan ruokaa, pyykkäämään ja pitämään kotia pystyssä kun miehet hoitavat vaativat työt ja ulkosuhteet”, Niemi-Laine viestittää Uudelle Suomelle.

Niemi-Laine pohtii, miten Suomen Yrittäjien ruokajakelussa huolehditaan katkeamattomasta kylmäketjusta, erikoisruokavalioista ja hygieniasta.

”Pentikäisestä olisikin ilmeisen parasta, että naiset saadaan kotiin vaihtamaan vaippaa, laittamaan ruokaa, pyykkäämään ja pitämään kotia pystyssä kun miehet hoitavat vaativat työt ja ulkosuhteet.”

”Onko jakelijoilla hygieniapassit? Entä miten toteutuu laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä? Onko turvallista lähettää päiväkoteihin ja kouluihin tuntematonta väkeä?” JHL:n tiedotteessa kysellään.

 

 

Lue myös:

”Miksi järeä ase suunnataan nyt sairaimpien hoitamiseen?” – Sairaalapomolta havahduttava kysymys Ylellä

Nyt tuli kova ilmoitus: Kahden päivän lakko alkaa 22.10.2018

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Nita Hillner

Hallitus ja SY ovat onnistuneet suututtamaan palkansaajat ja nyt siis myös erikseen palkansaaja-naiset. Tietty naisillakin on oltava mahdollisuus osoittaa mieltään ja lakkoilla samoin periaattein kuin miehet. Naisia on syyllistetty kautta vuosisatojen, ei ole mitään uutta.

Naisten työtä ei vieläkään arvosteta vaikka heidän tekemä työ on välttämätöntä yhteiskunnan toiminnan kannalta. Yhteiskuntamme romahtaisi mikäli naiset joukolla jäisi työelämästä pois.

Tuure Piittinen

Vanhempana maaseudulla eläneenä ukkelina olen nähnyt ajan jolloin naisen sopi olla työelämässä kokki, sihteeri tai kaupan myyjä. Olen tyytyväisenä seurannut naisten etenemistä työelämässä erilaisiin tehtäviin, nyt heitä on armeijassakin. Nyt sitten on yrityksiä joissa ollaan sitä mieltä että pykälistä välittämättä kenet hyvänsä voi laittaa korvaamaan alansa ammattilaiset työelämässä. Toivottavasti kukaan ei kuole ammattitaidottomien käsissä.

Kyösti Sipilä

Kuulin juuri, että loukkaantunut ihminen ei päässyt tutkimuksiin ja joutui kiertelemään satoja kilometrejä paikasta toiseen saamaan apua ja lopuksi kiidätettiin yliopistolliseensairaalaanko se nyt oli . Enään ei voitu tehdä mitään. Yksi syy viivytykseen oli ylityökielto.
Otan osaa. Olen pahoillani.

Jori Lahtinen
Vastaus kommenttiin #6

Jos nyt kerran syyllistämislinjalle lähdetään, niin eikös syyllinen ole silloin se taho joka on lähtökohtaisesti palkannut liian vähän väkeä.
Nykyään tuntuu olevan monella alalla normi että ylityöt paukkuu, kun ei haluta ottaa riskiä hiljaisemmista päivistä. Jälleen kerran siis riski siirretään työntekijän niskaan.

Jukka Huotari

Mitäpä tuohon kommentoimaan. Päätöksiä tekevät ihmiset tienaa yli 100000 vuodessa ja hakevat lisää tuloja kun menot on kasvaneet. täällä kuvitellaan että joku niistä olisi kenenkään meidän asialla. hahaha. Ei ole. Kun tulot kasvaa niin ihmeen nopeasti unohtuu miten elämä oli opettajan palkalla vs kansanedustaja. Sitten tämä v...n mafia ammattijärjestöt. Hölmöt laittaa sinne rahaa että kun jää työttömäksi..Loistava asenne. JÄÄN työttömäksi ihan ilman syytä. Kyllä..Suomi 100 Vuotta ja mitä opittu. Viro menee ohi kohta heittäen kun siellä tehdään työtä. Suomessa haetaan työtä kun on pakko että saa kaikki tuet. Vanhukset ja oikeesti sairaat erikseen tarvitsee tuet. Liitot on saatan.n loiset