Sunnuntai 26.5.2019

Li Andersson tylyttää: ”Missä olivat huolestuneet yrittäjät kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä leikattiin?”

Luotu: 
21.10.2018 19:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Li Anderssonin mukaan ay-liikeen vastainen kampanja verhoillaan huoleksi lapsista ja vanhuksista.
|

Kymmenet yrittäjät eri puolilla maata aikovat Iltalehden tietojen mukaan jakaa JHL:n lakon aikana ruokaa lakon piirissä oleviin kouluihin, päiväkoteihin sekä palvelutaloihin.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan yrittäjät ovat liikkeellä kahdesta syystä: on auttamisen halua, mutta myös ärtymystä siitä, miksi ruvetaan lakkoilemaan ja vielä tavalla, jossa vaikutukset kohdistuvat lapsiin ja vanhuksiin. Hän korostaa, ettei kyse ole keskusjärjestön hankkeesta vaan spontaanisti paikallistasolla heränneestä auttamisen halusta.

”Päiväkodeissa ja kouluissa on monen yrittäjän lapsia, samoin heidän vanhempia ja sukulaisiaan asuu palvelutaloissa. On käsittämätöntä, ettei poliittista kantaa pystytä osoittamaan ilman, että aiheutetaan vahinkoa lapsille ja vanhuksille.”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson ihmettelee,  missä huolestuneet yrittäjät olivat silloin, kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä on leikattu.

”Missä olivat huolestuneet yrittäjät kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä leikattiin, kun ryhmäkokoja kasvatettiin, kun kasvatuksen ja hoivan ammattilaiset vaativat parempaa palkkaa? On vastenmielistä, että ay-liikeen vastainen kampanja verhoillaan huoleksi lapsista ja vanhuksista”, hän tviittaa.

JHL aloittaa huomenna maanantaina kahden päivän poliittisen lakon, jolla vastustetaan irtisanomislakia. Lakossa on yli 10 000 JHL:n jäsentä. Yhteensä JHL:llä on yli 200 000 jäsentä. Lakko kohdentuu ruokapalveluihin ja siivoukseen päiväkodeista vanhuspalvelun yksiköihin.

Lue  myös: 

Jupakka JHL:n lakosta: ”Tästä bluffista on vain katsottava läpi”

”Miksi järeä ase suunnataan nyt sairaimpien hoitamiseen?” – Sairaalapomolta havahduttava kysymys Ylellä

OAJ: Emme tee lakonalaista työtä – opettajat eivät järjestä koulujen ruokailua

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jesse Virta

Sairasta ottaa lapsi vanhus-kortti käyttöön, kun se on jo myöhäistä.

On jokaisen sukulaisen velvollisuus huolehtia suvustaan ei minkään vitun yrittäjien. Kaikkihan kykenee viemään ruokaa hädän alla sukulaisilleen ja mikäli ei kykene on tekopyhä paska joka vetää nöitä lapsi vanhus-korttejaan oman edun nimissä.

Vielä se aika tulee kun Suomi kokee suurlakon, kaaos alkaa ja politiikot vaihtuu. Saatanan tunarit.
Nyt koko Suomi kiinni ja politiikot kurii.

Lauri Kiiski

Anderssonille vain tiedoksi, että valtiovalta ja eduskunta päättävät valtion menoihin liittyvistä päätöksistä.

Yrittäjät ja yritykset vastaavat yhteoskunnan rahoituspohjastan parhaansa mukaan mm. maksavat Li Anderssonin palkkarahat tuotannon, verotuksen ja työpaikkojen kautta.

Kai Schleutker

Erikoinen ja populistinen veto Anderssonilta sotkea yrittäjät lainsäädäntövastuuseen. Eiköhän yrittäjillä ole riittävästi vastuuta yrityksen pyörittämisessä ja palkkojen maksamisessa.
Ihmetyttää myös miksi kansanedustaja ja maisteritason ihminen puhuu 'ay-liikkeen vastaisesta kampanjasta' kun kyseessä on isossa kuvassa kuitenkin valtion talouden tasapainotus ja työllistämisen helpottaminen, ei vaikeuttaminen. Ei olisi odottanut Anderssonilta.

