Sunnuntai 26.5.2019

Juha Sipilän lupaus taas tapetille – PAM: ”Vakuutti, ettei lisäleikkauksia tulisi”

Luotu: 
22.10.2018 16:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ann Selin ja Juha Sipilä tapaamisessa vuonna 2016.
|

Palvelualojen ammattiliitto PAM kertoo tapaavansa pääministeri Juha Sipilän (kesk) huomenna Kesärannassa.

Tapaamisen myötä nousee jälleen esille vuonna 2016 tehty kilpailukykysopimus ja ay-johtajien näkemys siitä, että Sipilä ei ole pitänyt tuolloin tekemäänsä lupausta.

”PAM sitoutui kilpailukykysopimukseen vuonna 2016, koska pääministeri Sipilä lupasi vetää tuolloin esillä olevat pakkolait pois ja vakuutti samalla, ettei lisäleikkauksia muun muassa työttömyysturvaan tulisi ja, että jatkossa asiat valmisteltaisiin kolmikantaisesti”, PAM toteaa tiedotteessaan.

Teollisuusliiton 1. varapuheenjohtaja Turja Lehtonen kertoi lokakuun alkupuolella, että Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo lupasivat kiky-neuvotteluiden päätteeksi, että työttömyysturvaa ei enää tällä hallituskaudella heikennetä.

Sen jälkeen useat liittojohtajat, muun muassa PAMin Ann Selin, vahvistivat Lehtosen näkemyksen Sipilän antamasta suullisesta lupauksesta.

”Huomisessa tapaamisessa PAMin hallitus aikoo keskustella siitä, miten kilpailukykysopimukseen liittyneet lupaukset ovat pitäneet. PAMin hallituksen näkemyksen mukaan vuoden 2016 jälkeen on nähty monenlaisia esityksiä, jotka ovat olleet kilpailukykysopimusta vastaan kuten: pitkäaikaistyöttömän määräaikainen työsuhde ilman perustelua, työttömyyspäivärahakauden lyhentäminen, ammattisuojan lyhentäminen ja työnhakualueen laajentaminen, aktiivimalli, TE-palvelujen yksityistämisen mahdollisuus sekä alle 10 hengen yrityksissä työskentelevien työsuhdeturvan heikentäminen yksilöllisin perustein”, PAMin tiedotteessa sanotaan.

Helsingin Sanomien mukaan PAMin puheenjohtaja Ann Selin sekä muun muassa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ovat tänään tavanneet Sipilää sen tiimoilta, että lakkoja aiheuttaneeseen niin sanottuun irtisanomislakiin sorvataan korvaavaa ehdotusta. Sen keskiössä olisi, että työnantaja saisi kertaluonteisesti palkata määräaikaisen työntekijän ilman perusteita.

LUE MYÖS:

Teollisuusliitto irtisanoo kiky-lisätunnit – koskee 100 000 työntekijää

SAK:n ex-johtaja Lauri Lyly vahvistaa Sipilän suullisen lupauksen: Perussanoma oli tämä

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Voihan rähmä! Mitä tuossa ministerin tuomarinvalassa vannotaan, kuuluiko siihen yhtään rehellisyyttä?

"Minä N. N. lupaan ja vannon Jumalan ja hänen pyhän evankeliuminsa kautta (vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta), että minä parhaan ymmärrykseni ja omantuntoni mukaan kaikissa tuomioissa tahdon tehdä ja teen oikeutta niin köyhälle kuin rikkaallekin ja tuomitsen Jumalan ja [Ruotsin] lain ja laillisten sääntöjen mukaan: etten koskaan minkään varjolla lakia vääristele enkä vääryyttä edistä sukulaisuuden, lankouden, ystävyyden, kateuden ja vihan tahi pelon tähden taikka lahjan ja antimien tahi muun syyn takia, enkä syytöntä syylliseksi taikka syyllistä syyttömäksi tee. Minä en myöskään ennen tuomion julistamista enkä sen jälestä ilmaise oikeutta käyville enkä muille niitä neuvotteluita, joita Oikeus suljettujen ovien takana pitää.

Kaiken tämän tahdon täyttää ja täytän uskollisesti, rehellisenä ja totisena tuomarina, ilman kavaluutta ja juonia, niin totta kuin Jumala minua auttakoon ruumiin ja hengen puolesta."

Ilman kavaluutta ja juonia!

Nyt Sipilä voi pyytää PAM:lta anteeksipyyntöä. Aamen!