Markku Koivisto

Kato Li, lapsilisiä leikattiin yrittäjienkin lapsilta kuten kaikilta muiltakin eikä ainakaan yrittäjien aloitteesta.
Pariksi päiväksi ruoka-apuun yrittäjien mahdollisuudet riittävät ja niin olen ymmärtänyt, että omien lastensa ja vanhustensa ohella ruokkivat paikallisesti kaikki muutkin.
Kansaneläkkeitä leikattaessa yrittäjät olivat varmaan töissään tienaamassa elantoaan, niin kai ne vasemmistoliittolaisetkin olivat. Olisi ollut suotavaa että paljon suurempikin joukko olisi ollut, niin siitä valtion kassaan olisi kertynyt sen verran, ettei olisi leikata tarvinnut. Mutta kun siihen työttömienkin elättämiseen menee niin iso osa, niin pakko sevissiin sitten oli kun ei verorahaa riittävästi tullut. Eikä muuten tule jatkossakaan kun lakkoillen estetään kaikin tavoin työttömien palkkaamista.

Mikko Toivonen

Minusta suuri osa meista saa aivan liikaa erilaista korvausta ns. töissä käynnistään.
Olen aina sanonut että jos olisin se diktaattori niin pudottaisin kättelyssä pakkajohdon ja sopimuspalkkaisten virkamiesten kokonaisansioita ainakin 30%.

Muiltakin pudottaiusin erilaisia lisiä ja etuja niin että alkaa tynteko kiinnostaa ja kiinnostuksen lisäksi halu pysyä siinä vaikka helppotettu tai kuten itse ilmaisen normalisoitu irtisanomis systeemi sovellettaisiin kaikkiin yrityksiin.

Kun kikyä aikoinaan tehtiin niin kilpailukyvyn kokonaistarpeen muutokseksi jäi vielä noin 10%. Sen verran pitäisi nykyisestäkin siis kokonaisuutena tinkiä.
Se aloitettaisiin parhaiten juuri tuolla palkkajohdon ja sopimusvirkamiesten ansioalennuksella jota täydennettäisiin lakisääteisen eläkkeen katolla 3500 euroon kuukaudessa. Erotus siihen n. 10% kokonaistaroeeseen poitää sitten ottaa esitykseni ulkopuolelle jääviltä alkaen progressiivisella alenemisella korkeista tuloista pienten tulojen suuntaan

Ihmisten pitäisi opetella enemmän kokemaan työtä elämän osana. Mikään kun ei ole viheliäisempää elämää ja tuottamattominta kuin käydä töissä palkan vuoksi ainoastaan.

Reijo Kallinen

nimimerkki Lipponen ei tunne edes historiaa. Valitettavasti Li ei ole ollut koskaan hallituksen jäsen, valitettavasti! Oletan kuitenkin, että seuraavien ek-vaalien jälkeen hän on hallituksessa. Toivottavasti päämiinisterinä. Yksi on kuitenkin varmaa. Siniset eivät ole ainakaan hallituksessa. Eivät ilman Soinin vetoapua edes eduskunnassa. Onneksemme!

Juha Salmi

Vasemmistoliitto kuitenkin oli.
Mielenkiinnolla odotan mistä silloin leikataan, kun Li on hallituksessa, viimeksi leikattiin koulutuksesta ja eläkkeistä. Uskon että sama linja jatkuu myös tulevaisuudessa, tosin se tehdään kuntien valtionosuuksia leikkaamalla.

Veli-pekka Lehtonen

Miten niitä työpakkoja tulee lisää pk yrityksiin jos yhdelle annetaan kenkää ja tilalle tulee yksi, niin eikö se ole sama määrä työssäolevia sekä työttömiä? Valtio voittaa koska tulee lisää karenssipäivien työttömiä! Niin kertokaa nyt pe...le mistä ne työpaikat tulee?

Jaakko Aalto

Se tapahtuu niin, että lusmu tai riitelijä potkaistaan ulos ja tilalle otetaan oikea duunari. Sen jälkeen firmalla menee pikkuisen paremmin ja se voi palkata taas uuden duunarin.

Sen sijaan, jos sitä lusmua ei saada ulos, firmalla menee pari pykälää huonommin ja sitten pannaan lappu luukulle.

Raimo Tulkki

Aika kaukaa haettu esim. Mitä varten san " yritäjän" täytyy palkata sitä lusmuilijaa jos kerran Orpon tavalla kukaan ei palkkaa ketään irtisanottavaksi.
Sinull 32 on näköjään toive uni siitä että yksin yrittäjästä tulee oikein iso firma?

Jaakko Aalto

Kyllä niitä yrittäjiä on pääosin vain yhdenlaisia, niitä jotka yrittävät saada aikaan jotakin todellista ja saada aikaan rahaa. Jos ei saa aikaan todellista, ei saa myöskään rahaa. Jos ei saa aikaan rahaa, ei ole kauaa yrittäjänä.

Seppo Simonen

SKP--->SKDL--->Vas. näin se menee Li Andersson Vas. puhikselta ei ole unohtunut viha yrittäjiä kohtaan vaan heitä vastaan laitetaan alttarille pienet päiväkotilapset, vanhukset ja koululaiset nälkää näkemään, missä on moraali. Tunnemme empatiaa pienipalkkaisia ruuan valmistajia kohtaan jotka laitettu AY johdon pelinappuloiksi syyttä.

Kasanen Joni

Nyt meni maku tästäkin poliitikosta ja kun vielä luulin että oli niitä harvoja asiallisia. Harmittaa aidosti huomata että tästäkin kuoriutui mätämuna. Ei ole nimenomaan yrittäjien, vaan yksilöiden halu auttaa tai vaikuttaa tukiin. Yhtä hyvin voisi kysyä missä oli duunarit tai työttömät, mut ei se pitää nimenomaan kohdistaa yrittäjiin. AY- hulttiot pyrkii jo tähän täysillä ja millä ihmeellä tässä saadaan mitään hyvää aikaiseksi. Tästä on syntynyt rasistinen manifesti yrityksiä vastaan vaikka kyseessä on yhteiskunnallisesti täysin merkityksetön juttu. Ay-liike on populistista roskaa ja laskun maksaa loppukädessä kansa. Andresson ja ay-roska aiheuttaa vakavia onglemia sinne mistä pitäisi tulla yhteiskunnallisesti se voima joka vie tätä maata yhtenäisenä eteenpäin. Lil on sittenkin vain lilla joka hakee bojoja mielestään sieltä mistä niita halvalla on tarjolla.

Juha Saari

Eikös se ole aiheellinen kysymys "missä oltiin" kun nyt on niin monella yrittäjällä kova halu tulla julkisuuteen hyväntekijänä. Onhan tuo yrittäjien sopanjakointo niin läpinäkyvää touhua. Tilaillaan pizzoja, tehdään soppaa yms. ja lähetetään lehdistö paikalle, jotta saadaan tästä omasta epäpoliittisesta teosta julkisuutta. Ihan kuin lapset kuolisivat nälkään. Tuo jos mikä on populismia ja bojojen hakemista!

Katja Sallinen

Sitä taisi olla vähän kaikki hiljaisia tuolloin. Miksi nyt ei saa auttaa? Jos on joku joka puhuu puolesta, niin moni alkaa ottamaan mallia.

Tässä käy kuin Martin Niemöllerin klassisessa runossa:

”Ensin ne tulivat hakemaan kommunistit, ja en puhunut mitään koska en ollut kommunisti.
Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysihmiset, ja en puhunut mitään koska en ollut ammattiyhdistyksessä.
Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, ja en puhunut mitään koska en ollut juutalainen.
Sitten ne tulivat hakemaan minut, ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani.”»

Eikö aika olisi alkaa pitää toistemme puolia?